Vallásosok! Mit szoltok ahoz, hogy egyre több vallási dologrol/tárgyrol bebizonyosodig, hogy nem is létezik, nem is úgy van?
Vallásosok! Mit szoltok ahoz, hogy egyre több vallási dologrol/tárgyrol bebizonyosodig, hogy nem is létezik, nem is úgy van?
Szerintetek direkt nem engedte az egyház (pl katolikus), hogy embereket boncoljanak, fejlôdjenk a tudományok, mert akkor rájönnének a hìvôk, hogy nem is létezik?
Szerintetek mi történne, hogyha valaki bebizonyìtaná, hogy nem Isten termtette a Földet?
Illetve ha már kitalált(hiszen van egy csomó vallàs, és ha van Isten akkor is csak 1 vallás lehet az igazi ) akkor az miért jó bákinek is, hogy emberek higgyenek a kitalácciójában?
NEM AZT MONDOM, HOGY NEM LÉTEZIK ISTEN EZT MOST CSAK FELTÉTELEZZÜK (Szóval mi törtènne, ha...)
Mindenkinek a saját dolga, hogy hívô e. Ezzel a kérdèssel nem akartam senkit megsérteni, Istent megtagadni.
Amennyiben sikerült elnézést kérek.
UI.:Nem vagyok hívô.
1. KOMMENT---------------------------------
Arról a tudományos dolgokrol beszélek, hogy régen az egyház azt állította, hogy a Föld van a világegyetem központjában, illetve a Föld körül kering a Nap stb. Kopernikusz (lengyel csillagász) állította először, hogy ez nem így van, ezért mágján elégették. Ma már persze tudjuk, hogy ez úgy hülyeség ahogy van. Minden tudományos tény arra mutat, hogy az ember őse a majom. Ezt (szerintem) nem kutathattuk volna ki, hogyha nem boncoljuk az embereket illetve nem is boncoljuk (ma), de régen nem voltak röntgenképek. Térjünk vissza a boncolásra. A boncolás miatt kiderült sok betegség oka, és az ellenszere.
Az egyház tanaibol sok dologrol bebizonyosodott, hogy nem úgy van, majd feledésbe merültek. Szerintem pár ezer év múlva bebizonyosodik, hogy nem isten teremtette a Földet, az embert, a világegyetemet és akkor majd egyre kevesebb hívő lesz aztán pedig csak egy régmúlti tény lesz a vallás, ami nem feltétlen jó. Gondoljatok bele, hogy régen szinte mindenki hívő volt, de ez a szám mostanra kevesebb. Hacsak a katolikus egyház (v. akármelyik) nem lél valami sorsdöntőt akkor egy idő múlva semmi tekintélye sem lesz.
UI.: Katolikusok! Mit szoltok ahoz, hogy egy csomó protestáns embert megöltek a katolikus hit, a katolikusq egyház miatt?
2.KOMMENT
Illetve még valamit szeretnék kérdezni.
Az egyik szintén vallásról szóló kérdés alá egy válaszoló ezt írta:
"Az emberek 90%-a nem vallásos, basszus 21. században élünk"
Szerintetek ez igaz?( mármint a szám)
Ha nem igaz ez a szám, akkor szerintetek mennyi lehet a vallásosak száma %-ban?
Elnézést, hogy külön írtam, de az előző kérdésben elrontottam a kategóriát, de kiváncsi lennék rá;)
azért az rendkívüli ahogy egy ateista elvakult baromnak tud nevezni valakit, és olyan tulajdonságokért amik nyilvánvalóan az ő postjában (is) megvannak XD
"te hülyeséget beszélsz én meg igazságot" és semmi egyéb :D ez aztán bizonyítja, hogy az ateizmus a felvilágosult ember vallása XD
mint mikor focihuligánok verekednek, ők jó és rossz epikus küzdelmének élik meg, de a kívülállók csak azt látják ,hogy egyik csürhe neki ment a másiknak :D
11-es,
nem értem. Senkit sem neveztem elvakult baromnak, és ateista sem vagyok.
#10 - El kell ismernem, valóban zavarban vagyok, mert nem tudok rendkívül értelmes érveid ellen semmit sem felhozni.
"Minden mondatod, amiben csak érinted a tudományt, teljesen hamis."
