Adventisták szerint és E. G. White szerint az Úrnak napja szombat?
„Lélekben valék ott az Úrnak napján, és hallék hátam megett nagy szót, mint egy trombitáét…”
Az, hogy János lélekben volt ott az Úrnak napján Pátmosz szigetén, nem az Úrnak nagy és rettenetes napját jelenti, amiről a próféták írtak? És természetesen csak lélekben elragadtatva kerülhetett oda, mert még ez a nap nem jött el. Miért magyarázzák tehát az Adventisták a Jelenések könyvét úgy, hogy ez a nap szombat, mintha nem lélekben elragadtatva lett volna ott az ítélet napján János, hanem csak szombatot jelentene az Úrnak napja?
Kifelejtettem a néhai dr Hegedűs Lóránt véleményét szombat ügyben.
Egy bizonyos:
Nehéz elhagyni egy fanatikus tévhitet csukott szemekkel,és bedugott fülekkel!
Kedves Bátori Zoltán!
Meggyőződésem szerint a 10 parancsolat Izrael népének adatott, és mivel az az Ószövetség része, ezért az Újszövetséggel lejárt.
Ez természetesen nem jelenti azt, amit egyesek ebből kihoznak, hogy "akkor szabad a bűn". Az Újszövetség ugyanis egy sokkal magasabb mércét kínál, mint a 10 parancsolat. Tehát aki megtartja azt, ami a két kőtáblán van, az még mindig nem tett eleget az újszövetségi elvárásoknak.
De természetesen érthető számomra a véleményed, mindössze a magamét mondtam el.
Dante
Kedves Dante!
Gondolt át a 10 parancsolatot,hogy ellened törik azt meg!
Társad idegen nőt,férfit imád.
Tásad egy idegent emleget intím együttlétkor.
Társad pénztárcájában szeretője,és nem a te fényképed van.
Társad elfelejti szülinapodat,házassági évfordulótokat.
gyermekeid tiszteletlenek,és gyűlölnek.
Valaki életedre tör.
Meglop.
Megcsal.
Rágalmaz.
Szerethetnek azok,akik így viszonyulnak hozzád?
Kedves Dante!
A 10 parancsolat áthágásával hogyan teljesítheted a "két fő parancsolatot"?
Ha Jézus betölteni jött a 10 parancsolatot,te miért akarod azt kiönteni,mint a szennyes lét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!