Tisztelt Jehova Tanúi, egyes tagok miért viselkednek furcsán és ellenszenvesen mikor szóba kerül az ENSZ nem kormányzati tagság?
Sajnos, értelmetlen a válaszolás. amint érveltem nem ér semmit,
A Tanuk soha nem paktálnak le semmilyen politikai szervezettel, még ha annak látszik is.
De azt gondoltok amit akartok.
Kedves Tanú, mutasd meg hol érveltél? Hol érveltél normálisan terelés mentesen? Áruld el hogy miért van az, hogy voltaképpen nincs egységes álláspontotok ebben?
Áruld el hogy ha az ENSZ hivatalos oldalán ez kint van akkor abban mi az ami mégsem hiteles? Milyen hivatalos iratot kérsz esetleg? Ami még mindig az ENSZ-től jönne ugye..
Mond meg, hogy ezen a hivatalos Jehova Tanúi oldalon, tehát itt:
Hol van a hivatalos cáfolat, ami elérhető a weboldalról?
Hol van ami kimondja hogy nem volt tag az Őrtorony szervezet? Ez sokat segítene nekem is. Ha kell akkor privátba küld el a linket.
Remélem őszintén válaszolsz anélkül hogy a gyanús csend és terelés lenne. Ez így megy, én mutatok valamit akkor te is mutass végre egy rendes cáfolatot! És légy őszinte!
"A 2. válaszolót elnézve tényleg olyan mintha a falnak beszélnék. Mintha egy robotikus szöveget látnék. Ráadásul tereléssel, sem a vérátömlesztés, sem a motoszka vagy milyen est, nem téma. Hogy jön ide? Meg a zavaros szöveg a vallásról, betiltásról, megbélyegzésről. "
Sajnos ez is tipikus reakció egy Tanútól, gyakorlatilag elvárják, sőt, a hasonló viselkedéssel kierőszakolják hogy mások elítéljék őket. De épp azért, mert ezt örömmel veszik, mert vállalhatják a meg nem értett és mindenki által bántott mártír szerepét.
Ez a gondolkodás pedig, hogy "ha minden ellenem szól, az is csak azt jelentheti hogy nekem van igazam", még rátesz egy lapáttal az agymosottságra.
Kérdező, senki sem állította, hogy nem kormányzati szinten, hanem mint szervezet, nem volt tagja az Őrtorony társulat az ENSZ könyvtárának, de amikor az ENSZ olyan feltételeket szabott, mely a semlegességünket érintette, akkor kiléptek, ennyi. Ezzel semmilyen bibliai alapelvet nem sértettek meg, hanem helyesen jártak el.
A kérdésed ezért erősen hangulatkeltésnek tartom, szubjektív és személyeskedő, mivel "egyes tagokról", meg szerinted "furcsa viselkedésről" beszélsz, nem pedig a tényekről.
Kedves 14-es. Olvass el pár választ kérlek, különöset a most 29%-on álló válaszoló véleményeit. Én és más ember is látja és látta megnyilvánulásait. És ha tetszik ha nem, én nyíltan és őszintén kimondtam hogy terel, és igenis furcsán és ellenszenvesen viselkedik például ennél a témánál is. És ezek tények, nincs mit rajtuk szépíteni, a viselkedésével támasztja alá.
Rátérve az ENSZ-es témához, ebben a kérdésben válaszoltam. (6. válasz)
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__7..
Erre a kérdésre inkább tagadás jött, el lehet olvasni, ott van a most 29%-os válaszoló, és KZitus is. De ha a tagadást a kormányzati részre értették volna akkor nem lett volna egyszerűbb elmondani? Megszólalni? Mert ez is azt mutatja tényszerűen hogy egységes álláspont sincs még.
Igen a szervezet tagja volt az ENSZ-nek,de amikor kiszivárgott a dolog akkor kilépett.Röviden ennyi.
Egy volt tanú.
Kedves kérdező!
Remélem nem egy notórikus provokálónak írok, de szeretném figyelmedbe ajánlani, hogy ezzel kapcsolatban a kérdés már milliószor meg lett válaszolva, de nem értik, mert nem akarják megérteni - szerintem.
És hogy nem a levegőbe beszélek, itt a GYIK-en, pl. Apexus nevű felhasználó társunk már feltette az ezzel kapcs. kérdést 2015-12-16 21:44-kor. ("Jehova Tanúi, volt bármiféle közötök az ENSZ-hez? Pár helyen erről lehet olvasni és még forrásokkal is alátámasztják. Tehát igaz?")
