Katolikus teológia?
Sziasztok!
Bár református vagyok, szeretném a lehető legalaposabban megismerni a katolikus tanításokat. Tudna esetleg valaki könyveket, oldalakat, bármit ajánlani ehhez? Jöhet angolul is.
Előre is köszönöm szépen :)
U.I.: Az ortodox is érdekel, tehát ha valaki még tud olyat is, teljes lesz az örömöm :D
A depositum nagyon jó, csak a bibliai könyvek keletkezésénél már eleve rossz színben tüntetni fel a bibliatudományos kutatásokat, éppen ezért jó megismerni a másik, liberálisabb véleményét is.
A Kérdező figyelmébe ajánlom a következő oldalt is, ott találhat katolikus Szentírás kommentárokat is:
Illetve Binszki József atya bibliai előadás sorozatát, itt az első évad:
https://www.youtube.com/watch?v=COTQ-mSC_nU&list=PLKVVlYD_3R..
De van 2. is, és további videók, amin ő szerepel, szerintem nagyon tanulságos.
Korábban én is református voltam, ezért igyekszem úgy összeválogatni neked, hogy "református szemmel" éethetőbb legyen
könyvekből "Ortodoxia kezdő csomag" :
és a következő könyv "eleje":
katolikusokat pedig már kaptál de adnék 2 kiegészítést tekintettel a reformátusságodra:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!