Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol találom ezt a részt a...

Hol találom ezt a részt a Bibliában?

Figyelt kérdés
Jób könyvében hol van az a rész, hogy a sátán a mennyben van?
2016. ápr. 12. 21:18
 1/9 anonim ***** válasza:

Jób 1:6-7

" Lőn pedig egy napon, hogy eljövének az Istennek fiai, hogy udvaroljanak az Úr előtt; és eljöve a Sátán is közöttök.

És monda az Úr a Sátánnak: Honnét jösz? És felele a Sátán az Úrnak és monda: Körülkerültem és át meg át jártam a földet."

Itt például még szabadon járhatott a mennybe.

Matyi

2016. ápr. 12. 21:33
 2/9 Roland G. ***** válasza:
Plusz Jób 2:1
2016. ápr. 12. 22:13
 3/9 A kérdező kommentje:

Ne haragudjatok, de sehol sincs, hogy a mennyben történt volna mindez. Tegnap kezdtem keresni a bizonyítékot arra, hogy a sátán a mennybe mehetett, de nem találtam. És itt sincs.

Csupán annyi, hogy az Úr előtt voltak, aki tudjuk, hogy Ábrahámnak is megjelent Mamré tölgyesében. Semmi bizonyíték nincs arra, hogy a sátán Jób idejében mehetett a mennybe.

Mi a véleményetek erről?

2016. ápr. 13. 06:16
 4/9 Roland G. ***** válasza:
Jézus haláláig bejárása volt a Mennybe,a könyvben leírt jelenet pedig nem egy földi és isteni megjelenést ír le,mint Ábrahám esetében.Isten,mint király udvartartást vezet,ez nyilván nem a földön történik.A szöveg szerint a sátán éppen a Földet járta be és utána ment a többi angyallal együtt az Úr elé.Én csak egy mennyei jelenetként tudom elképzelni a fentebb leírtak miatt.
2016. ápr. 13. 12:04
 5/9 A kérdező kommentje:
És azt hol írja, hogy Jézus haláláig bejárása volt a mennybe?
2016. ápr. 13. 13:02
 6/9 KZitus ***** válasza:

Talán érthetőbb lesz a Jób idézet, ha arra gondolsz, hol van Isten lakhelye?

Ézsaiás igy hangsúlyozza Jehova magasztosságát: „Így szól az Úr: Az egek nékem ülőszékem, és a föld lábaimnak zsámolya: minő ház az, a melyet nékem építeni akartok, és minő az én nyugalmamnak helye?” Ézsaiás 66:1

A János 14:2 versében Jézus azt mondta Istennel kapcsolatosan: "Az én Atyám házában sok lakóhely van. Ha nem így volna, megmondtam volna nektek, mert elmegyek, hogy helyet készítsek nektek."

Sok vereset lehetne idézni, amely mind azt bizonyítja, hogy Isten a magasságokban, az eemberi szemnek soha nem látható magasságokban van.

Tehát Isten lakhelye a mérhetetlen magasságban van, és amikor a Jób idézetet olvasod, akkor az ott leírt események a magasságokban történtek.

Ez nem logikus a számodra?

2016. ápr. 13. 19:00
 7/9 A kérdező kommentje:
Te sem tudod megmutatni? Nem tudod, mert nincs benne, csupán megint csak az őrtorony magyarázatát adod tovább. De nem is fontos a válaszod, mert te hamis tanítást közvetítesz. Én azoktól kérdeztem, akik ismerik Jézust és nem egy kitalált nevet, meg egy földi szervezetet imádnak.
2016. ápr. 13. 19:26
 8/9 Roland G. ***** válasza:

"Most van e világ kárhoztatása; most vettetik ki e világ fejedelme" János 12:31

A görögben pontosabban így van:most fogják kidobni/kiűzni kívülre a világnak a fejedelmét.

1.A világ fejedelme=sátán

2.Mivel akkor dobták ki vagy közösítették ki,ez azt jelenti,hogy a sátánnak ez a mennybeli kiközösítése előtte nem történt meg.

Jézus haláláig a mennyben levő jó angyalok előtt sem volt teljesen biztos,hogy a sátán egy velejéig gonosz lény.Ez Jézus halálakor derült ki 100%-osan minden mennyei lény előtt.Ezért mondja Pál,hogy Jézus a vére által békességet szerzett a földi és az mennyeiek között.

"s hogy Ő általa békéltessen meg mindent Magával, békességet szerezvén az Ő keresztjének vére által; Ő általa mindent, ami csak van, akár a földön, akár a mennyekben." Kolosse 1:20

Sokáig nem értettem,hogy miért kellet a mennyekben békességez szerezni.Meggyőződésem,hogy a fentebb leírtak miatt!

2016. ápr. 13. 19:43
 9/9 anonim ***** válasza:

Z Édenkertben a Sátán ugye bukott álapotban kisérti meg Évát,és csalja bűnbe??

Akkor miröl is beszélünk?Arrol ,hogy még van lehetősége a Sátánnak Istennel értekezni.Az Ezeréves Királyságban lesz megkötözve ,és még utána munkálkodik egy kis ideig ,és majd a tűznek tavába kerül.

De a kérdésre válaszolva: holvan a menyország valójában ?

Jézus azt mondta ,a menyekországát nem úgy kell elképzelni ,hogy itt vagy ott van ,hanem ahol Ő ott van ottvan a menyország vagy Isten Királysága,uralmi rendszere.

A Sátán nem a menyben van ,de bejárása van az Úr elé.

Na így már világosabb??

2016. ápr. 17. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!