Papok miért nem házasodhatnak? Van olyan bibliai ige, amivel a katolikus egyház igazolja ezt a törvényt?
Nincs sehol.
Sőt! A pátriárcháknak (אברהם אבינו ,יצחק ויעקב) több feleségük is lehetett.
"Azért, hogy legyen egy gumicsont, amin rágódnak a katolikus egyház kritikusai. Addig sem foglalkoznak más, fontosabb dolgokkal."
Azért aki nagyon kritikus a katolikusokkal, mással is szokott "támadni". És a cölibátus még nem is tartozik a fő "fegyverek" közé...
"Azért, hogy legyen egy gumicsont, amin rágódnak a katolikus egyház kritikusai. "
Azért vannak ott ennél hatalmasabb, az emberiség és a tudományok- illetve az egyetemes fejlődés ellen elkövetett bűnei is a kereszténységnek.
"Azért vannak ott ennél hatalmasabb, az emberiség és a tudományok- illetve az egyetemes fejlődés ellen elkövetett bűnei is a kereszténységnek."
Én nem vagyok katolikus, de azt tudom, hogy a tudomány, az egyetemes fejlődés, és a kereszténység is nagyon sokat köszönhet a katolikus egyháznak, szóval eképpen kijelenteni, hogy ezeket ledegradálta volna, szerintem enyhe túlzás kijelenteni, mindenki emlékszik azokra az eseményekre, amiket évszázadok óta, rengeteg bocsánatkérésen keresztül próbált az egyház rendbe hozni, az hogy tökéletes e vagy úgy működik e, ahogyan pontosan kellene e? A válasz nyilván nem, de ezen a földön nincs olyan egyház, gyülekezet amelyikről ne lehetne szennyet összehordani. A probléma pontosan ez, egy keresztény ember nem a jót látja meg a másikban /tisztelet a kivételeknek/ ha nem azt, hogy abban az egyházban ez, és ez nem jó. Minden egyházról, gyülekezetről lehet rosszat mondani, de ez nem fog senkit sem Istenhez közelebb vinni, távolabb viszont annál inkább. Mint mondtam nem fogom senki párját, de a szeretet fontosabb a gyűlöletkeltésnél.
"Azért, hogy legyen egy gumicsont, amin rágódnak a katolikus egyház kritikusai. "
Azért vannak ott ennél hatalmasabb, az emberiség és a tudományok- illetve az egyetemes fejlődés ellen elkövetett bűnei is a kereszténységnek.
A kereszténység legtöbb áldozattal rendelkező eszme. 2000 év alatt min 500 millió áldozattal.
pl.:-Inkviziciók
-Mesterséges vallásháborúk szitása
-A tudományok üldözése (Galilei, Gordano Bruno, Darwin stb.)
-Keresztesháborúk
-Erőszakos hittérítések Európán az összes háborút keresztények robbantották ki, a keresztény papok meg felszentelték az ágyúkat, hogy "gyilkolásszátok" egymást
- A nácizmus vezetői- követői 100%-ban a keresztény felekezethez tartoztak. (csak itt 60 M áldozat) Még az ember- és könyvégetések licenszét is a keresztényektől vették át.
(A kollaboráns fasiszta szlovák állam vezetői J. Tiso, Andrej Hlinka felszentelt katolikus papok voltak. Tiso még fizetett is az izraeliták deportációja után a németeknek. Vagy ott van a tömeggyilkos Kun páter aki a bűncselekményeit reverendában követte el. Sk. végezett ki ártatlan személyeket, (gyerekeket, időseket is).
-bigott idióta konvecióik százmilliókat nyomoritott meg
-Pedo papok
-Nincstelenek ingyen robotoltatása az egyházi birtokokon
Stb. stb.
De nem tanulnak a "hibáikból". A mostani esetben is falaztak az elkövetőnek, és nem vonták felelősségre
Érdekes pont húsz év után (az elévülésen túl) ismerte be.
Tavaly is volt ugyanitt egy hasonló pedo eset.
És az esetek 99% ki sem derül mert a keresztény egyház eltitkolja, elsumákolja az ügyet.
Reméljük, hogy a Spotlight című Oscar fődíjjal jutalmazott film lökést ad a bűnök feltárására-megelőzésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!