Mohamed milyen böjtöt tartott? Teljes vagy részleges böjtöt?
"Kérdező, értelmezd már amit írtam..."
Értelmeztem.
"A kérdésed, hogy teljes vagy részleges böjt, írtam, hogy a teljes haram, a minden másnap a legjobb, de az Dávid (blv) böjtje volt, a Próféta (blv) nem így böjtölt."
Nem azt kérdeztem, hogy "milyen böjt a "legjobb" és azt sem, hogy Dávid milyen böjtöt végzett.
"Próféta (blv) nem így böjtölt."
Hanem hogy?! Na, ez itt a kérdés!
"Ami hadiszokat olvastam, azt írták általában, hogy a hétfőket és a csütörtököket böjtölte. Ezen felül van meg több szunna nap is, pl telihold vagy újhold estéje már nem emlékszem, meg minden hónap 13-14-15.-e, és mivel ezek szunnák, valószínűleg a Próféta (blv) is így böjtölhetetett."
Tehát akkor nem tudod, hogyan böjtölt Mohamed. Azt írtad: valószínűleg. Ennyi a válasz. A többi mellébeszélés, arra nem vagyok kíváncsi. Amennyiben nincs fennmaradt adat (vagy titkolják), akkor pont az érdekel, ugyanis az legalább nem mellébeszélés.
"Kérdező te beteg vagy :D"
Magadat minősítetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!