Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények, mi van a halál...

Keresztények, mi van a halál után? Teljesen összezavarodtam.

Figyelt kérdés
25 éves vagyok, olyan családba születtem, ahol a hit, vallás nem volt része a mindennapi életnek. 7-8 évesen saját akaratomból elkezdtem hittanra járni, de nem nagyon értettem mélységében az ott ,,tanultakat". Egész életemben biztos voltam abban, hogy van Isten, de valahogy nem tudtam, éreztem többet ennél. Az utóbbi időben nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy mi jön a halál után, milyen Isten stb. , de nem igazán tudtam, hogy melyik vallás az igaz. Csak azt tudtam, hogy van egy mindenható Isten, de hogy pl. egy életünk van vagy több ezt nem. Gondolkodtam, de a logika nem sokat ért. Imádkoztam, hogy találjam meg a válaszokat és egyre erősebben éreztem azt , hogy a keresztény hit a válasz. Ne nevessetek ki, tudom, hogy ez nem valami racionális dolog, de egyszerűen így éreztem. Elkezdtem olvasgatni a témában, de teljesen megzavart. Korábban azt hittem ismerem a Biblia legalapvetőbb tanításait, de rá kellett jönnöm, hogy nem. Eddig abban a hitben éltem, hogy a keresztény tanítás szerint aki meghal, az vagy a pokolba kerül, vagy a mennybe, vagy a purgatóriumba ( bár tudom, hogy ebben nem minden keresztény hisz, nekem anno így tanították). Hallottam a feltamadásról, de azt hittem, az a feltámadás, hogy a mennybe kerülnek a jók közvetlen a halál után és ott örökké élnek. Most viszont amiket olvastam, hát nem túl egyértelmű. Inkább olyasmi jön le belőle, hogy a halál után a mennybe megy aki megfelelő életet élt, ott ,,vár" és egy napon emberi testben a földön feltámad, örök életet kapva? Vagy hogy van ez pontosan? Azzal mi lesz, aki bűnösen élt? Ha valaki ezeket le tudná írni egyértelműen, azt nagyon megköszönném. 😊
2016. ápr. 12. 14:18
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Például, hívőként szívesen megosztom veled, miért hiszek a Biblia ihletettségében. Számomra a Bibliát Jézus Krisztus SZEMÉLYE és eljövetele hitelesíti.

Jézus Istentől küldöttségét három dologgal támasztotta alá.

1) magasrendű erkölcsi tanító volt, kiemelkedik közülük (a szeretetet állította legfőbb értéknek), az Újszövetség szellemisége kiemelkedő

2) csodákat tett: feltámasztott halottakat, bénát lábra állított, születésétől vak szemét megnyitotta, további reménytelen betegségeket gyógyított, kenyeret szaporított, vízen járt, feltámadt(!)

3) ószövetségi próféciákat teljesített be

Továbbá ezt mondta:

Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.

(Természetesen érdemes utána olvasnunk az Újszövetség keletkezésének, a kora kereszténység történetének, hogy meggyőződjünk az Újszövetség hitelességéről. A nem hívők, kereszténységet támadók azt állítják az „egyház” önkényesen válogatta össze a kánon könyveit, és belehamisítottak. Az ilyeneket állítók felületesek, utána sem olvastak.)

Jézustól „visszafejtve” az Ószövetség ihletettsége is hitelesítődik, mivel Jézus nem tagadta meg az ószövetségi Írásokat, önmagát a bennük szereplő próféciák beteljesítőjének tartotta, idézett is az Írásokból.

2016. ápr. 13. 20:28
 12/12 anonim ***** válasza:
Biblia: Nincs szó pokolról. Senki se kerül a pokolba se a mennybe! Meghalsz. Majd felfogsz támadni. Jézus második eljövetelekor. Ez van a Bibliában és így kell értelmezni. Szóval. Ha te most kipurcansz akkor sötétség.. mintha mondjuk aludnál és egyszer csak majd kinyitod a szemed. Aztán örökkévalóságig élhetsz, ha úgy éltél eddig ahogy kellet vagy újra sötétség és meg szűnsz létezni. Nincs olyan, hogy a pokolban fogsz élni örökké. Biblia szerint ez kb. leírva. :)
2016. ápr. 19. 03:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!