Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért keresztelik meg az...

Miért keresztelik meg az újszülött gyerekeket?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ugyebár a keresztény vallás szerint, aki megkeresztelkedik, az elfogadja, hogy Jézus a megváltó.

Bibliámban így áll: "Isten előtt elismerem bűnösségemet. Hiszem, hogy az Úr Jézus Krisztus bűneimért helyettem meghalt a kereszten, és feltámadt az én megigazulásomért. Befogadom most Őt az életembe, és hittel megvallom, hogy Ő az én Uram és Megváltóm." (Aláírás, majd Kelt.)

Szóval az ember ezek szerint akkor keresztelkedik meg (saját döntéséből), ha elfogadja Jézust. De a kisgyereket, a csecsemőt miért keresztelik meg? Ő még nem gondolkodik ilyenről, ráadásul maga a vallás mondja ki, hogy akkor, ha elfogadjuk. Szóval saját döntés, nem?

2016. ápr. 11. 21:24
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat! :D
2016. ápr. 12. 15:27
 12/24 anonim ***** válasza:
15%

# 9

"Pedig ideje lenne! Ezt hívják vallásszabadságnak."

Nem. A vallásszabadság az, hogy nem pofázol bele, hogy melyik vallás hogyan szabja meg a saját házi játékszabályait.

Közöd?! :D

2016. ápr. 12. 15:36
 13/24 anonim ***** válasza:
67%

1: a vallásoknak - MINDNEK! - be kell tartania az adott társadalom MINDEN törvényét. Erre példa a kóser vágás, amit van olyan ország, ahol már megváltoztattak (érzésteleníteni kell).

De mondjuk példa a többnejűség is.

Szóval semmi "közöd" - hanem KÖTELEZŐ!

2: a vallásszabadság a gyerekekre, a serdülőkre és a fiatal felnőttekre is vonatkozik! TILOS egy gyereket bármiféle erőszakkal vallásra kényszeríteni. Ide beletartozik az "Amíg az én kenyerem eszed...", "Amíg az én házamban laksz..." és társai is.

2016. ápr. 12. 16:27
 14/24 anonim ***** válasza:
66%

Sziasztok!

Látom nagyon kezd eldurvulni itt a vita. Engem megkereszteltek csecsemő koromban, és ettől nem lettem se jobb se rosszabb ember. Amikor felnőttként megismertem a Biblia tanítását a keresztségről, akkor kerestem magamnak olyan közösséget, ahol ezt gyakorolják és oda csatlakoztam. Ettől nem ítélem el azokat, akik csecsemőket keresztelnek.

Én magam már nem kereszteltettem meg a gyermekeimet, és hagyom, hogy maguk döntsenek erről. Szerintem ez a kérdés nem ér annyit, hogy veszekedjünk róla...

Üdv. Péter

2016. ápr. 12. 16:38
 15/24 anonim ***** válasza:
75%

Ez egy nagyon higgadt, tárgyilagos írás a gyermekkeresztségről:

[link]

2016. ápr. 12. 17:14
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Van egy olyan probléma is a gyerekkeresztséggel, hogy mit tud tenni az, aki később úgy dönt, hogy NEM kíván keresztény lenni?

Volt már erről itt vita, és nagyjából egy véleményre jutott mindenki: SEMMIT sem tehet. Viheti a keresztjét egész életében.

Ez viszont így nem tisztességes.

2016. ápr. 12. 18:26
 17/24 A kérdező kommentje:
Ja.
2016. ápr. 12. 18:33
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Miért lenne tisztességtelen? Tegyük fel, hogy a szüleid már csecsemőkorban vettek neked egy lakást, de neked nem tetszik a dolog mire felnősz, mert nehogy már ők mondják meg neked, hogy hol lakj. Így egyszerűen nem kéred. Ilyen a keresztség is.
2016. ápr. 12. 20:22
 19/24 anonim ***** válasza:
41%
16: Miért zavar az téged, hogy kaptál egy kis vizet csecsemőként? Mert az olyan nagy trauma volt?
2016. ápr. 12. 21:15
 20/24 anonim ***** válasza:

"Így egyszerűen nem kéred."

Ja, persze. Mondd ezt egy csigának.

Érdekes, ilyenkor senkit sem zavar, hogy a keresztség visszavonhatatlan...

2016. ápr. 13. 10:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!