Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent a Biblia szerint...

Mit jelent a Biblia szerint egységben, közösségben lenni?

Figyelt kérdés
Ugyan azt kell e érteni az "egységben" és a "közösségben" kifejezések alatt?
2016. márc. 25. 21:11
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Hogy az emberek egy tanításban, egy egységes imádatban és oktatásban részesülve élik a keresztény életüket, függetlenül a hovatartozást illetően.
2016. márc. 25. 21:37
 2/8 KZitus ***** válasza:

Szia

A kérdéseddel kapcsolatban érdemes elolvasni a Jézus Főpapi imáját a János 17 fejezetében az egész az egységről szól, amely közte és az Atyja, valamint a követői között volt, van most is. Csak néhány verset idézek:

15 Nem arra kérlek, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrködj felettük a gonosz miatt. 16 Ők nem része a világnak, mint ahogy én sem vagyok része a világnak. 17 Szenteld meg őket az igazság által; a te szavad igazság. 18 Ahogy te elküldtél engem a világba, úgy én is elküldöm őket a világba. 19 És megszentelem magamat az érdekükben, hogy ők is meg legyenek szentelve az igazság által.

20 Nemcsak ezek miatt kérlek, hanem azok miatt is, akik az ő szavukra hisznek bennem; 21 hogy mindnyájan egyek legyenek, mint ahogy te, Atyám, egységben vagy velem, és én egységben vagyok veled, hogy ők is egységben legyenek velünk, hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem. 22 És én azt a dicsőséget, melyet nekem adtál, nekik adtam, hogy egyek legyenek, mint ahogy mi is egyek vagyunk. 23 Én velük egységben, te pedig velem egységben, hogy tökéletesen eggyé váljanak, hogy megtudja a világ, hogy te küldtél el engem, és hogy szeretted őket, mint ahogy engem is szerettél. 24 Atyám, ami azt illeti, amit nekem adtál, azt kívánom, hogy ők is ott legyenek velem, ahol én vagyok, hogy lássák dicsőségemet, amelyet nekem adtál, mert már a világ megalapítása előtt szerettél engem. 25 Igazságos Atyám, a világ bizony nem ismert meg téged, de én megismertelek, és ezek megismerték, hogy te küldtél el engem. 26 És megismertettem velük a nevedet, és meg is fogom ismertetni, hogy a szeretet, amellyel engem szerettél, bennük legyen, én pedig ővelük egységben.”

Itt ugyan Krisztus az egységről beszél, de mondhatta volna akár (Atyám, közösségben vagy velem)

2016. márc. 25. 21:38
 3/8 anonim ***** válasza:

közösségben, egyetértésben ilyesmi, de sokféleképp lehet érteni, inkáb másold be a konkrét szöveget amit nem értesz mert erre így nem lehet érdemben válaszolni

KZitus egy jehova tanúja, gondolom nem kell magyarázni ,hogy ez egy veszélyes szekta, és a kereszténység legcsúnyább megcsúfolása, ha van eszed(és nem vagy baromi tájékozatlan) akkor figyelmen kívül hagyod a véleményét

2016. márc. 25. 22:57
 4/8 anonim ***** válasza:

"Veszélyes szekta"

Sajnálattal kell olvasni az ilyen vádaskodó, szavakat.

Se gyilkosok, se ellenséges érzületű gonosz emberek nem vagyunk.

Azoknak veszélyes, akik féltik a hatalmukat, és a hazugságuk leleplezését. Jézust is ezért ölték meg. Pedig nem bántott senkit, csak jót tett, és békében élt.

De csak nyugodtan gyalázkodjon a válaszoló, figyelmen kívül hagyja, hogy mit jelent a "veszélyes" szó.

2016. márc. 26. 05:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Együtt egységben, Jézussal közösségben. De ezt egy tanú úgysem érti.
2016. márc. 26. 06:35
 6/8 A kérdező kommentje:

1-es!

Írnál néhány idézetet is a Bibliából?

3-as!

Igen találkoztam már Jehova tanúival.

4-es!

Nem azért mondják rátok hogy veszélyes szekta vagytok mert gyilkosok vagy gonosz érzületű emberek lennétek.

