Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik a helyes megszólítás:...

KZitus kérdése:

Melyik a helyes megszólítás: a roma, vagy a cigány?

Figyelt kérdés

Csak azok írjanak, akik személyesen vannak a kérdésben érintve!!!! Kérem:-)

Sértő egyik vagy másik megszólítás? Hogyan lehet őket megszólítani úgy, hogy kellő tiszteletet adjunk az illetőnek? Milyen vallásuak ők általában ma, és mondjuk úgy 200 évvel ezelőtt?

2016. márc. 6. 18:32
1 2 3
 21/24 Jézus szolgája ***** válasza:

# 17

Drága tezsvírem! A nem cigányok ugyanúgy kunyerálnak, ha nincs mit színiuk! Engem például a magyar barátaim és a magyar hajléktalanok szedtek le folyton cigarettával, amikor még dohányoztam, akár hiszed, akár nem.

testvérem,már bocsásd meg de én is roma vagyok és én nem is írtam ilyesmit.

kérlek olvasd el még egyszer hogy mit írtam a 17,kommentben.

2016. márc. 8. 06:18
 22/24 anonim ***** válasza:

# 21

Bocsánat, nem vettem észre, hogy törölték a(z „eredeti”) 17-es választ.

Én tegnap reggel olvastam úgy fél hét körül, amikor még nem volt eltávolítva, és azért nem reagáltam rá akkor, mert indulnom kellett dolgozni.

A 17-es számot viszont megjegyeztem, és most azért vagyok kénytelen magyarázkodni, mert rendkívül jó a memóriám :)

Nagyon gáz, hogy ennyire balfék voltam, irtóra szégyellem magam a hebehurgyaságom miatt.

2016. márc. 8. 17:51
 23/24 anonim ***** válasza:

Hogy valaki NEM érintett a kérdésben, azt csak akkor tudja meg, ha már föltérképezte a családfáját.

Hogy minden fellelhető őse más volt, legalábbis a papírok szerint.

Különben a cigány teljesen helyes szó a Közép-Európai romákra, más országokban meg még más szavakat is használnak az ott lakó romákra.

A roma csak a nemzetközi, általános megnevezés azerintem.

Én azt tartom furcsának, hogy pl. magyar cigányok magukat romának nevezik. Bár lehet, hogy ezzel csak valami olyat akarnak kifejezni, hogy nem Mo-ról származó roma gyökereik vannak.

Sértőnek szerintem nem sértő egyik sem.

Megszólításon biztos azt értetted, hogy beszélni róluk, mondjuk, hogy találkoztam a gyűlésen egy elég kedves nővel, olyan 30 körüli cigány -vagy roma- volt, az édesanyjával volt, pl.

Bármelyik jó, nem sértő.

Szerintem, ahogy az anyakönyvekben a nyilvánvaló nevekből látom, főleg katolikusok voltak régen.

2016. ápr. 1. 18:24
 24/24 anonim ***** válasza:
Én cigány vagyok és a cigány megszólítást kedvelem.
2016. máj. 4. 14:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!