Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények, ti mit tennétek?

Keresztények, ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Van egy barátnőm, aki már megtért. Sajnos úgy alakult az élete, hogy erősen szeretethiányos, amit minden módon próbál pótolni. Egyszer nagyon fent van lelkileg, aztán nagyon lent. De ami most történt, azzal nem tudok mit kezdeni. Erotikus munkába kezdett... Állítása szerint jól van, boldog, én ezt kevéssé hiszem el. A munkatársak lettek a barátai, és állandóan vásárol, mert így sok pénze lett. Szeretnék Vele találkozni, Ő is velem, de nem tudom ezt a dolgot jól kezelni. Már ha a munkáját szóba hozza, zavarba jövök (keresztény tanítás szerint járok együtt a párommal, ez nekem nagyon érzékeny terület). És Ő sokszor nem őszinte, ripacs és provokatív, nehezen adja az igazi énjét, akit én jól ismerek. Teljesen tanácstalan vagyok, mert segíteni nem lehet, hisz nem akarja, de én meg nem tudom ezt tolerálni. Ő emiatt nem nyílik meg, én feszültté válok és stbstb. Van valakinek valami szuper tanácsa, hogy ne szakadjon meg köztünk a kapcsolat, míg ebben benne van, de nekem se kelljen meghazudtolni se magam, se Jézust?!
2016. márc. 5. 17:59
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
Mi az az erotikus munka? Prosti?
2016. márc. 5. 18:19
 2/31 anonim ***** válasza:
100%
A keresztény tanítás egyik alapvető eleme, hogy a test és a lélek össze tartozik... Az "erotikus munka" gyakorlatilag összeegyeztethetetlen a kereszténységgel. Aki ennek az ellenkezőjét állítja nagyon el van tévedve, vagy szándékosan hazudik.
2016. márc. 5. 18:20
 3/31 Pietrosol ***** válasza:
0%

Szia!

Nagyon egyszerű. Fogadd el így ahogy van és ne akarj beleavatkozni az életébe!

2016. márc. 5. 18:26
 4/31 A kérdező kommentje:

Nem szeretném részletezni, legyen elég annyi, hogy erotikus munka, olyasfajta, ami a "világiak" többségének értékrendjébe sem fér bele.

Valóban összeegyeztethetetlen, de Ő már megtért. Néhány hónapja lelkesen dicsőített, missziós utat tervezett. Most nincsenek ilyen tervei. Nagyon mély érzésű, lelki ember, nem is értem hogy törénhetett mindez.

Senkinek az életébe nem avatkozok bele, ha nem kéri, de a kérdésem nem erről szólt.

2016. márc. 5. 18:30
 5/31 dirtibi ***** válasza:
Biztos vagy benne, hogy újjászületett? Találkozott Jézussal és átadta neki az életét, vagy csak vallásos volt, érzelmileg feltöltve?
2016. márc. 5. 18:40
 6/31 A kérdező kommentje:
A kérdésedet olvasva egy pillanatra elbizonytalanodtam. DE, igen, biztos vagyok benne. Beszéltem Vele sokat, úgy beszélt, ahogy csak a Szentlélek tud. Nagyon is élt benne.
2016. márc. 5. 18:43
 7/31 Pietrosol ***** válasza:

Késdező!

Lehet, hogy félreértettem. Valójában miről szól ez a kérdés?

2016. márc. 5. 18:43
 8/31 anonim ***** válasza:
Most komolyan, találkoztok, és ő idővel mindig rátér arra, hogy a munkájáról beszéljen?
2016. márc. 5. 18:46
 9/31 A kérdező kommentje:
Arról, hogy van egy értékrendem. Ami szerint Ő most totálisan eltér. Ez egy olyan szöges ellentét, ami kommunikációs nehézségeket okoz. Szívem szerint hagynám, hogy tapasztaljon, aztán, ha túl halad ezen a sötét korszakon, a támasza lennék. De nem lehet, mert ha most eltűnök, az számára elhagyást jelentene. Én voltam az egyetlen őszinte kapcsolata, ezt nagyon komolyan mondom. Nem tudom, hogy beszélgessek Vele, hogy ne ítélkezzem, ha már attól zavarba jövök, ha kiejti a munka szót. Ez nekem nem munka és tudom, hogy veszélyes emberek veszik körül. Féltem, szeretném, ha lenne egy kapcsolata a külvilággal, hogyha megijedne, vagy többet kérnének Tőle, mint most tudjon lépni. De amíg ez nem történik meg, nem tudok Vele bölcsen beszélni. Emellett tudom, hogy nagyon vágyott egy kapcsolatra, nekem meg van egy mély, szeretetteljes, keresztény kapcsolatom. Ha nem beszélek róla, is tudom, hogyha erről kérdez, csak udvariasságnól teszi. Egy rakat ilyen apróság van, ami úgy érzem kicsit ellehetetleníti a kapcsolattartást. De nem szeretném, ha megszakadna a kapocs, szeretem Őt.
2016. márc. 5. 18:53
 10/31 anonim ***** válasza:
100%

Ennyit ér a hirtelen "megtérés". Csak önmagatokat és egymást álltatjátok vele. Nem a Szentlélek szólt belőle, és ezek szerint te sem ismered fel, hogy mikor szól valakiből a Szentlélek.

Ha vele lenne a Szentlélek, akkor nem választja ezt a munkát. És ha veled lenne a Szentlélek, neked sem lenne gond, hogy hogyan viszonyulj azokhoz, akik ilyen munkát választanak. Megsúgná a Szentlélek.

Akit a Szentlélek vezet, az nem a gyakorin kér idegenektől tanácsot ;)

2016. márc. 5. 18:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!