Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények, ti mit tennétek?

Keresztények, ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Van egy barátnőm, aki már megtért. Sajnos úgy alakult az élete, hogy erősen szeretethiányos, amit minden módon próbál pótolni. Egyszer nagyon fent van lelkileg, aztán nagyon lent. De ami most történt, azzal nem tudok mit kezdeni. Erotikus munkába kezdett... Állítása szerint jól van, boldog, én ezt kevéssé hiszem el. A munkatársak lettek a barátai, és állandóan vásárol, mert így sok pénze lett. Szeretnék Vele találkozni, Ő is velem, de nem tudom ezt a dolgot jól kezelni. Már ha a munkáját szóba hozza, zavarba jövök (keresztény tanítás szerint járok együtt a párommal, ez nekem nagyon érzékeny terület). És Ő sokszor nem őszinte, ripacs és provokatív, nehezen adja az igazi énjét, akit én jól ismerek. Teljesen tanácstalan vagyok, mert segíteni nem lehet, hisz nem akarja, de én meg nem tudom ezt tolerálni. Ő emiatt nem nyílik meg, én feszültté válok és stbstb. Van valakinek valami szuper tanácsa, hogy ne szakadjon meg köztünk a kapcsolat, míg ebben benne van, de nekem se kelljen meghazudtolni se magam, se Jézust?!
2016. márc. 5. 17:59
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Nyilván nem bocsátkozik részletekbe, de ez a munka a jelenlegi élete. Csak a munkatársakkal van nagyjából egész álló nap. Nem tud nem erről beszélni. De őszintén kérek valakit, akit a Szentlélek vezet a kérdésemhez válaszoljon, hogy ha ez most nem megy, inkább hagyjuk, mert bánt, hogy így "kibeszélem". Ha látná, fájna Neki és nem szeretek emberek háta mögött olyat tenni/ mondani, ami a szemükben fájna.
2016. márc. 5. 18:56
 12/31 anonim ***** válasza:

Na, ja. A barátnőd hívő, mégis k***vának megy. Ennyit az erkölcsi szempontról.

Te is hívő vagy, mégis megrémít a valóság. Ennyit arról, hogy Jézus az igazság, és hívei többet tudnak az életről, mint a nem hívők.

2016. márc. 5. 18:57
 13/31 Pietrosol ***** válasza:
100%

Kérdező!

Akkor Te talán nem is Őt szereted, hanem az elképzelésedet róla.

2016. márc. 5. 18:58
 14/31 anonim ***** válasza:

Üdv kedves kérdező, a te eseted nem annyira ritka, mint azt gondolnád, az ember ha Istent szolgálja, akkor az általad leírt dolgok, eléggé elfogadhatatlanok, a test kívánsága, a világi értékek hajszolása, nagyon nagy bűnök Isten szemében, erről elég hosszasan ír a Biblia is, azt nem látom, a kérdésedből, hogy te Istent szolgálod e, de ha igen, akkor tapintatosnak, és kedvesnek kell vele lenned, viszont bizonyos dolgokban, nem szabad közösséget válalnod vele. Én a saját tapasztalatomat tudom neked leírni, mi történik akkor ha az ember megtért létére, próbálja a világi barátait, ismerőseit megtartani, sajnos az én esetemben 100% lett a rá azt nézvén, hogy azok az emberek akik "szerettek", kedveltek, és keresték a társaságomat, útálattal lettek felém, amikor elkezdtem Istent keresni, és szolgálatába állni.

Szóval nem egyszerű az eset, de nem is borzalmasan tragikus, mint írtam is, próbálnod kell a lehető legjobban a témákat mindig úgy megválasztani, hogy azok tartalmasak, és semmiképp sem az Istentelenség irányába torkoljanak, viszont tartanod kell az egészséges jellemedet Isten előtt, ami elutasítja, és útálja a bűnt.

Szóval próbáld a kapcsolatot ápolni, de semmiképp se essél a salamoni esetbe, ahol a világi barátok, ismerősök elhúzzák a szívedet az Atyától.

Arról is írnék, hogy mi emberek nagyon nagy részt vállalunk abban, hogy az emberek segélykiáltásait nem vesszük észre, vannak emberek akik nap, mint nap mellettünk vannak, ez esetben a barátnőd, /ne vedd személyeskedésnek, nem feltétlen rád értem/ és nem vesszük észre a vészjelzőt, sajnos sok esetben a szeretet hiánya, akár az öngyilkossághoz is vezethet, de ha úgynézzük ez az eset is rendkívül súlyos, mivel önszántából éli a világi életet, és szegi meg az Atya akaratát, azt gondolom te is tudod, hogy a már megtért embereknek, sokkal súlyosabb a megítélése az Atya szemében, mint annak aki úgy hal meg, hogy nem igazán volt lehetősége az Atyát és fiát megismerni. Szóval fontos, hogy az embernek körültekintőnek kell lenni, és észre kell venni, ha valaki akár hívő, akár nem hívő ismerőse furcsán kezd viselkedni, a legtöbb ember egyáltalán nem mutatja ki, hogy szeretet hiánya van, a megröt emberen segíteni kell.

