Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Gondjaim lehetnek majd párvála...

Gondjaim lehetnek majd párválasztás terén, mert református vagyok? 14,5/L

Figyelt kérdés

Sziasztok. 14 és fél éves lány vagyok, református. A családomból többen is lelkészek, az egész rokonságom református.

Nemrég olvasgattam itt, sokan nem szeretik a reformátusokat, nem jönnének velük össze. Miért nem?

Lehetnek majd párválasztás terén gondjaim, csak mert református vagyok?

Nem vagyok prűd, iskolában nem szoktam a vallásról beszélni. Sok barátom van,sokat beszélek, hobbiból focizok, deszkázok,szoktam járni ugyanúgy sulidiszkóba, mint más,szeretem a rock zenét(nem azt a durvát:D).

Tehát "ugyanolyan" vagyok, mint mások, csak református. Hiszek Istenben, járok istentiszteletre, ifjúságira, konfirmandus órákra, idén fogok konfirmálni.

Ezzel mi a baj?

Gondolom vannak más hívő tinik is.

Lehetnek majd gondjaim ebből?

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

14,5/L

2016. ápr. 4. 07:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Emiatt nem kell idegeskedned, egy fiú sem kezdi azzal az ismerkedést, hogy "szia, református vagy?" :-)
2016. ápr. 4. 07:28
 2/14 Papi Gonzales ***** válasza:
69%
szerintem semmi probléma nem lesz addig amíg te és/vagy szüleid nem próbálnak az aktuálisra rátukmálni valami hülyeséget
2016. ápr. 4. 09:07
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 20 éves református fiú vagyok, nekem is rengeteg lelkész ősöm és rokonom van.

Soha nem volt problémám a párválasztással, tehát egy katolikus lány se mondta még nekem hogy "bocsi de reformátussal szóba se állok", sőt örültek, hogy találtak valakit, aki komolyan gondolja a vallását...

2016. ápr. 4. 09:49
 4/14 anonim ***** válasza:
Inkább az a gond, hogy ilyen butaságokat gondolsz, az valóban megnehezítheti a párválasztást, a vallásod nem.
2016. ápr. 4. 10:03
 5/14 anonim ***** válasza:

neked nem, esetleg a családod miatt lehet baj, nekem volt korábban egy református barátnőm, el is akartam venni, de a családja az a sztereotip tekintélyelvű lelkészcsalád, és ez így nagyon nehéz volt, mert minden apróságba bele akartak szólni, én meg féltem ,hogy azt sem látják be hogy ha elveszem a lányukat, akkor már nem lesz minden úgy ahogy ők akarják, meg állandóan szívták a véremet, hogy menjek inkáb lelkésznek tanulni, ők megírják az ajánlásokat is meg ilyesmi, meg hogy nekem könnyű lesz, mert én már hobbiból tudok kb mindent amit egy lelkész is, csak a hébert nem.

Sok konfliktusl ett ebből, ők pl nagyon fideszesek, én meg nagyon nem, persze én ezt szóba sem akartam előttük hozni, de ők megtették, ők utálják a katolikusokat, és a többi protestánssal sincsenek jóban, én magasról teszek rá ki milyen felekezethez tartozik amég az nem szekta, ők utálják a melgeket, én csak egy betegségnek tartom ezt, és nem különösebben veszem figyelembe az egyén megitélésénél

kséőb megismertem az ortodox kereszténységet, és ortodox lettem, na ott már aztán gondolhatod milyen égzengés és földindulás lett

2016. ápr. 4. 10:23
 6/14 anonim ***** válasza:
Ha téged nem zavarna, ha más vallása van a párodnak, illetve a családod is tiszteletben tartja ezt akkor semmi gond nincs belőle. Ateista vagyok es egész családom is az, legutoljára nagymamám lett megkeresztelve. 4 éve van református barátnőm, a legnagyobb konfliktus az, hogy nekem karácsonykor nem része az "ünnepi menetrend"-nek a templom
2016. ápr. 4. 11:07
 7/14 anonim ***** válasza:
(#6-ost folytatom, telefonról idióta ez a honlap) illetve, hogy húsvét környéken eszek húst gond nélkül es nálunk az az "ünnep" simán arról szól, hogy mit eszünk + locsolkodas es meg egy ok egy családi ebédre a nagymamanal.
2016. ápr. 4. 11:10
 8/14 Papi Gonzales ***** válasza:

@#5

homoszexualitás mint betegség.....tsúts....

2016. ápr. 4. 11:12
 9/14 anonim ***** válasza:
43%

na először is tisztáznám ,hogy megvan a jogom ehhez a véleményhez, ezzel nem bántok senkit, vannak meleg barátaim, őket egy kicsit sem sérti ha én azt gondolom a homoszexualitás alapvetően egy betegség lehet

úgy gondolom egyfajta betegség, kb meddőséghez vezet (még ha technikailag nem is), az hogy ma sok országban puszta jelenségnek és nem betegségnek fogják fel, nem egy tudományos vélemény hanem egy népszavazás eredménye, és mivel az amerikai pszichológusok álláspontját(amit a népszavazás döntött el) vette át mindenki, ezért jobbára már nem patologizálják a dolgot (persze nem mondom ,hogy kell, nem akarok itt kényszergyógykezelést, lesajnálást stb stb)

ezek alapján úgy gondolom a héptköznapi logika és a legutóbbi valóban tudományos igényű vélemény alapján azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a homoszexualitás betegség, ha van valami értelmes érvelésed és bizonyítékod is ez ellen, nem csak a szokásos szitkozódás amit elő szoktál itt az oldalon vezetni, akkor szívesen olvasnám, meggyőző bizonyítékok és érvek hatására kész vagyok változtatni a véleményemen, csak akkorl egyenek ilyenek!

Szóval ha van a szokásos anyázáson túl valamid, azt várom privátban

2016. ápr. 4. 11:33
 10/14 anonim ***** válasza:
Amire rá kellett jönnöm: nem akkor leszel vonzó a fiúknak, ha x kinézetű vagy, y a hobbid és az a vallásod. Akkor leszel vonzó ha önmagad vagy. Ha nem adod fel a meggyőződésedet, árulod el azt, amiben hiszel azért, hogy egy fiúnak tetsz. Ha azt mondod, hogy "református vagyok, ebben hiszek és vagy elfogadsz így, vagy mehetsz a fenébe ", akkor a megfelelő srácnak ez imponálni fog, a nem megfelelőket meg hamar kiszűri. Utóbbiakkal amúgy is szétmentetek volna, vagy leélitek az életeteket együtt úgy, hogy te mindig elnyomod magadban azt, aki igazából lenni akarsz. Ez egy nyomorult élet, kerüld el.
2016. ápr. 4. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!