Lehetséges, hogy Jézus kereszthalálával nem csak az emberiség bűnét, hanem a kozmosz teljes bűnét magára vette?
Úgy látom egy kis félreértés történt, ezért pontosítok. A kozmosz alatt természetesen nem élettelen vagy szabad akarat nélküli élőlényekre gondolok. A Sátán és a bukott angyalok személyes bűnét magára vette-e Jézus, avagy nem.
A "magára vette" alatt sem arra gondolok, hogy az adott illetőnek innentől kezdve semmit nem kell csinálni, már bűntelen. Egyértelműen úgy értettem, hogy megnyílt az út a bűnbocsánat felé.
Na igen, kicsit fura.
Az egy dolog, hogy a sátán nem javul meg... bár... szerintem nem kellene eleve elzárni ezt előle.
De egyetlen bukott angyal sem javul meg a sok millióból? Soha, sehol?
Na, azért ez igazán fura.
Sátán megjavul :D ez jó!
Miért? Elromlott?
nem....
egyébként se lehet valaki bűnét magadra venni...
ha igen akkor legyél kedves jelentkezni a rendőrségen én meg mentem bankot rabolni....
a bibliában úgy írja, hogy elveszi "a világ bűnét" az eredeti görög szó tökéletesen értelmethető akár a teljes univerzumra is, viszont lehetne azt is mondani, hogy túl meszsemenő következtetést vonsz le
már az ókoriak is filozofáltak erről, ott is volt még olyan vélemény is ,hogy végül még a sátán is megjavul
de majd ha eljön az idő Isten elmagyarázza
No és mi a helyzet az esetleges E.T.-kel? Már ha létezik valahol máshol is az univerzumban értelmes civilizáció. Az azt alkotó lények bűneit is magára vállalta?
Oké, tudom hogy jelenleg nincs rá semmi bizonyíték, hogy léteznének. De arra sem, hogy nem létezne, tehát létezHETnek. Szóval ha egyszer kiderülne, hogy tényleg léteznek, akkor mi a helyzet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!