Úgy gondolják Jehova Tanúi, hogy egyedül ők fognak megmenekülni/üdvözülni?
Kedves sz72!
"Szerintem a tisztelt Tantételbeli tanú épp azt akarta mondani, hogy bár nekik van igazuk, s bár Jehova elvárja a szervezethez és az igazsághoz való csatlakozást, létezhet jóhiszemű tévedő, aki végül is üdvözülhet a nem csatlakozása ellenére."
Kissé picit pontatlan módon megfogalmazva ebben hiszek, igen. Hiszek a Mindenható Isten és Jézus Urunk - mint bíró - végtelen irgalmában és kegyelmében, mert ilyennek ismertem meg őket a Szentírás lapjain és az imáimra kapott válaszaikban.
Hiszem, hogy a végső megmentés nem szervezet/vallás függő, hanem a szívállapot kérdése, csak és kizárólag - nagyon erősen hiszek ebben, és e hitem az Istenhez való barátságomon nyugszik.
"De akkor továbbra se egészen világos a számomra, hogy akkor ez egy hivatalos, tolerált vagy eretnek egyéni vélemény."
A fentebbiek fényében ezt döntsd el!
Igen, így már világos: "Hiszem, hogy a végső megmentés nem szervezet/vallás függő, hanem a szívállapot kérdése"
Ezt eddig nem sok tanútól hallottam még, pontosabban egytől sem. Örülök, hogy így látod, ebben hasonló véleményen vagyunk.
"De akkor továbbra se egészen világos a számomra, hogy akkor ez egy hivatalos, tolerált vagy eretnek egyéni vélemény."
Végülis ha jobban belegondolunk, ebből a részből sem feltétlenül következik, hogy csak a tanúk üdvözülhetnek: "Ám hogy az emberek megmentésben részesüljenek, Jézus tanítványaivá kell válniuk. Ehhez tanulmányoznunk kell velük a Bibliát"
Ugyanis azt nem mondja a szöveg, hogy csak a Társulat bibliaértelmezésével válhat valaki Jézus tanítványává. Bár ettől függetlenül szerintem a legtöbb tanú így gondolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!