Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehetséges, hogy Jézus kereszt...

Lehetséges, hogy Jézus kereszthalálával nem csak az emberiség bűnét, hanem a kozmosz teljes bűnét magára vette?

Figyelt kérdés
2016. márc. 10. 06:52
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

értem én 6, hogy a liberális csupa-csupa jóindulat miatt sajnáljátok a Sátánt és a bukott angyalokat. Ezzel a jó szándékkal van kikövezve a pokolba vezető út.

De lehetne egy kicsit elvontabban - nem a festészeti képi ábrázolással leterhelten?

A Egy=Jó =Isten - mindkettő szinoníma Istennek így használják a nagy gondolkodók. (Plótinosz, egyházatyák, a skolasztikusok) A kettősség, megosztottság a Rossz ott jön be a duális szemlélet jó-rossz párharca stb. A keresztény tanítás ezt akarja kiemelni a 'nem duálisba'.

Egy

- és az a jó. A duálist a "jó irányában jó lehagyni" - mert jónak lenni jó. És ha megszűnik a duális - megszűnik a rossz- nem "megjavul, megtér" stb. hanem megszűnik a kettősség.

2016. márc. 10. 10:16
 12/25 anonim ***** válasza:

#11: a kereszténység ugye NEM ezt tanítja.

Akkor viszont miért itt írsz róla?

Írj ki kérdést erről, ha gondolod.

2016. márc. 10. 11:52
 13/25 anonim ***** válasza:
12 de ezt tanítja - megadtam a forrásokat is Olvastál azokból valamit? Naugye.
2016. márc. 10. 11:54
 14/25 anonim ***** válasza:
+13 az angyalok NEM emberek - ezért a "jó útra térés", megbánás stb nem a sajátjuk. Az az embereké. Ahogy a postástól sem várod el, hogy a leveledre ő válaszoljon, az angyalok is "küldöttek" hírnökök - angelos szó ezt jelenti.
2016. márc. 10. 12:01
 15/25 anonim ***** válasza:

A kereszténység NEM tanítja a dualitást, és ott nem feltétele az, hogy jó mellett legyen rossz is.

Ugye a világ nem is így indult (induláskor csak jó volt) - és a majdani tökéletes világban sem lesz majd semmi rossz.

Az angyalok valóban nem emberek, és az eredeti feladatuk tényleg a hírnök szerep.

CSAKHOGY!

Nekik is van szabad akaratuk, és ilyesformán ők is (mármint a harmaduk) eltért a parancstól és más útra lépett. Ők követték a sátánt.

Erre írtam azt, hogy lehetetlen, hogy közülük egy se gondolta meg magát azóta, és nem is fogja soha.

2016. márc. 10. 13:56
 16/25 anonim ***** válasza:

"a világ nem is így indult (induláskor csak jó volt)"

Bizony. Ez a bűnbeesés történet LÉNYEGE - duális lesz a létszemlélet.

Lehet, hogy tömegeknek harsogva nem hallod ezeket, de a fent említetek írnak erről. Szabad elmélyíteni a teológiai ismereteket. A misztikusok is erről beszélnek, írnak. Meister Eckhart - akkor persze az inkvizíció elítélte - de szabad elolvasni ma és megérteni. 2000 év urán már lassan megy ez.

"Mindnyájan egyek Legyenek, amint Te énbennem, Atyám és én tebenned, hogy õk is egyek legyenek... mibennünk. Hogy elhigye a világ, hogy Te elküldtél engem." Jn17,21

Jn 10,30 "Én és az Atya egy vagyunk."

2016. márc. 10. 14:08
 17/25 anonim ***** válasza:
*említettek
2016. márc. 10. 14:20
 18/25 anonim ***** válasza:

#16: ez a kereszténység átértelmezése.

Szabad ilyet - csak akkor tedd hozzá, hogy ez a saját értelmezésed (vagy másé - de akkor sem az eredeti kereszténység).

2016. márc. 10. 14:47
 19/25 anonim ***** válasza:

Az egyházatyák, a skolasztikusok, a misztikusok erről írnak. Pontosabb címlistát nincs időm összeállítani. Általában arról írok, ami bennem él (ami a tapasztalataim, olvasmányaim, szellemi munkáim során alakul/ változik) ab megélt hitem, értelmezésem, nem érdekesek a magukat az igazság letéteményeseinek kikiáltók. "nem írja a Biblia" - főleg a refik tudnak ezen háborogni. Sok mindent "nem ír a Biblia", ami mégis van, és TUDHATÓ:

"Ami van, az mind tudható"- mondja Gabriel García Márquez.

2016. márc. 10. 14:57
 20/25 anonim ***** válasza:

Semmi gond, csak a kereszténység nem ezt tanítja.

Ettől még semmivel se lesz rosszabb - csak ne keverjük össze vele.

2016. márc. 10. 16:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!