Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mohamed milyen böjtöt tartott?...

Mohamed milyen böjtöt tartott? Teljes vagy részleges böjtöt?

Figyelt kérdés
"A hagyomány szerint 610-ben e (ramadán) hónap 27. napján adta Allah a Koránt az égből Mohamed prófétának, aki a Híra hegyére vonult vissza elmélkedni és böjtölni."

2016. ápr. 5. 13:21
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Ezt nem ártana tisztázni. Te a muszlimok böjti szokásairól kérdezel? Mert a muszlimok a Prófétának előírt böjtöt követik, annak szigorú menete van és "szabályrendszere".
2016. ápr. 9. 10:36
 2/18 A kérdező kommentje:

Nem. Nem a muszlimok szokásaira vagyok kíváncsi.

Erre: "Mohamed milyen böjtöt tartott?"

Maradt fent erre vonatkozó adat?

2016. ápr. 10. 12:17
 3/18 anonim ***** válasza:
Több száznyi hadísz amit a muszlimok követnek és akkor ugyanott vagyunk ahol írtam.
2016. ápr. 10. 16:26
 4/18 A kérdező kommentje:

Úgy érted, hogy Mohamed számára elő volt írva egy böjt és ő úgy tartotta, ahogyan elő volt írva?

Akkor téves volt az a gondolatom, hogy Mohamed spontán böjtölt és csak azután lett szokássá, hogy a többiek is böjtöltek - nem spontán, hanem szabályok, előírások szerint?

Tehát szerinted Mohamed már előírást követett, amikor böjtöt tartott?

2016. ápr. 11. 08:25
 5/18 A kérdező kommentje:

Illetve, erről az időszakról olvasnék részletesebben:

"A hagyomány szerint 610-ben e (ramadán) hónap 27. napján adta Allah a Koránt az égből Mohamed prófétának, aki a Híra hegyére vonult vissza elmélkedni és böjtölni."

Tudsz ajánlani ehhez irodalmat vagy akár neten leírást?

2016. ápr. 11. 08:33
 6/18 A kérdező kommentje:

"Mohamed életét állítólag végigkísérelték a jós álmok és látomások, isteni elhivatottsága viszont negyvenéves korában teljesedett be, amikor Gábriel arkangyal utasítására a Híra-hegyre vonult, ahol leírta azt a 114 szúrát, amit összességében Koránnak nevezünk."

Emiatt (is) feltételeztem, hogy ő még nem azon szabályok szerint böjtölt, ahogyan most a hívők teszik.

Szerinted?

2016. ápr. 11. 09:00
 7/18 anonim ***** válasza:
47%
Én úgy tanultam, hogy a folyamatos, megállás nélküli böjt tilos (nyilván életvitelszerűen, nem Ramadánról van szó). Meg van egy ilyen mondás, hogy a legjobb böjt Dávid (béke legyen vele) böjtje volt. Ő minden második napot böjtölt.
2016. ápr. 18. 02:30
 8/18 anonim ***** válasza:
Ja és én úgy tudom, hogy nem egy részben jött le Korán, mármint több kinyilatkoztatás volt, vannak medinai meg mekkai részek stb.. Úgyhogy nem tudom honnan tájékozódsz kérdező, de nem hiteles.
2016. ápr. 18. 02:33
 9/18 anonim ***** válasza:

Abszolut semmi bizonyitek nem letezik semmi ilyenre.

Ezert hivjak ugy hogy " hit ".

Elfogad a "hivo" egy teljessegeben fantasztikus esemenysorozatot a legkisebb szikra bizonyitek nelkul, es ebbo lesz a " hit "

Ez nem csak a muzumanokra vonatkozik, minden vallas igy mukodik.

Egy teljesen keptelen marhasag ( pl: Isten lejon, felmegy, meghal, feleled, felrepul stb stb ), amit ugy dont a "hivo" hogy valamilyen okbol megis elhisz.

2016. ápr. 18. 04:59
 10/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a reagálásokat.

A kérdésem arra vonatkozik, hogy Mohamed hogyan böjtölt anno. Nem arra, ahogyan a hívők. Nem arra, ahogyan Dávid.

Az információkat az interneten találtam, például itt:

[link]

és itt:

[link]

Felfedeztem én is, hogy már a két írás között sincs összhang, vannak ellentmondások, pedig a szerző azonos.

Egyéb internetes oldalakon is olvastam, hogy melyik hiteles, azt nem tudom.

Na mindegy, csak még mindig nem tudom a feltett kérdésre a választ.

9-es hozzászóló, a kérdésem nem Istenre vonatkozott és nem a hitre, hanem arra, hogy valaki tudja-e, hogy Mohamed milyen böjtöt tartott. A kérdésem alatti idézőjelben szereplő mondatban a BÖJT szócskán van most a lényeg.

2016. ápr. 18. 07:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!