Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehetséges, hogy Jézus kereszt...

Lehetséges, hogy Jézus kereszthalálával nem csak az emberiség bűnét, hanem a kozmosz teljes bűnét magára vette?

Figyelt kérdés
2016. márc. 10. 06:52
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
Miből agyaltad ki hogy a kozmosz bűnös? :)
2016. márc. 10. 07:34
 2/25 anonim ***** válasza:
0%
Nem,mivel már az sem helytálló,hogy az emberiség bűnét magára vette.Ez egy félreértés vele kapcsolatban.Amiket vele tettek,azt szeretetből elviselte,mert a szeretetet hirdette itt a Földön.De más bűnét nem tudja elvenni,hiszen mindenki a saját tetteiért felelős,még akkor is ha ez nem tetszik rengeteg embernek.Ehhez mindenkinek meg kell ismernie saját magát,és ennek tudatában felelősségteljesen cselekedni,döntetni önmagunkról és a környezetünkről,nem pedig mástól várni a sült galambot.Ez a legtöbb embernek kellemetlen,mert valóban szembenézni önmagunkkal nem könnyű,őszinteséggel jár,ami kimozdít a komfortzónánkból,félelemmel tölthet el,mert benne van a felelősségvállalás,nem lehet másra hivatkozni.
2016. márc. 10. 07:54
 3/25 anonim ***** válasza:
Csak az ember követhet el bűnt. A csillagok nem. Azok csak szépek. De az állatok, növények, ásványok sem. Egy oroszlán nem bűnös, mert elkap egy gyönyörű gazellát. Nem tud olyan eszmefuttatást végezni, hogy inkább eszek káposztát, hogy ne bántsam a gazellát. Az ember szabad. Választhat, morális megfontolásokból, hogy mit tegyen.
2016. márc. 10. 08:00
 4/25 A kérdező kommentje:

Úgy látom egy kis félreértés történt, ezért pontosítok. A kozmosz alatt természetesen nem élettelen vagy szabad akarat nélküli élőlényekre gondolok. A Sátán és a bukott angyalok személyes bűnét magára vette-e Jézus, avagy nem.

A "magára vette" alatt sem arra gondolok, hogy az adott illetőnek innentől kezdve semmit nem kell csinálni, már bűntelen. Egyértelműen úgy értettem, hogy megnyílt az út a bűnbocsánat felé.

2016. márc. 10. 08:04
 5/25 anonim ***** válasza:
aha. Nem szerintem csak az emberi létállapothoz tartozik, hogy választhatja Istent, Jézus Krisztust. A Sátán megsemmisül, nem "javul meg", nem is tud. Csak az ember.
2016. márc. 10. 08:09
 6/25 anonim ***** válasza:

Na igen, kicsit fura.

Az egy dolog, hogy a sátán nem javul meg... bár... szerintem nem kellene eleve elzárni ezt előle.

De egyetlen bukott angyal sem javul meg a sok millióból? Soha, sehol?

Na, azért ez igazán fura.

2016. márc. 10. 08:26
 7/25 anonim ***** válasza:

Sátán megjavul :D ez jó!

Miért? Elromlott?

2016. márc. 10. 08:30
 8/25 Papi Gonzales ***** válasza:
52%

nem....

egyébként se lehet valaki bűnét magadra venni...

ha igen akkor legyél kedves jelentkezni a rendőrségen én meg mentem bankot rabolni....

2016. márc. 10. 09:30
 9/25 anonim ***** válasza:

a bibliában úgy írja, hogy elveszi "a világ bűnét" az eredeti görög szó tökéletesen értelmethető akár a teljes univerzumra is, viszont lehetne azt is mondani, hogy túl meszsemenő következtetést vonsz le

már az ókoriak is filozofáltak erről, ott is volt még olyan vélemény is ,hogy végül még a sátán is megjavul

de majd ha eljön az idő Isten elmagyarázza

2016. márc. 10. 09:38
 10/25 anonim ***** válasza:

No és mi a helyzet az esetleges E.T.-kel? Már ha létezik valahol máshol is az univerzumban értelmes civilizáció. Az azt alkotó lények bűneit is magára vállalta?

Oké, tudom hogy jelenleg nincs rá semmi bizonyíték, hogy léteznének. De arra sem, hogy nem létezne, tehát létezHETnek. Szóval ha egyszer kiderülne, hogy tényleg léteznek, akkor mi a helyzet?

2016. márc. 10. 10:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!