Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mohamed milyen böjtöt tartott?...

Mohamed milyen böjtöt tartott? Teljes vagy részleges böjtöt?

Figyelt kérdés
"A hagyomány szerint 610-ben e (ramadán) hónap 27. napján adta Allah a Koránt az égből Mohamed prófétának, aki a Híra hegyére vonult vissza elmélkedni és böjtölni."

2016. ápr. 5. 13:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
51%
Értsd már meg. Mohamed saws olyan böjtöt tartott amit Allah előírt a híveknek. Ő nem olyan volt hogy bort iszik és vizet prédikál. Amit hirdetett azt be is tartotta. AZaz rá is vonatkozott minden, nem állt más felett, ugyanolyan élete volt mint bárki másnak, született élt és meg is halt. Minden de minden ugyanúgy rá is vonatkozott.
2016. ápr. 18. 17:22
 12/18 A kérdező kommentje:
Nem én nem értem, sajnos te nem érted. A logikai bukfencet kéne észrevenni, de ahhoz némi önálló gondolkodásra volna szükség.
2016. ápr. 19. 13:08
 13/18 anonim ***** válasza:
47%
Kérdező, értelmezd már amit írtam... A kérdésed, hogy teljes vagy részleges böjt, írtam, hogy a teljes haram, a minden másnap a legjobb, de az Dávid (blv) böjtje volt, a Próféta (blv) nem így böjtölt. Ami hadiszokat olvastam, azt írták általában, hogy a hétfőket és a csütörtököket böjtölte. Ezen felül van meg több szunna nap is, pl telihold vagy újhold estéje már nem emlékszem, meg minden hónap 13-14-15.-e, és mivel ezek szunnák, valószínűleg a Próféta (blv) is így böjtölhetetett.
2016. ápr. 19. 16:59
 14/18 anonim ***** válasza:
47%
És ne ilyen oldalakról tájékozódj, magyarul az iszlam.com-on kívül nem nagyon van hiteles, inkább angol oldalakat olvass, de az sem mind hiteles arra vigyázz.
2016. ápr. 19. 17:00
 15/18 A kérdező kommentje:

"Kérdező, értelmezd már amit írtam..."

Értelmeztem.

"A kérdésed, hogy teljes vagy részleges böjt, írtam, hogy a teljes haram, a minden másnap a legjobb, de az Dávid (blv) böjtje volt, a Próféta (blv) nem így böjtölt."

Nem azt kérdeztem, hogy "milyen böjt a "legjobb" és azt sem, hogy Dávid milyen böjtöt végzett.

"Próféta (blv) nem így böjtölt."

Hanem hogy?! Na, ez itt a kérdés!

"Ami hadiszokat olvastam, azt írták általában, hogy a hétfőket és a csütörtököket böjtölte. Ezen felül van meg több szunna nap is, pl telihold vagy újhold estéje már nem emlékszem, meg minden hónap 13-14-15.-e, és mivel ezek szunnák, valószínűleg a Próféta (blv) is így böjtölhetetett."

Tehát akkor nem tudod, hogyan böjtölt Mohamed. Azt írtad: valószínűleg. Ennyi a válasz. A többi mellébeszélés, arra nem vagyok kíváncsi. Amennyiben nincs fennmaradt adat (vagy titkolják), akkor pont az érdekel, ugyanis az legalább nem mellébeszélés.

2016. ápr. 19. 18:37
 16/18 anonim ***** válasza:
47%
Kérdező te beteg vagy :D Azért írtam, hogy valószínűleg, mivel a hadíszokból merítettem az információkat és mivel nem vagyok vallástudós nem olvastam az összes hadiszt és nem tudom biztosra (sem én, sem te, sem a tudósokon kívül senki más, de még ők sem mindig), hogy melyik hiteles és melyik nem. A fennmaradt adatok és tudomásom szerint úgy böjtölt, ahogy írtam. És azért nem mondom biztosra, mert valótlant állítani az iszlámról/Allahról/Prófétákról/Koránról bűn.
2016. ápr. 20. 00:48
 17/18 anonim ***** válasza:
Ja és nem titkolja senki, csak egyszerűen nem vezettek naplót arról, hogy épp mit csinált a Próféta..
2016. ápr. 20. 00:50
 18/18 A kérdező kommentje:

"Kérdező te beteg vagy :D"

Magadat minősítetted.

2016. ápr. 20. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!