Tisztelt Jehova tanúi szerintetek miért nem ért egyet veletek az emberek többsége?
Ti, hogyan élitek ezt meg?
Mi a ti véleményetek erről?
Köszönöm!
Luc :D ez a saját meggyőződésed? :D
Aranyos vagy de engem komolyan érdekel a kérdés. ;-)
Szervusz
Jézussal sem értettek egyet sokan, s az írások szerint, ha neki nem hittek, akkor mi kik vagyunk hogy más kép legyen?
Mindenkinek egyéni joga elfogadni, vagy elutasítani dolgokat. Nem feladatunk ezzel foglalkozni, Jézus azt mondta, hogy keressük az arra méltókat, a Többi nem a mi dolgunk.
Sajnálattal veszem tudomásul, de tiszteletben tartom a döntési szabadságát, jogát. :)
Tisztelt #3!
Sajnálom de nem a kérdésre válaszoltál.
Vagy nincs saját véleményed erről?
Nem arra kérlek, hogy ítélkezz, hanem csak arra, hogy írd le a tapasztalatodat erről.
Köszönöm! :)
Tisztában vagyunk vele, hogy a Királyságról szóló üzenetet nem mindenki fogja szívesen fogadni.
Sokan egyszerűen rosszul vannak tájékoztatva. Mások talán nem veszik jó néven, hogy a Tanúk evangéliumhirdető munkát végeznek.
Nem hisznek az Őrdög létezésében, ezért minden rosszat Istennek tulajdonítanak. Ha nem ezek akkor a szigorú erkölcsi követelmények miatt nem értenek egyet. Mivel annyira laza értékrendet képvisel a világ, úgy tapasztalom, hogy lehetetlennek tartja sok ember azt hogy a Bibliában leírt irányadó mértékűek szerint próbáljon meg élni.
Kedves Kérdező
nem ítélkeztem, hanem azt írtam le amit gondolok erről a Biblia ismeretem alapján.
Kedves Gábriel.Tailor!
Nem áll szándékomban meddő vitába bonyolódni, csupán a kérdező kérdésére egy válasz volt tőlem, személyesen, aki tagja a Tanúknak. Ez a ,,félrefordított, félremagyarázott Bibliarészletek" nem tudom mik lehetnek, mikor a Biblia összhangba van önmagával, nem kell magyarázni?! Privát levélben szívesen meghallgatom..
Úgy érzem ez a hozzászólásod nem igazán megalapozott. Senki nem ítéli el a "az egyéni szabadságot és a gondolkodást" !! Nem ,,csak az Őrtorony az igazság"- mivel számos kiadványunk van de a lényeg a BIBLIA. AZON KELL, HOGY ALAPULJON! Ez A könyv amit elfogadunk, mivel ez ihletett Istentől! 2Timóteusz 3:16 : ,,A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, az igazságosságban való fegyelmezésre,"
Az előttem szóló pedig nem saját magát hasonlítja Jézushoz ha figyelmesen elolvasod a mondatát : ,,Jézussal sem értettek egyet sokan, s az írások szerint, ha neki nem hittek, akkor mi kik vagyunk hogy más kép legyen? " a helyzetünk hasonlít. Ezt mondta Jézus,
János 15:20: ,,Tartsátok elmétekben a szót, melyet mondtam nektek: a rabszolga nem nagyobb az uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak; ha az én szavamat megtartották, a tiéteket is meg fogják tartani."
Nem tudjuk és nem is akarjuk egy napon említeni magunkat Vele, hiszen Ő tökéletes volt mi pedig nem, innentől kezdve rövidre zárult a kör. Az más dolog, hogy szeretnék és igyekszünk utánozni Őt amiben csak lehet, mert erre kért. És mint biztos tudod Jehova Tanúi -keresztények. A keresztény szó jelentése : Krisztus követője. Ezt igyekszünk tenni.
,,A térités módszer" amit írsz meg sajnos nem is létezik nálunk, mert nem térítünk meg senkit, nincs ez a fogalom, így ez sem állja meg a helyét. A Bibliára hívjuk fel az emberek figyelmét, mindenki egyénileg eldönti mit szeretne tenni. Ez a szabad akarat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!