Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények, ti mit tennétek?

Keresztények, ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Van egy barátnőm, aki már megtért. Sajnos úgy alakult az élete, hogy erősen szeretethiányos, amit minden módon próbál pótolni. Egyszer nagyon fent van lelkileg, aztán nagyon lent. De ami most történt, azzal nem tudok mit kezdeni. Erotikus munkába kezdett... Állítása szerint jól van, boldog, én ezt kevéssé hiszem el. A munkatársak lettek a barátai, és állandóan vásárol, mert így sok pénze lett. Szeretnék Vele találkozni, Ő is velem, de nem tudom ezt a dolgot jól kezelni. Már ha a munkáját szóba hozza, zavarba jövök (keresztény tanítás szerint járok együtt a párommal, ez nekem nagyon érzékeny terület). És Ő sokszor nem őszinte, ripacs és provokatív, nehezen adja az igazi énjét, akit én jól ismerek. Teljesen tanácstalan vagyok, mert segíteni nem lehet, hisz nem akarja, de én meg nem tudom ezt tolerálni. Ő emiatt nem nyílik meg, én feszültté válok és stbstb. Van valakinek valami szuper tanácsa, hogy ne szakadjon meg köztünk a kapcsolat, míg ebben benne van, de nekem se kelljen meghazudtolni se magam, se Jézust?!
2016. márc. 5. 17:59
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Isten azért teremtett púncit a nőnek, hogy használja, vagy ha nem prosti, hanem kamerás, akkor mutogassa. Ha isten nem akarná, hogy a barátnőd a púncijából éljen, akkor nem adott volna neki.
2016. márc. 5. 19:16
 22/31 A kérdező kommentje:
Ez nagyon jó terv, de kejted belőle Őt. Eszébe sincs most Bibliát olvasni, remekül ismeri is egyébként. Én se szívesen olvasgatnám, amikor akkora bűnben élek éppen, hogy a világiak is megítélnek. Jelenleg teljesen elutasító a témával, de ez nem jelenti, hogy később is az lesz és akkor szeretnék ott lenni, hogy olvassak Vele. Természetesen imádkozok Érte, de még nem kaptam választ.
2016. márc. 5. 19:20
 23/31 anonim ***** válasza:

ma 19:16

Már bocsánat, de anyukád mutogassa a punciját...

2016. márc. 5. 19:20
 24/31 A kérdező kommentje:
21.-es. Majd imádkozom Érted, hogy ne tárgyként tekints egy nőre, hanem úgy, mint Isten tökéletes alkotása, aki már csak ezért is tiszteletet érdemel. Úgy talán majd tisztelni fogod magadat is, és méltónak egy szeretetteljes kapcsolatra. Nem tudom hány éves vagy, nem is érdekes, de biztos, hogy elfog múlni, és amikor temeted egy szerettedet, vagy küzdesz egy nehéz betegséggel, nem egy "punci" fog melletted állni. Remélem valaki fog!
2016. márc. 5. 19:25
 25/31 anonim ***** válasza:

Igaza van annak aki írta, hogy ennyit ér a megtérés. Lehet hogy inkább démon bújt bele?

Nem hiszem, mert nem léteznek.Nem lehet hogy nem ismered az igazi barátnőd?

Szexmasszás?

2016. márc. 5. 19:57
 26/31 anonim ***** válasza:
64%
Nem szeretetre van szüksége, hanem pénzre, hatalomra, vagy szexre. Ki nem szereti?
2016. márc. 5. 20:03
 27/31 A kérdező kommentje:
Mindenki vágyik a feltétel nélküli szeretetre. Nem azért, mert tehetséges vagy, okos vagy, pénzes vagy, nem azért, mert hajtanak a hormonjaim, nem azért, mert ki akarlak használni, hanem csak azért, mert ember vagy, mert csodálatos vagy. Szeretlek, mert szeretlek. Nem ismerek olyan embert, aki a lelke mélyén ne vágyna erre. A felsoroltak csak eszközök. Pénz kell neki, hogy vegyen sok szépet és dícsérjék, ezért azt hiheti szeretik. Hatalomra, hogy érezze magát valakinek, mert feltétel nélkül nem szereti "senki". Szexre, mert dícséret jár érte, és a másik gyönyöre, amitől szintén értékesnek érezheti magát. Ezek eszközök, de mindegyik mozgatórugója a szeretet, vagyis annak hiánya. Feltételezem, ha ezek valósan boldoggá tennék, nem sírna sokszor, mikor beszélünk. Hiszen az összes felsorolttal rendelkezik.
2016. márc. 5. 20:10
 28/31 anonim ***** válasza:
Akkor szeresd jobban!
2016. márc. 5. 20:18
 29/31 anonim ***** válasza:
43%
Én nem értem mit rugózol már ezen ennyit. Barátnőd? Ja. Akkor fogadd el hogy most élete ezen szakaszát éli. Volt már óvodás, iskolás, barátnő, egyedülálló, hívő, most meg éppen az ami. Aztán akkor mondd meg nekem ezek közül melyik igazán ő? Ezek csak szerepek. Később meg lesz anya, feleség, nagymama, vénasszony, stb. Had legyen.
2016. márc. 5. 20:45
 30/31 dirtibi ***** válasza:
100%

Őszintén segíteni szeretnék neked. Az igaz újjászületés és a felületes megtérés között nagyon nagy különbség van. A második is lehet őszinte de nem jut el a "kárpiton belülre", Jézus Krisztushoz. Ebben az esetben a bűn könnyen visszaránthatja, de nem reménytelen a helyzete.

Szerintem Ő már megérzett, megismert valamit a Szent lélek öröméből és békességéből, de úgy gondolom, teljesen nem adta át szívét Jézusnak.

Lehet, hogy most járja valóban a tékozló fiú útját és el kell jutnia mélységekbe ahhoz, hogy visszaemlékezzen arra a békességre, amit kezdett megérezni.

Ha Isten Őt a szívedre bízta, ne vesd el, szeresd őt; de a bűntől határolódj el.

2016. márc. 6. 06:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!