Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tisztelt Jehova tanúi, ha...

Tisztelt Jehova tanúi, ha szerintetek Jézus nem Isten, akkor hogyan magyarázzátok ezt a verset? (lent)

Figyelt kérdés

"De ti nem vagytok testben, hanem lélekben, ha ugyan az Isten Lelke lakik bennetek. Akiben pedig nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé." Róma 8:9

Tessék, itt világosan azonosítja az írás az Isten Lelkét Krisztus Lelkével. Nem világos nektek, hogy az Isten Lelke/Szelleme az Krisztus Lelke/Szelleme is, mert egy a lényegük?

2016. ápr. 14. 16:59
1 2 3 4
 21/31 Tantételbeli ***** válasza:
18%

Kedves "Inkviziciós detektív nevű felhasználó"!

"termeszetesen Jehova tanui csak a sotetseget arasztjak."

Eme állításodat kéne indokolnod,mert mi tanúk, és én magam is mindig hivatkozunk íráshelyekre, ám a te hsz-edben egyetlenegy, ismétlem egyetlen 1 sem, vagyis nulla íráshely szerepelt. ? "Természetesen" tehát nem a Tanúk, hanem te árasztod a szellemi sötétséget. :)

2016. ápr. 16. 21:07
 22/31 Inkviziciós detektív ***** válasza:
86%
Istvan35! Dehat ugy emlekszem, hogy Jehova tanuja voltal nem? :)
2016. ápr. 16. 22:17
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

"Persze hogy az övé, hiszen megkapta az Atyától. Ezért képes továbbadni azt, mint ahogy az apostolok is képesek voltak továbbadni csupán kézrátétellel. A szellem mindenkié lehet, aki megkapja azt"

Ez valóban igaz, de a Fiú másképp birtokolja a szellemet, mint mi vagy az angyalok. Azt ugyanis a Fiún kívül senki sem mondhatja el magáról, hogy mindaz, ami az Atyáé, az az övé. Egyedül Krisztus mondhatja ezt el, mert Ő valóban megkapta az Atya teljes szellemét.

S ez tulajdonképpen egyértelmű bizonyíték az egylényegűségre, mert mi Isten lényege? A szelleme.

"Az Isten lélek."(Jn 4,24)

"Az Úr(=Fiú) ugyanis lélek."(2Kor 3,17)

A szellem Isten létmódja, létállapota. Ahogy az embernek teste van, az Istennek szelleme van. Isten szellemének egésze maga az Isten. Isten és és az Isten szelleme között csak annyi a különbség, mint én és a testem között. Pl. ha a szám beszél én magam beszélek, ha a kezem csinál valamit, én magam csinálom. A szám, a kezem és a többi testrészem együttvéve én magam vagyok. Az Isten szellem, mint a szél kisebb- nagyobb mértékbe oda megy ahova akar, ahol Isten kisebb- nagyobb mértékben jelen akar lenni, mert Isten szellemének teljessége maga az Isten.

Isten azonban mindent oda adott a Fiának, vagyis a teljes szellemét, az egész valóját. Ami az Atyáé az a Fiú is, mivel nem tartott vissza semmit, hanem mindenük közös. Így az Isten szelleme teljes egészében a Fiú szelleme is. Két különböző személy birtokolja ugyanazt az egyetlen szellemet.

Kitől származik a Szentlélek? Elsődlegesen az Atyától, másodlagosan a Fiútól. Az Atyától származik a Fiú által. A Jelenések könyve is úgy írja, hogy az Isten és a Bárány trónjából fakad az Élet folyója (Jel 22,1), amely a Szentlélek (Jn 7,37-39). A Szentlélek tehát az Atyától és a Fiútól származik.

"A teljes Szentírást én már jónéhányszor elolvastam az évtizedek alatt elejétől a végéig, de az ún. egylényegűséggel sehol sem találkoztam."

Az Atya és a Fiú személyükben, származásukban különböznek, viszont minden másban egyenlőek. És ezt a "minden mást" nevezzük lényegnek. A Biblia pedig ezt tanítja, ez elég sok ige versel alátámasztható. Mondom ezt úgy, hogy régebben én is Szentháromság tagadó voltam, de kénytelen voltam nézetet változtatni az utóbbi időben.

"A Fil 2:6 megfelelő görög szerinti fordítása nem azt igazolja,hogy Jézus egyenlő volt Istennel, hanem éppen az ellenkezőjét!"

Ha megfelelő alatt az Újvilág fordítást érted, akkor lehet, de a görög szöveg itt egyértelmű. Krisztus nem tartotta zsákmánynak az Istennel való egyenlőséget, hanem megüresítette magát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett stb. Vagyis a vers arról beszél, hogy krisztus lemondott az Istennel való egyenlőségről, amikor eljött közénk. Ezt máshogy nem is lehet fordítani vagy értelmezni.

"A Zsidók 1:3 szerint Krisztus Isten lényének MÁSA - nem ugyanaz! Különbség van a képmás és az eredeti között."

Igen, de itt a különbség nem a lényegükben van, hanem a származásban és semmi másban. Krisztus ugyanis pontos azaz tökéletes mása tökéletes örököse az Atyának.

"Az 1Korintusz szerint is EGY Isten van, Jézus pedig az Urunk!"

De az Úr sem kissebb cím, mint az Isten. Az Atyát is sokszor nevezi Úrnak a Biblia Az, hogy Krisztus az Urunk az Atya pedig az Istenünk, egyáltalán nem jelenti, hogy az Atya nem Úr vagy hogy Krisztus nem Isten.

