Keresztények, mi van a halál után? Teljesen összezavarodtam.
Például, hívőként szívesen megosztom veled, miért hiszek a Biblia ihletettségében. Számomra a Bibliát Jézus Krisztus SZEMÉLYE és eljövetele hitelesíti.
Jézus Istentől küldöttségét három dologgal támasztotta alá.
1) magasrendű erkölcsi tanító volt, kiemelkedik közülük (a szeretetet állította legfőbb értéknek), az Újszövetség szellemisége kiemelkedő
2) csodákat tett: feltámasztott halottakat, bénát lábra állított, születésétől vak szemét megnyitotta, további reménytelen betegségeket gyógyított, kenyeret szaporított, vízen járt, feltámadt(!)
3) ószövetségi próféciákat teljesített be
Továbbá ezt mondta:
Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.
(Természetesen érdemes utána olvasnunk az Újszövetség keletkezésének, a kora kereszténység történetének, hogy meggyőződjünk az Újszövetség hitelességéről. A nem hívők, kereszténységet támadók azt állítják az „egyház” önkényesen válogatta össze a kánon könyveit, és belehamisítottak. Az ilyeneket állítók felületesek, utána sem olvastak.)
Jézustól „visszafejtve” az Ószövetség ihletettsége is hitelesítődik, mivel Jézus nem tagadta meg az ószövetségi Írásokat, önmagát a bennük szereplő próféciák beteljesítőjének tartotta, idézett is az Írásokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!