Hívők, szerintetek mi történik azokkal a halál után, akik nem tudtak megismerkedni életükben Jézussal, és ezért nem fogadták el a véráldozatát?
"Mert ami Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek."(A görög azt fejezi ki,hogy nincs mentségük)Róma 1:20
A teremtett világból fel kellet volna ismerniük azt,hogy Isten létezik,mivel a teremtett világ természetes kinyilatkoztatás Istenről.Erről a zsoltáros is ír:"Az egek beszélik Isten dicsőségét, és kezeinek munkáját hirdeti az égboltozat." Zsolt 19:2
Ezzel nem azt akarom mondani,hogy az ilyen emberek mind elvesznek,szerintem ez Istenre tartozik,Ő pedig maga a szeretet.A legtöbb vallásos ember erre a kérdésre rávágja,hogy ezek az emberek elkárhoznak.Szerintem ez egy torz látás Istenről,ami sajnos az egyházak hibája,mert Istent haragvó személyként mutatják be,hogy az embereket megfélemlítsék.Ezzel manipulál a legtöbb vallás.Megfélemlítéssel...
Nem baj ha lepontoznak,de szerintem lesznek meglepetések,mert Isten sokkal irgalmasabb,jobb és kegyelmesebb,mint mi emberek.
Peace! :)
Szia!
Isten a szíveket vizsgálja. Bizonyára nagyon sok olyan ember lesz a mennyben, akik nem tudtak megismerkedni életükben Jézussal.
Üdv. Péter
Istvan35#
Engem is érdekelne! :) Vannak akik mindent és mindenkit lepontoznak ahelyett,hogy kulturáltan leállnának vitázni egy-egy adott kérdésben.
"A millenium alatt feltámadásban részesülnek, és ott lehetőséget kapnak arra, hogy Krisztus királyságának alattvalói legyenek"
Ez nem szerepel a Bibliában. Te honnan veszed?
"Nem kárhoznak el, lehetőséget kapnak, hogy megismerjék Jézust."
Melyik ige utal erre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!