Ápold a kapcsolatot, de figyelj oda magadra is. Minden jót.

2016. márc. 5. 19:00
 15/31 A kérdező kommentje:
Az, hogy egyszer valaki megtér, nem jelenti, hogy soha nem is fog eltérni, vagy más utat választani, mint amit a Lélek diktál neki. Az, hogy most nem az Úrral van, az egyértelmű számomra is, viszont az is az, hogy Vele járt. Nagyon könnyen ítélkezel itt, ahhoz képest, hogy semmit nem írtam egyikünk hátteréről sem. A "hirtelen megtérést" sem tudom mire vélni. A Szentlélek szerint hagynom kéne most Őt, az agyam viszont azt mondja veszélyben van, és kell neki egy kötél, ami kihúzza, ha nagy lesz a baj. De köszönöm, nem kérek több választ, mert kicsit "pletyka" hű, de izgi "a rossz keresztény" íze lett a dolognak, és a "fröcsögésre" nem vagyok nyitott.
2016. márc. 5. 19:04
 16/31 anonim ***** válasza:
44%
Nem fröcsögés volt, hanem az egyetlen használható válasz: ne keresztényektől kérj tanácsot, ha egyszerűen a kereszténység rosszul vizsgázott abban az iskolában, amit úgy hívnak ,hogy Élet.
2016. márc. 5. 19:09
 17/31 A kérdező kommentje:
14. Köszönöm a válaszod! Igen, Ő nagyon szeretethiányos. Bár én mélyen hiszem, hogy Jézus A szeretet, és a SZERETET, vagy annak hiánya az emberek mozgatórugója. Ő ezért küzd, ebben a munkában elismerést kap, könnyedén, a pénzzel tud sok szépet venni, így azt érezheti, szeretve van. Nagyon csalóka dolog ez, és, ha figyelne Istenre, tudom, hogy ezt Ő is tudná, de most nem figyel. Eddig Hála Istennek minden beszélgetésünk gyümölcsöző volt, de minél régebb óta van ebben, én egyre inkább félek, hogy valamilyen önző szavammal, szeretetlenségemmel, ne ártsak neki. Imában én megbocsátást nyerhetek, sőt nyerek, de amit kimondok, abban Ő sérülhet.
2016. márc. 5. 19:10
 18/31 anonim ***** válasza:

"Az, hogy egyszer valaki megtér, nem jelenti, hogy soha nem is fog eltérni, vagy más utat választani, mint amit a Lélek diktál neki"

Ez így ebben a formában nem igaz.

Pál Apostol is beszél "testi" és "lelki" keresztyénekről. (Bővebb infók a Galátziabeliekhez írt levél 5. fejezetében.)

Lehet hogy megtért, a Mennyországba is "becsusszanhat" épp hogy, de a Lélek gyümölcsei nem fogják jellemezni az ilyen ember életét.

Hogy mit tennék keresztyénként... Leülnék vele egy kávé vagy tea mellé. Vinnék magammal egy Bibliát, és olvasnám vele együtt a Galátziabeliekhez írt levél 5. fejezetét, és imádkoznék vele, és persze sokat beszélgetnék vele...

2016. márc. 5. 19:13
 19/31 anonim ***** válasza:

Ha őszintén megtért ezt a "munkát" sürgősen abba kellene hagynia, mert bűnben él. A megtérés abban is megmutatkozik hogy Isten által hagyjuk vezetni az életünket és nem követünk el bűnöket! Biztosan lenne neki más munka is!

Szerintem azon túl hogy elmondod a véleményedet erről a dologról neki és példát mutatsz saját életeddel még imádkozni tudsz érte!

Mást nem, mert mindenkinek saját útja van, nem élhetünk mások helyett és segíteni is csak akkor lehet valakin, ha Ő maga is akarja!

2016. márc. 5. 19:14
 20/31 anonim ***** válasza:

Bocsánat, úgy olvastam hogy: "Az, hogy egyszer valaki megtér, AZT jelenti, hogy...".

A válaszom többi részéhez tartom magam.

2016. márc. 5. 19:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!