Keresztények, ti mit tennétek?
Na, ja. A barátnőd hívő, mégis k***vának megy. Ennyit az erkölcsi szempontról.
Te is hívő vagy, mégis megrémít a valóság. Ennyit arról, hogy Jézus az igazság, és hívei többet tudnak az életről, mint a nem hívők.
Kérdező!
Akkor Te talán nem is Őt szereted, hanem az elképzelésedet róla.
Üdv kedves kérdező, a te eseted nem annyira ritka, mint azt gondolnád, az ember ha Istent szolgálja, akkor az általad leírt dolgok, eléggé elfogadhatatlanok, a test kívánsága, a világi értékek hajszolása, nagyon nagy bűnök Isten szemében, erről elég hosszasan ír a Biblia is, azt nem látom, a kérdésedből, hogy te Istent szolgálod e, de ha igen, akkor tapintatosnak, és kedvesnek kell vele lenned, viszont bizonyos dolgokban, nem szabad közösséget válalnod vele. Én a saját tapasztalatomat tudom neked leírni, mi történik akkor ha az ember megtért létére, próbálja a világi barátait, ismerőseit megtartani, sajnos az én esetemben 100% lett a rá azt nézvén, hogy azok az emberek akik "szerettek", kedveltek, és keresték a társaságomat, útálattal lettek felém, amikor elkezdtem Istent keresni, és szolgálatába állni.
Szóval nem egyszerű az eset, de nem is borzalmasan tragikus, mint írtam is, próbálnod kell a lehető legjobban a témákat mindig úgy megválasztani, hogy azok tartalmasak, és semmiképp sem az Istentelenség irányába torkoljanak, viszont tartanod kell az egészséges jellemedet Isten előtt, ami elutasítja, és útálja a bűnt.
Szóval próbáld a kapcsolatot ápolni, de semmiképp se essél a salamoni esetbe, ahol a világi barátok, ismerősök elhúzzák a szívedet az Atyától.
Arról is írnék, hogy mi emberek nagyon nagy részt vállalunk abban, hogy az emberek segélykiáltásait nem vesszük észre, vannak emberek akik nap, mint nap mellettünk vannak, ez esetben a barátnőd, /ne vedd személyeskedésnek, nem feltétlen rád értem/ és nem vesszük észre a vészjelzőt, sajnos sok esetben a szeretet hiánya, akár az öngyilkossághoz is vezethet, de ha úgynézzük ez az eset is rendkívül súlyos, mivel önszántából éli a világi életet, és szegi meg az Atya akaratát, azt gondolom te is tudod, hogy a már megtért embereknek, sokkal súlyosabb a megítélése az Atya szemében, mint annak aki úgy hal meg, hogy nem igazán volt lehetősége az Atyát és fiát megismerni. Szóval fontos, hogy az embernek körültekintőnek kell lenni, és észre kell venni, ha valaki akár hívő, akár nem hívő ismerőse furcsán kezd viselkedni, a legtöbb ember egyáltalán nem mutatja ki, hogy szeretet hiánya van, a megröt emberen segíteni kell.
Ápold a kapcsolatot, de figyelj oda magadra is. Minden jót.
"Az, hogy egyszer valaki megtér, nem jelenti, hogy soha nem is fog eltérni, vagy más utat választani, mint amit a Lélek diktál neki"
Ez így ebben a formában nem igaz.
Pál Apostol is beszél "testi" és "lelki" keresztyénekről. (Bővebb infók a Galátziabeliekhez írt levél 5. fejezetében.)
Lehet hogy megtért, a Mennyországba is "becsusszanhat" épp hogy, de a Lélek gyümölcsei nem fogják jellemezni az ilyen ember életét.
Hogy mit tennék keresztyénként... Leülnék vele egy kávé vagy tea mellé. Vinnék magammal egy Bibliát, és olvasnám vele együtt a Galátziabeliekhez írt levél 5. fejezetét, és imádkoznék vele, és persze sokat beszélgetnék vele...
Ha őszintén megtért ezt a "munkát" sürgősen abba kellene hagynia, mert bűnben él. A megtérés abban is megmutatkozik hogy Isten által hagyjuk vezetni az életünket és nem követünk el bűnöket! Biztosan lenne neki más munka is!
Szerintem azon túl hogy elmondod a véleményedet erről a dologról neki és példát mutatsz saját életeddel még imádkozni tudsz érte!
Mást nem, mert mindenkinek saját útja van, nem élhetünk mások helyett és segíteni is csak akkor lehet valakin, ha Ő maga is akarja!
Bocsánat, úgy olvastam hogy: "Az, hogy egyszer valaki megtér, AZT jelenti, hogy...".
A válaszom többi részéhez tartom magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!