Remek, miért is? Jah, tudom, mert te vagy a valaki én meg a senki és neked nem kellenek érvek, neked elég csak kijelenteni valakiről vagy valamiről, hogy az sületlenség és kész.
"Csillagászati és biológiai ismereteidet érezhetően a bulvársajtóból merítetted, ennek megfelelően "tudományos magyarázataid" is totál bulvárosak, ezért torzak. "
Melyik bulvárból? Mivel én nem tudok ilyesmiről, de nosza rajta, elemezz ki, szörnyen kíváncsi vagyok, mit vettem a bulvárból.
"Nincs kedvem minden egyes mondatodba belekötni, csak arra kérlek, ne állíts olyat, amiben nem vagy biztos (a tudományokkal kapcsolatban)."
Nem tettem ilyet, és ígérem, nem is fogok ilyet a jövőben sem tenni. Eddig minden egyes állításomban teljesen bizonyos vagyok.
---
"Ami a vallásos maszlagot illeti, hosszú írásodból teljesen egyértelmű, hogy elvakult hívő lehetsz."
Ezzel pedig el is árultad, hogy voltaképpen burkolt "lehülyézésed", egy egyszerű megbélyegzésből ered, mely szerint én egy "elvakult" hívő lennék, jelentsen ez bármit is a nagy semmin kívül.
---
"Ezzel nincs semmi baj, csak ne állítsd azt, hogy a Te igazad az univerzális igazság!"
Mutasd meg azt a mondatot, amelyikben én ilyet állítottam. Tudod, ha már epicus hőse vagy a tudománynak, akkor legalább érvelni tanulnál meg. Mivel könnyű úgy, hogy a vitapartnernek tulajdonítasz kijelentéseket, amelyet ő maga sosem tett, és aztán azokat jól megcáfolod. Ehhez nem is biztos, hogy rám szükséged van, mivel így eléggé jól elvitatkozhatsz egymagadban is.
---
"Az igazság ugyanis relatív, ami azt jelenti, hogy mindenkinek megvan a saját igazsága, a saját meggyőződése, amely neveltetésétől és tanulmányaitól függ! "
Hogy szavaiddal éljek: Sületlenség.
Igazság egy van, és az ráadásul nem is relatív. Az, hogy a mai világban divat relativizálni mindent, nem azt jelenti, hogy akkor azt valóban tényleg alkalmazni lehetne amire csak szeretnénk. Az igazság nem relatív, abból sajnos csak egy van. Ha ez nem így lenne, akkor a tudomány sem létezhetne, és úgy általában nem lenne szükség a tanulásra.
---
"A Te igazságod lehet hogy igaz, de csak a Te számodra, és az sohasem lehet az én igazságom!"
Ez a mondat egy rendkívül liberális mondat lett, gratulálok, ám se füle se farka. Ha igazságot mondok ki te szerinted is (ami eléggé furcsa, mivel előtte meg arról értekeztél, hogy mennyi sületlenséget mondok), akkor hülyeség letagadnod, hogy az nem igaz. Vagy most akkor döntsd el, hogy mit is szeretnél, mert ennek így nem sok értelme. Igazság ami nem is igazság, de ha úgy vesszük igaz, de ha amúgy vesszük nem igaz, és végül is csak akkor lesz igaz, ha azt te úgy akarod.
---
Válassz egy oldalt, határozd el magad, és legközelebb érvekkel válaszolj kérlek. Ha nincs időd vagy kedved érvelni, akkor inkább ne írj.
Anonymus
Kedves Anonymus,
teljesen IGAZAD van! Egy csepp kedvem sincs veled vitatkozni vagy feleslegesen érvelgetni neked.
XDXDXD láthatóan csak nem tudsz
"akkor is hülye vanatikus aki szerint a vallásososokat nem kell kiirtani és kész!"
te valami olyasmi lehetsz az ateizmusnak mint jehova tanúi a kereszténységnek, vagy az ISIS az iszlámnak, vagy Hitler a hazafiasságnak ,vagy Sztálin a baloldaliságnak, stb stb
Pár tévedés:
-evolúció (Isten teremtette az embert, pedig az eber csak kifejlődött, az emberszabású majmokból)
-a Föld van a világegyetem közepén
-A Föld körül kering a nap (bár ez régi, de...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!