Az akkori 6-os (ismeretlen) válaszoló ezt írta (Nyilván alaposan utánakutatott, ez látszik a válaszából):
"1992 és 2001 között tagja volt az Őrtorony társulat az ENSZ nem-kormányzati szervének a (Non Government Organisations, NGO) Nyilvános Információs Irodájának (Department of Public Information, DPI). Erre bizonyos kutatások miatt volt szükség. És hogy hozzáférhessenek bizonyos iratokhoz. Tagság nélkül pedig ez nehéz.
Ezzel voltaképpen baj nincs szerintem. A probléma ott kezdődött hogy mivel az ENSZ-el kapcsolatban azt tartják hogy "ördögi" ezért furcsának hatott hogy mégis van közük hozzá. Még ha csak ilyen mértékben is.
(lista alján)
(ENSZ felépítés)" [015-12-17 12:37]
Választ én is írtam ehhez a kérdéshez, mint Jehova Tanúja:
"Kedves 6-os!
Az információid teljesen hitelesek, ez az igazság.
'A probléma ott kezdődött hogy mivel az ENSZ-el kapcsolatban azt tartják hogy "ördögi" ezért furcsának hatott hogy mégis van közük hozzá. Még ha csak ilyen mértékben is.'
A kérdésed is jogos. Ennek kiküszöbölésére azonban a Társulat megszakította kapcsolatát. Azaz vége, end.
Ezek után ez miért kérdés még mindig? (Nem neked :)"
Nem mi vagyunk a furcsák, hanem azok, akik még mindig ragaszkodnak a kis témájukhoz. :(
Kedves kérdező ellen ez nem példabeszéd kívánt lenni, de érdemes utánanézni, mely kérdések kerültek már megválaszolásra, mert sok kérdést feleslegesen tesznek fel, ha már korábban leírták a választ .)
Tudom, erre esetleg írhatod, hogy nem ez volt a kérdés. Az eredeti kérdésed nem. De arra is válaszolok. Azért viselkedik némely hittársam furán, mert nincsenek birtokában azoknak az információknak, amivel válaszolni lehetne neked. Ezt bocsásd meg nekik. De van válaszunk minden őszinte és hitünket, szervezetünket érintő kérdésre, úgyhogy továbbra is kérdezzetek bátran, és megírjuk a válaszokat! :)
Tisztelt kérdező! Az utóbbi válaszodban csak erősítetted, amit írtam. Tehát nem egyes "tagok" véleményével foglalkozzunk, hanem a tényekkel, melyek pl. e kérdéssel kapcsolatban a SEMLEGESSÉGÜNKET érintik. Márpedig Jehova Tanúi nem sértett meg semmilyen bibliai alapelvet azzal, hogy egy világi szervezet által, bizonyos dokumentumokhoz való hozzáférés miatt, EL NEM KÖTELEZETT kapcsolatban voltak!!! Ez ma is így van, ha szükség van rá. Akár a Vatikán könyvtárát is felhasználhatja bárki igaz keresztény jó lelkiismerettel, ha elkötelezettség-mentesen meg lehet tenni.
A többi csak személyeskedés és keverés! Nincs értelme, hacsak nem az, hogy provokáljunk és kötözködjünk mondva csinált problémákon. A Társulatnak pedig nincs oka mentegetőzni, vagy bármiféle nyilvános közlönyt kiadni, mert nem történt semmi rendkívüli.
Tisztelt Tantételbeli, nem szándékom provokálni nyugalom. Az a 6-os válaszoló én magam lennék. :) Akkor úgy voltam vele hogy ez az információ ugye nem titok és nem okoz problémát senkinek. Ama véleményemen is kifejtettem ez ügyben, miszerint ezzel semmi baj nincs. Ezt te is osztottad kedves Tantételbeli. Pláne hogy már nincs tagság.
De nem titkolom hogy igenis feltűnt egy frusztrált, furcsa viselkedés egyesek részéről. Ráadásul ahogy mentem beljebb a témában néha már a csekély agresszivitás és észrevehető volt. Ezek mind eléggé megleptek. Egyes esetben bántónak hatottak, ugye ezt nem vártam. Elvégre aki a Bibliát követi az ezt igen komolyan veszi.
Ha provokatívnak tűntem, vagy jómagam bántó megjegyzést írtam azért én elnézést kérek, de ettől még az észrevételemet nem titkolhattam el. Hanem nyíltan kimondtam és választ vártam rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!