Valamit nem értek: ha azért nem kedvelik Marilyn Manson és a hozzá hasonlók lerombolhatják az emberekben a hitet, akkor nem kéne elgondolkodni azon, hogy ezekben az emberekben már eleve törékeny a hit?
Nem ezért nem kedvelem, hanem azért mert csak :)
De valóban, mentálisan labilisabb embereket meg tud zavarni, és útjukat kereső embereket, meg főleg lázadó tinédzsereket el tud irányítani más irányba, hogy ne találjanak rá a hitre.
Viszont egy kiegyensúlyozott hívő emberben nem tud semmi kárt tenni.
Igen,van benne igazság.Én megértem,hogy nem szimpatikus sok vallásosnak,viszont az első lépés az lenne,hogy meg kellene érteni,hogy miről beszél.Ezt egy vallási fanatikus nagy valószínűséggel nem fogja megtenni,nem meglepő módon ők tüntetnek nyilvánosan a koncertjei ellen,és ellenzik munkásságát,adott esetben még gyűlölködnek is.Ezzel viszont pont Marilyn Mansont igazolják,vagyis magukból csinálnak hülyét.Ezért kellene valóban megérteni.
Ezzel párhuzamban,a vallásosoknak is igazat adok részben,mert Manson is időnként átlépi a határt,ebben persze a média is felelős.Mondjuk nem mintha ez nem lenne igaz egy csomó más sztárra is.
ha lerombolható egy hit akkor le is kell rombolni
hiszek benne hogy a föld kerek de ha 15000 en parádéznak hogy lapos akkor is tudom hogy kerek
akik ilyen és hozzá hasonlóak ellen tüntetnek nincs benne semmi szokatlan
féltik a kis birodalmuk hisz nyáj nélkül nincs mit levágni ez pedig minden egyház végét jelentené
ha nincs ki hisz a mesekönyvben nincs kit megfejni
több évszázadnyi kényszertérítés már a vallásuk részét képzi, szinte kötelezőnek érzik hogy a saját kis hitvilágukba kényszerítsenek mindenkit aki nem veszi be hogy a mesekönyvet az úruk írta és a szerint kell élni
MM a nevének egyik felét ugye Marilyn Monroe-ról vette (részint azért mert soha nem csinált belőle titkot hogy semminemű szexuális szabadosságnak nincs ellene), a másik nevét Charles Manson sátánista tömeggyilkosról vette. Saját magát deklaráltan az antikrisztusnak nevezte, szándékosan él megbotránkoztató, az erkölcsöt semmibe vevő, és sok esetben gusztustalan életet. Az ilyen figurák minden korban csak egy bizonyos réteget értek el, mint "rajongót", és egyszersmind az ilyen figurák ritkán maradnak közömbösek a fennmaradó többség számára. MM nem is játszik arra, hogy bárki közömbös legyen iránta, szerintem nyilatkozott is úgy, hogy akkor csinálja jól, amit csinál, ha azok gyűlölik, akik nem rajonganak érte. Ezek után igen kevéssé lehet csodálkozni rajta, hogy ez sikerült is elérnie, elég sokat tett ezért.
Nem tudom, honnan vetted, hogy akik nem kedvelik MM-et azért nem kedvelik, mert rombolja a hitet, szerintem akik nem kedvelik, alapvetően mint embert nem bírják elviselni, és elfogadhatatlannak tekintik, amit csinál, ahogy él, ahogy nyilatkozik.
Fiatal felnőttként az ember választhat ilyen ikonokat, mint lázadókat, de ha felnő és gyerekei lesznek, akkor minden az alapvető emberi normákat elfogadó emberben felmerül, hogy nem biztos, hogy örülnék neki, ha a gyermekeim ilyen zenére és üzenetkre csápolnának.
Béke!
"szinte kötelezőnek érzik hogy a saját kis hitvilágukba kényszerítsenek mindenkit aki nem veszi be hogy a mesekönyvet az úruk írta és a szerint kell élni
"
Akkor te ölsz, lopsz, csalsz, hazudsz, stb? Én erre nem lennék büszke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!