Hogy lehet bejutni Isten királyságába (országába)?
Máté 6:10
" Jöjjön el a királyságod. Legyen meg az akaratod, mint az égben, úgy a földön is."
»A világ királysága a mi Urunknak és az ő Krisztusának királysága lett, és ő királyként fog uralkodni örökkön-örökké«” Jelenések 11:15.
Jn 5:39 Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, a melyek bizonyságot tesznek rólam;
Jn 5:40 És nem akartok hozzám jőni, hogy életetek legyen!
Jn 5:41 Dicsőséget emberektől nem nyerek.
Jn 5:42 De ismerlek benneteket, hogy az Istennek szeretete nincs meg bennetek:
Jn 5:43 Én az én Atyám nevében jöttem, és nem fogadtatok be engem; ha más jőne a maga nevében, azt befogadnátok.
Jn 5:44 Mimódon hihettek ti, a kik egymástól nyertek dicsőséget, és azt a dicsőséget, a mely az egy Istentől van, nem keresitek?
Jn 5:45 Ne állítsátok, hogy én vádollak majd benneteket az Atyánál; van a ki vádol titeket, Mózes, a kiben ti reménykedtetek.
Jn 5:46 Mert ha hinnétek Mózesnek, nékem is hinnétek; mert én rólam írt ő.
Jn 5:47 Ha pedig az ő írásainak nem hisztek, mimódon hisztek az én beszédeimnek?
Tisztelt Kzitus, kérlek keresd meg azokat a részeket a Bibliából(lehetőleg ne az UVF-ből)ahol Mózes írt Jézusról, és ha nem leszel elfogult akkor minden bizonnyal megtalálod a választ a kérdésedre.
Higgy a Biblia szavában!
Üdv;
Matyi
Úgy, hogy nem imádsz bálványokat ( pl sehova ), betartod a Tízparancsolatot, segíted a rászorulókat.
Vagyis:
"Ami neked gyûlöletes, ne tedd embertársadnak".
Vagy másképpen
"Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük"
Az 5. válaszadó vagyok, akit lepontoztatok, aztán valami ezt reagálta: "Aki Istennel jár, az nincs ennyire magára hagyva, ezt pedig mi tudjuk. Remélem egyszer te is át fogod ezt élni."
Kedves 6-os! Én hiszek Istenben, és megpróbálok vele járni. De mivel nem érzem magam szentnek, nem jelentem ki, hogy vele járok, mert nem érek fel Hozzá ilyen könnyen. Isten nem ad receptet arra, hogy ezt hogy kell megtenni. És pont ezért csodálatos! Meg kell dolgoznunk ezért, mindenkinek magának kell megtalálnia, hogyan kell a gyakorlatba átültetni a hit útmutatását, hogy legyőzhesse az akadályokat. Ha Isten receptet adna szabad akarat helyett, azzal bábokká aljasítana bennünket, akikbe csak be kell táplálni a receptet és kijön az örök boldogság. De ez nem így működik. Meg kell dolgozunk érte.
Inkviziciós
"Jezus biztos, hogy kopogtat Nalad. Batorsag kell az uj dolgokhoz." - ez így van, és nálam nyitott ajtót talált Krisztus. Nem csak az új dolgokhoz kell bártoság, de ahhhoz is, hogy az életünkben kiigazítsuk a gondolkodásunkat, és azokat a viselkedési formákat, amelyek nincsenek öszhangban Krisztus tanításaival, elvárásaival :-)
A Királyság egy uralmi rendszer ,nem itt vagy ott van ,nincsenek határai.
Aki elfogadja ,Jézust Királyának,az a személy az uralmi rendszer alá kerül és Jézus él a szívében ,vagyis ő már a királyságban él attol a pillanattól ,hogy Jézus lett az Ura,Megváltója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!