Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan értsem e bibliai részt?

Hogyan értsem e bibliai részt?

Figyelt kérdés

Szent Atyám, tartsd meg őket a te neved által, amelyet nekem adtál, hogy egyek legyenek, mint mi! 12Amikor velük voltam, én megtartottam őket a te nevedben, amelyet nekem adtál, és megőriztem őket,..

Ezek szerint ,Jézus azt a nevet kapta ami az Atyáé volt?

Akkor hogy is van ez?

2016. ápr. 28. 08:46
 1/6 anonim ***** válasza:
19%

Úgy,hogy az egész biblia egy nagy maszlag...sok mindent nem is lehet megérteni benne..

„A ki úgy megver valakit, hogy meghal, halállal lakoljon.” (2Móz. 21.12)

„Valaki megeszik valami féle vért, az az ember gyomláltassék ki az ő népe közül.” (3Móz. 7.27)

húúú..ez aztán a szeretet..

2016. ápr. 28. 09:40
 2/6 anonim ***** válasza:
34%

(János 17:11, 12) . . .. Szent Atyám, őrködj felettük a te nevedért, melyet nekem adtál, hogy egyek legyenek, mint ahogy mi is. 12 Amikor velük voltam, őrködtem felettük a te nevedért, melyet nekem adtál; . . .

Jézus itt azt kérte Jehovától, hogy a neve szentségének megőrzése miatt segítse a földön élő tanítványokat, mint ahogy Jézus is Jehova nevében jött és igyekezett tisztán megtartani Atyja nevét.

Jézus a "nekem adtál" kifejezésnél, nem Isten nevéről beszél, hanem a tanítványokról.

Ugyan is a Tanítványokat Jézus választotta ki ugyan, De Jehova jóváhagyásával.

Jehova Jézusnak Tanítványokat adott, akikre Jézusnak vigyáznia kellett, mert Ők is Isten nevét képviselik.

2016. ápr. 28. 11:35
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

A Jézus név szabadítót jelent. A név eredeti héber formája יֵשׁוּעַ (Jesua), mely az arámi nyelvben is használt rövidebb változata volt az Ószövetségben található יְהוֹשֻׁעַ (Jehosua) formának. A név jelentése „Jahveh a szabadító”.

Remélem így érted... :-)

Üdv. Péter

2016. ápr. 28. 11:51
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen ,köszönöm Péter!
2016. ápr. 28. 18:26
 5/6 A kérdező kommentje:
Molnár Sándornénak ha olvassa:időközben megoldódott a kérdés,sajnálom ,hogy nem tudod honnan idéztem,mindegy, a J.T.-i úgy is másképpen értelmezik az írásokat.
2016. ápr. 28. 18:30
 6/6 anonim ***** válasza:
ebben a videóban kapsz igaz értelmes kielégítő válaszokat sok-sok kérdésedre... https://www.youtube.com/watch?v=QLBXQH-LLmU
2017. ápr. 25. 07:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!