Vallásos fiatalok! Van még olyan, aki azt gondolja, hogy a szexualitással várni kell/fog a házasságig?
Bocsánat, nem találtam jobb kategóriát:/
Trollok kíméljetek, és csak normális válaszokat:)
Ha úgy gondoljátok, meg is indokolhatjátok!
A fiatalokon olyan 14-26 év közöttieket gondoltam:)
Köszi!
Szia
Én vallásos vagyok és várni fogok vele
Nem csak a vallásom miatt, szerintem a szexualitás nem a legfontosabb és érdemes vele várni :)
16/L
Ha előtte lefekszenek? Semmi nem lesz, kivéve azt, hogy azt az ajándékot, amit Istentől kaptak, hogy a házasságban kibontakozhasson a szerelmük, elveszítik...
És köszönöm a válaszokat!:)
Én vallásos (zsidó) fiatal vagyok és nem gondolom úgy.
F
Üdv!
Kettes
Sajnos ma már sokan elvlnak mer nem jó a szex de szerintem ez házasságban másodlagos
Én is szeretnék várni.:)
17/L (katolikus)
Köszönöm:)
Akkor most: vannak olyan fiúk, akik úgy döntöttek, hogy várnak a házasságig? Mert eddig csak lányok mondták...
Én igen. Ortodox zsidó vagyok, betértem. Előtte volt szexuális kapcsolatom, de mióta betértem, nem és nem is lesz házasságig. Több oka is van.
1, Ebben a közösségben nem elfogadott az ilyesmi. Senkit nem érdekel, hogy éltem a betérésem előtt, az számít, hogy most hogy élek, tehát nem mondhatom azt, hogy már úgyis mindegy.
2, A szex összeköt. Ennek biológiai okai is vannak, a testi kapcsolat során olyan hormonok termelődnek, amik a kötődést erősítik. Tehát utána leszáll a vörös köd és nehezebben tudod megítélni a másikat. A szakítás is nehezebb.
3, A szex ajándék. Csak olyannal szeretném megosztani, akivel tudom, hogy leélem az életemet.
4, Nem hiszek abban, hogy ki kell próbálni, összeillünk-e. Ha két ember szereti egymást és figyelnek a másikra és hajlandóak dolgozni az ügyön, előbb-utóbb jó lesz a szex. Az eltérő igények meg egy olyan dolog, hogy ez folyton változik, az elején mindenki folyton akarja, de nem lehet megjósolni, milyen lesz később. Hány olyan házasság van, ahol évekig éltek együtt a felek, de most, évekkel később az egyik csalja a másikat, mert nem elég a szex?
5, Az elején egyértelmű lesz így, hogy a házasság a cél. Nem lesz az, hogy ott állok 30 évesen egy 5 éves kapcsolatban és én már házasodnék meg gyereket szülnék, a párom meg kijelenti, hogy ő nem akar házasodni és a gyerek is korai.
Egyszóval ellentétben azzal, amit itt szeretnek hangoztatni a GYIK-en, én sokkal több előnyét látom, mint hátrányát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!