Pál azt mondja, hogy csak egy Istenünk van és egy Urunk, vagyis Pál szerint a mi értelmezésünkben az Istenünk és az Urunk olyan mély egységet alkot, hogy nincs két Isten és nincs két Úr. Az Istenünk nem egy másik Isten, s az Urunk sem egy másik Úr.

"Ha tényleg érdekel mit vallunk Isten és Krisztus személyéről, esetleg kérdezz rá és leírom neked máskor"

Leírom én, ne fáradj. Szerintetek a Fiú nem valóságos Isten, hanem angyal, vagyis teremtmény. Szerintetek Fiú csak olyan értelemben isten, úr, szabadító stb. ahogy a teremtményeket is nevezhetjük annak. A Fiú nem mérhető az Atyához, ő a teremtményekhez áll közelebb. Szerintetek a Fiú csak egy kiváló teremtmény, akit nem szabad imádni, hanem csak hódolat jár nek, épp mint az emberi uralkodóknak is. Persze az igazság az, hogy az Isten mindent az ő kezébe adott. „Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön.” (Mt 28,18). Minden ami az Atyáé az a Fiúé is. Az Atya Lelke a Fiú Lelke is (János 16:15). Benne lakik az istenség egész teljessége. Ő az Atya tökéletes Fia, örököse, képmása és visszatükröződése, akit lényegében mindenki ugyanúgy dicsőít és imád, mint az Atyát (Jel 7,9-12).

2016. ápr. 16. 22:29
 24/31 anonim ***** válasza:
86%

"Dehat ugy emlekszem, hogy Jehova tanuja voltal nem?"

Nem. Régebben sokmindenben egyetértettem velük, ez igaz. Egy ideig jártam is az összejöveteleikre és olykor meg is védtem (vagy inkább csak próbáltam megvédeni) a tanításaikat.

2016. ápr. 16. 22:36
 25/31 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező, ez a bibliai szóhasználat szerinti pontos fordítás:

Róma 8:9 "Ti azonban nem a testtel, hanem a szellemmel vagytok összhangban, ha Isten szelleme igazán bennetek lakik. De ha valakinél nincs meg Krisztus szelleme, az nem tartozik őhozzá."

A Galácia 4:6 pedig érthetővé teszi: "Mivel pedig fiak vagytok, az Isten elküldte szívünkbe a Fia szellemét, és az ezt kiáltja: „Abba, Atyám!”"

Szó sincs itt sem, ahogy máshol sem arról, hogy "azonosítaná" Isten szellemét a Biblia Jézus szellemével, mintha azok "egylényegűek" lennének - úgy, ahogy azt a háromság egyik verziója tanítja!

Nem is beszélve arról, hogy az "egylényegű" kifejezés is csak egy nem bibliai, önkényesen definiált kifejezés, mely egyoldalúan és sok bibliavers figyelembevétele nélkül értelmezi a dolgokat.

2016. ápr. 17. 13:11
 26/31 anonim ***** válasza:

"Róma 8:9 "Ti azonban nem a testtel, hanem a szellemmel vagytok összhangban, ha Isten szelleme igazán bennetek lakik. De ha valakinél nincs meg Krisztus szelleme, az nem tartozik őhozzá."

Ez csupán játék a szavakkal, miért jelentene mást, hogy ugyanazt te szellemnek vagy léleknek fordítod? A lényeg hogy egyenlőként, azonosként hivatkozik Isten és Krisztus lelkére/szellemére.

2016. ápr. 17. 13:23
 27/31 anonim ***** válasza:
0%

A lélek és a szellem a bibliában két, teljesen más fogalmak, nem is lehet összemosni őket. A lélek az embert, vagy állatot magát (mint az 'ember' személynévmás), vagy azok életét jelenti szinte mindig.

A szellem pedig legalább hatféle jelentéssel bír, a széltől a szent szellemig. De az emberrel kapcsolatban csak kétféle értelmezése van: az emberben lévő szellemiség, vagy az életerőnk, melyben szintén osztozunk az állatokkal, hiszen ugyanaz az a "szellem" (pneuma -életerő) van azokban is, mint bennünk.

2016. ápr. 17. 16:58
 28/31 anonim ***** válasza:
0%

Sehol sem teszi "egyenlővé", vagy "azonossá" őket a Biblia! Csak tudományosan egyértelműen bizonyítható módon, félrefordított, vagy kiragadott szövegekkel. E vers sem mondja annak, csak ti vontok le helytelen következtetést egy nem bibliai tan miatt!

A Galata 4:6 idézete viszont érthetővé teszi, hogy Isten a Fia szellemét adta a felkenteknek, vagyis különbséget tesz a két személy szelleme között, ez persze nem újság, de attól, hogy Jézus is Atyjától kapta a benne lévő szellemet, még nem teszi őket a háromság kritériumai szerint "egyé".

2016. ápr. 17. 17:07
 29/31 anonim ***** válasza:
0%
Csak szándékban és akaratban!
2016. ápr. 17. 17:08
 30/31 anonim ***** válasza:

A Biblia ugyanazt definiálja az említett idézetben, egyik mondatban Istenének, másik mondatban Krisztusénak.

Ez elég egyértelműen egyenlőséget jelent, a te tagadásod ellenben elég nyakatekert és messze nem egyértelmű. Nem gyanús?

2016. ápr. 17. 17:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!