Torinói lepel hogy lehet valóságos?
Mindenféle Jézus életének megkérdőjelezése nélkül kérdezem a következőket.
Árulja már el valaki hogy miért vannak olyan gondolataim hogy túl szabályos a kapott "lenyomat", hogy hamis az egész, hogy hogyan lehetséges az, hogy torzítás mentesen arányosan van a leplen a lenyomat?
Nem lehet torzítás mentesen a lenyomat rajta mert az arcunk nem sík. hogy van ez?
még1x, ettől még hiszek Jézusban
"Ha kiderülne, hogy a lepel Jézusé, akkor kb ugyanaz lenne, mint a fent említett történetben. El tudom képzelni, hogy egyesek imádkoznának a lepel előtt, vagy a megérintésétől csodákat, gyógyulást várnának. Ez pedig babonaság. Isten pedig bölcsebb annál, minthogy ilyesminek utat engedjen."
Talán az is babonaság volt, amikor a vérfolyásos asszony CSAK MEGÉRINTETTE Jézus ruháját hátulrol, mert hitte, hogy csak ha hozzáér meggyogyul?
Amugy, szerintem már kiderult, hogy Jézusé, és lehet, hogy neked nem tetszik, de már imádkoztak is előtte, és fognak is...
Amugy miért baj ez, miért zavar ez téged? Én is imádkoznék előtte, ha volna rá lehetőségem, de amugy az emberek nem a lepelnek imádkoznak, hanem Jézusnak, akit érintett ez a lepel. Ez olyan mint amikor egy "régi" világsztár aláirását eladják egy vagyonért. Miért adják el ilyen sok pénzért? Mert a bizonyos ember nagyon hires volt... Érted? Nem a lepelnek/tárgyaknak imádkoznak, hanem azokkal csak megemlékeznek rola. Miért baj az, hogy a katolikusok szobrot csinálnak Jézusrol, keresztet a templomba, festményt rola és a Bibliai atyákrol? Hisz ha Jézus a világra jott nem szabad "illusztráljuk"? Ha szerinted ez gyengiti a hitet, akkor miért nem mondd, hogy "Jézus mi a fenének jott a világba? Hisz igy akkor nem Hihetunk Istenben, mert tudjuk, hogy van, és kézzelfoghato bizonyiték is van"
Szerintem te református vagy. Nem szeretel hinni a tárgyakban.. Ha Jézus megint eljonne, még az árnyékát is megcsokolnám, nem, hogy nem imádkoznék a szent feltámadási leple előtt.
Amugy Isten miért bolcsebb, ha nem ad nekunk jelet? Hagyja, hogy vakok legyunk? Szerintem rendjén van, hogy higyjunk benne, mikor nem is lássuk, de mit árt nekunk, ha egyszer-egyszer segit nekunk a hitunkben egy-egy tárgyal? Egy jo apa segit gyerekének, azt hiszem, és nem hagyja, hogy mindent magátol csináljon.
Ez a lepel nem egyszerűen abból jött létre, hogy becsavarták a halott embert (jelen esetben mondjuk Jézust) és a lerakódott vérből lett ez a kép. A legújabb kutatások sugárzás nyomait fedezték fel az anyagban, amely egy olyan képet alakított ki, mint egy fényképnegatív. Azt még nem sikerült megállapítani, hogy milyen sugárzás volt ez. Van olyan vélemény, amely protonkisülésre következtet, de ezt se tudták megfelelően igazolni.
Mivel a jelenlegi eszközökkel sem lehet ilyen lenyomatot produkálni, így képtelenség, hogy a középkorban, vagy még korábban "hamisíthattak" volna így képet, ami ennyire élethűnek hat, amikor nem volt elektromosság. Tehát a lepel képét mindenképpen egy olyan jelenség idézte elő, amit a mostani technikai eszközökkel még nem lehet reprodukálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!