Mi a véleményetek a Szentlepelről?
Minden felekezethez tartozó vélemények érdekelnek. inkább hívők véleménye érdekel.
Ateistak kérlek ne haragudjatok,hogy most inkáb a hívők véleménye érdekel de megvan az okom rá.
Én magam is hívő vagyok,eleinte kételkedtem a valódiságán de amióta láttam teljesen megváltozott a véleményem.
Tudom,hogy még vannak viták körülötte de már szinte biztos,hogy abban a lepelben Jézus Krisztus teste volt fedve. Tudom,hogy a Jehova tanúi nem hisznek semmi ilyesmibe de azért kíváncsi lennék az ők válaszaikra is. Egyébként sokminden kiderült már a lepel vizsgálata során ami egyezik a Bibliában leírtakkal.
Ha te igaz hívő vagy ,akkor csudálkozom ,hogy ijesmiben hiszel.
Minden olyan dolog ami bálvány imádásra adna okot,Isten eltávolította a környezetünkből.Pld: Biblia eredeti írásai,a szentsátor részei,frigyláda,a templom,igaz vannak még maradványok ,de ijen a lepel is ,vagyis amit most lát valaki az biztos hogy hamisítvány.
Kedves válaszoló,látsz valahol olyasmit a soraim közt,hogy "imádom"? :)
Nem imádom hanem elhiszem,hogy lehetett a Jézusé.
És én biztos vagyok benne,hogy nem ok nélkül maradt meg.
Nem vagyok katolikus,és megmondom őszintén,hogy nem is szimpatizálok a katolikusokkal,de a lepel a mindenkié és nem a katolikus egyházé még akkor sem ha náluk van.
Azért ne légy tévedésben mert Isten itt ott hagyott nyomokat,csak venni kéne a fáradságot és utána nézni,hogy mit és miért. :)
Ne haragudj nem személyeskedni akarok csak én is leírtam a véleményem mint ahogy te is a tiédet.
A probléma ott van, hogy azt mondod, "Tudom,hogy még vannak viták körülötte de már szinte biztos,hogy abban a lepelben Jézus Krisztus teste volt fedve."
Ebből csak az első fele igaz. Mind a mai napig erős viták vannak körülötte és egyáltalán nem biztos, hogy a lepelnek az igazi Jézus testéhez van köze. Ezért én nem mondanám biztosra, hogy az egy "szent" lepel.
Én személy szerint azon a véleményen vagyok, hogy ez a lepel is egy az ellenség trükkjei közül, csakúgy, mint az összes többi ereklye.
Persze minden benne van a pakliban,nem is tagadom azértis írtam,hogy "szinte".
De mivan akkor ha tényleg az igazi lepelről van szó? Miért maradt fönn? Csak úgy ok nélkül nemhiszem.:)
Látod, ez egy jó megközelítés. Mi értelme van a létezésének abból a szempontból, ha TÉNYLEG a feltámadott Jézusé? Abszolút semmi. Akik hívők, azok nem emiatt hisznek, akik nem hívők, azok pedig nem lesznek hívők csak mert van egy ilyen lepel.
Mi értelme van a létezésének abból a szempontból, ha nem a feltámadott Jézusé? Mindenképpen több. Ha van egy csaló, aki egyszer majd el akarja adni nagyon sok embernek, hogy ő a feltámadott Jézus, neki még jól jöhet... ha utánaolvasol ennek a dolognak, sok érdekeset találhatsz.
Ne haragudj de én egy kicsit másképp látom a kérdést. :D
Nem igazán érdekel az "üzleti"része a dolognak mert nekem abból hasznom biztos nem lesz,legfeljebb károm.
Hangsúlyozom HA! Tényleg Jézus testét takarta az a lepel,nem gondolod,hogy milyen csodálatos dolog egy valós képet kapni a Megváltóról? Persze a fizikai testére gondolok.
Végre lenne egy valós bizonyíték Jézus képmásáról,mert a lepel egy elég jól kivehető arcképet ad vissza.
Ne érts félre,nem bálványozni akarom de valahogy feltámadt bennem a "művész lélek" :D és engem valahogy ez az érzés egy lépéssel közelebb vitt Jézushoz.
Lehet,hogy túlreagálom a dolgot de van rá esély,hogy az emberek kételkedése minimalizálódjon,persze abban az esetben HA...! :)
Szal én valahogy ebből a szögből közelítem meg a kérdést.
Vidiripi
Természetesen egy elhitetés. De írhatnám azt is hogy csapda.
Igen az sincs kizárva,hogy egy hatalmas csapda legyen,tudjuk kitől... :) a nevét nem mondjuk ki.
De lehet,hogy mégsem az...hááát kitudja!
Igen,azt hiszem igazatok van! Jobb az éberség mint a hiszékenység.
Biztonságosabb hinni a nemlátható dolgokban ezen a területen,mint a láthatókban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!