Hanem a szokásaitok meg a teológiátok miatt! Ez megállapítás és nem kötözködés akar lenni.

A termeitek nagyon egyformák és ti magatok is egyformák vagytok mind öltözködésben mind gondolkodásban amikor térítésről van szó. S ugyan akkor különcök is vagytok. Ezen okok miatt mondják rátok hogy szektások vagytok. S bizony ha megnézed a modern kori szektákat bizony van hasonlóság és az emberek párhuzamot vonnak. Én nekem az a fura hogy nektek ez még nem tűnt fel és még mindig nem tanultátok meg kezelni a helyzetet.

Egyből támadásba lendülsz és vádaskodónak nevezed az illetőt. De ezerszer bebizonyosodott már hogy ez nem egy jó taktika. De ti még is állandóan ezt csináljátok. Pedig nem működik sőt csak indulatokat generál.

5-ös!

Írnál egy kicsit részletesebben arról hogy mire is gondolsz?

2016. márc. 26. 09:15
 7/8 anonim ***** válasza:

"különcök vagytok"

Nos Jézus az egyik azonosítás céljából azt mondta, hogy a Követői, itt élnek a világban, de nem képezik részét világnak, és nem vesznek rész azok dolgaiba, ünnepeibe, politikájába, stb

Mert Jézus kijelentette, hogy az Ő királysága, vagy országa sem része Sátán világának, így követői, sem, akik Jézus királyságát támogatják, és nem emberi törekvéseket.

Ebben az értelemben" igen "különbözni" kell, ellenben honnan ismerhetőek fel Krisztus követői, ha összemosódnak a világgal. ez veszélyes? kire, és mire nézve?

Nem véletlen mondta Jézus mint Isten kinevezett királya Pontciusnak ezeket a szavakat, és egyben biztosította a Római prokurátort, és a következő emberi uralkodókat, hogy a követői nem jelentenek politikai veszélyt Rájuk nézve.

2016. márc. 26. 11:09
 8/8 anonim ***** válasza:

Talán még annyit, hogy Jézus tanítványai nem harcolnak, sztrájkolnak, lázadnak emberi vezetők ellen, nem kaptak rá engedélyt.még akkor sem ha ez rájuk nézve is sok rosszat hoz.

(János 13:35) 35 Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek.”

Az igaz keresztényeket minden országban a szeretetnek kell azonosítania. Soha nem harcolnának ellentétes oldalakon egy háborúban, és nem ölnék meg egymást csak azért, mert különbözik a nemzetiségük. „El tudod képzelni, hogy Jézus és a tanítványai ellentétes oldalon küzdjenek Róma háborúiban, és megöljék egymást?”

(János 18:36) . . .„Az én királyságom nem része e világnak. Ha a királyságom része volna e világnak, szolgáim harcoltak volna, hogy ne szolgáltassanak ki a zsidóknak. Így azonban a királyságom nem innen való.”

Jézus nem arra tanított, hogy lázadozzunk a világi hatalmak ellen. Amikor katonák és más férfiak odamentek Jézushoz, hogy letartóztassák, Péter kihúzta a kardját, lesújtott egy férfira, és levágta az egyik fülét. Jézus azonban így szólt: „Tedd vissza kardodat a helyére, mert mindazok, akik kardot fognak, kard által vesznek el” (Máté 26:51, 52).

Hol uralkodik Jézus? Jeruzsálemben? Nem. Dániel próféta látomást látott Jézusról, amint átveszi a Királyságot, és a látomás szerint Jézus az égben tartózkodik (Dániel 7:13, 14). Ez megegyezik azzal, amit Jézus a Királyságról mondott. Ezt a Királyságot gyakran „az egek királyságának” nevezte (Máté 10:7; 11:11, 12).

Isten akarata fog meg valósulni, és nem emberi kormányzatok által teszi, hiszen láthatjuk, hogy nem Isten szerint kormányoznak, hanem a saját érdekeiket tekintve. Ezeket Isten kinevezett királya Krisztus fogja hamarosan leváltani, ezért is tanította imádkozni az embereket,

Jöjjön el a Te országod...a Földön is.

2016. márc. 26. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!