"Hit: nem akarni tudni, mi az igazság. " /Friedrich Nietzsche/ Mi a véleményed erről?
én azt hiszem, hogy a hit a remélt dolgokban való bizodalom, és a nem látható dolgok léte felől való meggyőződés.
Nietzsche-vel pedig nem értek egyet.
Lehet, hogy már régi kérdés, de muszáj leírnom, amit gondolok...
Szerintem Nietzsche ebben a kijelentésében egyértelműen arra gondolt, hogy ha hiszel Istenben és hiszed, hogy ő teremtette a világot és nem az evolúció által alakult ki, akkor "nem tudod mi az igazság". Próbálom kicsit belegondolni magam az ő fejébe, és arra jutottam, hogy szerintem ő teljesen képtelennek tartja a teremtést, és biztosra veszi az evolúciót. Szóval: "Hit: nem akarni tudni, mi az igazság." így már logikus...Csakhogy mindenki abban hisz vagy épp nem hisz amiben akar...
Nietzsche mondta: "Isten halott!"
Isten mondta: "Nietzsche halott!"
Vajon melyik a BIZTOSAN IGAZ?!
Ez érdekes.. Nietzsche szerintem nagyon művelt volt..
Nálam a hit: hinni valamiben, ami talán nem valós.
Hinni mindig kell, ez élteti az embert. Teljesen egyetértek vele és ezzel a kijelentésével!
De már megint ez az általánosítás... miért???
Mondd azt, hogy "hinnem kell, engem ez éltet". Miért kell kivetítened az egész világra?
Azért, mert az mert az embernek kell hinnie! Nekem kell hinnem és a körülöttem lévők is ugyancsak ezt mondják, és szerintem bárkit megkérdezel, azt fogja mondani, hogy hisz valamiben. Kell valamiben hinni, ha elfogadod ezt ha nem. Te is biztosan hiszel valamiben.. A hit jó dolog, és szerintem ki lehet vetíteni a világra, mert ez nem bűn vagy olyan, amire valaki azt mondja, hogy "kösz nem!".
Bocs, másképp nem tudom elmagyarázni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!