Vallásos fiatalok! Van még olyan, aki azt gondolja, hogy a szexualitással várni kell/fog a házasságig?
Bocsánat, nem találtam jobb kategóriát:/
Trollok kíméljetek, és csak normális válaszokat:)
Ha úgy gondoljátok, meg is indokolhatjátok!
A fiatalokon olyan 14-26 év közöttieket gondoltam:)
Köszi!
Üdvözletem Kérdező,
Én egy 27 éves fickó vagyok, tehát egy évvel idősebb, mint az a válaszadási korhatár, amit meghatároztál, de remélem, így is hasznosnak találod majd a válaszom.
A kérdésedre a konkrét válaszom: Nem tartom bűnnek a házasság előtti szexet.
Indok:
Azt gondolom, hogy ez egy óriási téma, tehát kisregényt kellene írnom arról, ha egészen pontosan ki szeretném vesézni, hogy hogyan jutottam erre az elhatározásra. A protestáns fundamentalista tanítók ugyanis nekem is azt tanították régen, hogy a házasság előtti szexualitás Isten előtt bűn.
Mindenesetre azt biztosra veszem, hogy ez a tanítás azonban véleményem szerint ismerethiányból fakad, mert a Bibliát - amit a perzsa, a görög és a római korban élő embereknek írtak elsődlegesen - erkölcsi törvénykönyvként használják a 21. században. Ez pedig egy hibás megközelítés, mert nem veszik figyelembe, hogy akkor teljesen mások voltak a viszonyok, ugyanez igaz a középkorra is. Így olyan igát raknak a fiatalokra, amit a régieknek nem sem igazán kellett cipelniük minden esetben.
Egy olyan régi fiatalnak ugyanis, aki évszázadokkal ezelőtt élt vallásos életet, nem okozott problémát a "házasság előtti szex" betartása. A lányokat már kamasz korban férjhez adták, 20 éves korukra több gyermekes anyák voltak, tehát viszonylag hamar kezdték a szexuális életet. A mai fiatalok 20 évesen azonban még dolgoznak, tanulnak, a házasságot csak későbbre tervezik. Így azt várni tőlük, hogy évtizedeket szüzességben éljenek le, és megfosszák magukat egy természetes biológiai szükséglettől, csak azért, mert nem házasok: esztelenség. Természetesen vannak olyan vallásos emberek, akik alapból fogékonyak a cölibátusra, az ő mentalitásukat azonban fölösleges másra kivetíteni, mert nem vagyunk egyformák.
A fiúknál régen sem vették szigorúan.
De már ők is házasok voltak 16-20 évesen.
Nyolcas vagyok. Érdekes, nálunk, zsidóknál a férfiakra ugyanúgy vonatkoznak ezek a szabályok, mint a nőkre. Pont annyira veszik komolyan, sőt.
Egyébként nem érzem azt, hogy most milyen szörnyű a dolgom, mert még x évig nem fogok szexelni. Eleinte nehéz volt, de most már megtanultam elfoglalni magamat, hogy ne csak ezen járjon az agyam.
"Ha két ember szereti egymást és figyelnek a másikra és hajlandóak dolgozni az ügyön, előbb-utóbb jó lesz a szex."
Ez nem igaz, csak esélyes.
Mondjuk 90%-nál elég jó lesz a szex, és 60%-nál örömteli.
De van olyan eset, ahol nem illenek össze - esetleg annyira, hogy nem jó a szex, vagy esetleg még gyerek sem lehet belőle (de mással igen, tehát nem terméketlenek).
akkor a fiú ne is maszturbáljon? szerintetek Isten miért így teremtett minket?
Semmi eszetek komolyan mondom. Házasságig várni... aha. Utána meg kiderül 1-2 dolog ami lehet nem tetszik a másikban.. aztán válhattok is el.
Kiderül hogy Ő annyira visszafojtotta a dolgot hogy havi 1x akarja csak vagy egyszerse. a fiú meg megőrül. vagy fordítva
értem én hogy tilos házasság előtt, el is ítélem azokat akik hétről hétre váltanak partnert főleg lányok, na de könyörgöm, ha már együtt vagytok 1-2 éve nehogymár ne lehessen...
mindenki azt csinál amit akar felőlem ne is szeretkezzetek soha :D
4-es vagyok ,13-asnak:
"Érdekes, nálunk, zsidóknál a férfiakra ugyanúgy vonatkoznak ezek a szabályok, mint a nőkre. Pont annyira veszik komolyan, sőt. "
Nem szeretnék hücpéskedni ,de meglátásom szerint a házasság előtti szex tulajdonképen rabbinikus íratok tiltják ,a tórában se ,meg úgy magába a tanakhba nincs tiltás.
A rabbik pedig pont olyan emberek ,mint a laikusok.
Meg aztán a konzervatívoknál (mászórtím),progresszívaknál,rekonstrukciónistáknál,humanisztikusoknál(ehhez az irányzathoz tartozom) és a "jewish renewal" ,azaz az ún. zsidó megújulási irányzat álláspontja szerint elfogadott a házasság előtti szex.
"Semmi eszetek komolyan mondom. Házasságig várni... aha. Utána meg kiderül 1-2 dolog ami lehet nem tetszik a másikban.. aztán válhattok is el."
Mert a nem vallásos embereknél alig van válás, ezzel ellentétben a vallásos közösségek (mármint azok, ahol van válás ) tele vannak csonka családokkal. Ja, nem, pont ellenkezőleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!