Kedves keresztények, ti ünnepeltétek nőnapot?
Tudod,hogy honnan ered a nőnap?
Ha igen,akkor miért kevered bele a kereszténységet?
(nem rosszindulatból kérdezem,csak kíváncsi vagyok:))
Szervusz.
Nem, ez nem keresztény ünnep.
Attól mert valami nem keresztény, még nem rossz. Semminek az eredete nem érdekel, csak a lényege kedves #1. Most kíváncsivá tettél...mesélj:)
Most akkor #2 megyek a lecsóba?
Az iligység az egy nagyon súlyos bűn, szóval ne irigykedj!
Boldog Nőnapot Kívánok Minden Kedves Nőnek!
"Boldog Nőnapot Kívánok Minden Kedves Nőnek!"
Így van. Szeretjük a nőket! És csupa szépet is boldogságot nekik!
"Nem, ez nem keresztény ünnep."
És egy keresztény csak keresztény ünnepet ünnepelhet?
Egy keresztény nem köszönti fel a családtagjait/ barátait pld. a születésnapjukon? En köszönti fel a párját a házassági évfordulón?
Ráadásul ez nem is "ünnep", inkább egy figyelmes gesztus.
Természetesen fölköszöntöttem nőismerőseimet is, és Zoltán nevű kedves férfitársaimat is.
A mai nap szentjeiről csak úgy emlékeztem meg, hogy elolvastam a szinaxárionban, hogy kiket ünnepel ma az egyház.
A mi egyházunk ma emlékezik meg Kijevi Szent Erazmuszról, valamint Szent Geruliosz, Szent Lukács és Szent Szergiosz cezáreai mártírokról, akik Diokleciánusz alatt szenvedtek vértanúságot. Továbbá ma van Keresztelő Szent János fej-ereklyéje megtalálásának a napja.
Miért ne "ünnepelnénk"?
Mi rossz van egy száll virágban egy "köszönöm"-ben vagy talán akár egy vacsorában?
Én igen, keresztényként is "megünneplem" a nőnapot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!