Kommunizmus, Szocializmus, Fasizmus, Kapitalizmus? Hány ilyen létezik még?
Ja és tudnátok irni hogy melyikre mi jellemző?
Köszi
Igazából egyik sem annyira konkrét, mint ha egy szoba berendézeit sorolnád fel, hogy létezik asztal, ágy, tükör, függöny...
Ezek mind ember által kitalált dolgok, tehát annyi létezik, amennyit a fantáziám megenged.
Hogy értsd mire gondolok, én is kitalálok izmust. Pl. szeretem a BigMac hamburgert, ezért az a célom, hogy mindenhol lehessen kapni. Akkor én a bigmacizmus eszméjét vallom. Jó most ez hülyeség, de érted mire gondolok...
Ami gyakrabban előjön még ezeken kívül az a liberalizmus, konzervativizmus, keresztyéndemokrácia, szociáldemokrácia, nacionalizmus.
De lehet keverni is, pl. konzervatív liberalizmus, szociálliberalizmus, stb...
Turizmus!
Az jellemző rá, hogy emberek elmennek mindenfelé, és nézelődnek!
Van még néhány :)
Sajnos, rákattintással nem jutsz a megelelõ oldalra, mert ez wiktionary, nyelvtanilag mondja.
Elõpveszed a wikit és az egys izmusokat ctrl c ctrl v
Annak ellenére, hogy nem kevés, kapásból találtm egyet, ami nenics közöttük: korporativizmus. Mert ilyen is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!