Jézus zsidó volt, vagy nem?
Nos, mi zsidók nem fogadjuk el Jézust.
Se Messiás,se proféta ,se semmi.
Ezt tény (természetesen kivéve a messiáshívő zsidók ,de ők inkább csak zsidó származású keresztények ,akiknek az életében jelentősen játszik a zsidó identitás/kultúra).
Viszont az újszövetséget tekintve Jézus -ha tetszik ,ha nem- zsidó volt valóban.
Mária (héber nevén: מרים ,kiejtés: mirijám) Dávid házából (בית דוד) származott ,azaz Dávid király leszármazottja volt.
És e tekintetbe a háláchá szerint (is) Jézus zsidó volt -értsd: a "pajeszos,kucsmás,pingvinek" is elfogadják-.
Az ,hogy tanításai élesen ellentétesek a zsidósággal ,már egy más téma.
Üdv!
A Korán azt magyarázza, hogy Imrán nemzettségéből származott Marjam (Mária).
viszont annyira volt jézus zsidó, hogy a zsidók a saját törvényeik szerint félholtra kínozták majd megölették.
7-es elégé félre van informálva.
Egyébként meg azok akik kegyetlenkedhetek vele azok a kufárím (כופרים) volt -legalábbis én valami ilyesmit hallottam ,de természetesen nem a muszlim szemszögből-.
A lényeg az ,hogy minden zsidó irányzat szerint ,Jézus zsidó volt.
Az ,hogy ki fogadja ezt el ,vagy ki nem ,az ő dolga.
De szerintem felesleges több oldalas vitákat csinálni ebből ,hisz ez hit ,azaz meggyőződés kérdése.
Üdv megint!
Ha ő lenne az egyetlen, aki zsidó származású, de a mentalitása nem felel meg a zsidó mentalitásnak, akkor esetleg még igazat is adnék neked, kérdező. De szerinted hány és hány olyan zsidó származású ember létezik, aki nem a zsidó vallás hagyományai szerint él? Hidd el, sok. Csak az én baráti körömben van kábé vagy 3-4 ilyen, és én nem is ismerek nagyon sok zsidó származású embert.
Szóval attól, hogy valakinek a felmenői között anyai ágon volt zsidó rokona, még egyáltalán nem garancia arra, hogy a zsidó vallás szerint éli az életét. Jézus is lehetett ilyen figura, miért ne lehetett volna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!