Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan kezeljek egy hindu/budd...

Hogyan kezeljek egy hindu/buddhista főnököt, ha én keresztény vagyok?

Figyelt kérdés

Rendes és jófej, de beszélte, hogy ő majd meditációt is szeretne nekünk tartani. Amúgy nem nyitott rá a csoport, mert úgyis hülyeségnek fogják tartani, de mivel a főnökről van szó, bólogatni fog mindenki, mint a kiskutya.

Én egy keresztény lány vagyok, illetve azt hiszem, mert hol gyengül a hitem, hol erősödik. Az életem sem tükrözi 100%-ban Jézust. Így is elég nehéz, hogy Krisztusban maradjak, mert tényleg nem erős a hitem, hát még jön ez is. Nem tudom, hogy egy meditáció alkalmával is mi "fér bele" keresztény szemmel: ha csak nyugodjunk meg, felejtsük el a rosszat, koncentráljunk a haladásra, az még talán belefér, vagy nem is tudom.

Kérem, valaki segítsen, mert nem tudom, mit tegyek.

Köszönöm szépen

2016. márc. 2. 19:17
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
41%

Igen, szerintem is.

Kérdező, itt már leírták, de tényleg jó, ha tudod: a vallásod szerint - és TÉVESEN - a meditáció az BŰN!

Méghozzá azért, mert annak idején azt hitték, hogy ez mágia, ami tilos.

Nem az, és a meditációtól semmi bajod nem lesz.

Nem ez az egyetlen a keresztény vallásban, amit rosszul tudnak.

2016. márc. 3. 02:26
 22/29 Vree ***** válasza:
61%

^"Méghozzá azért, mert annak idején azt hitték, hogy ez mágia"

...Mi van?

Egyrészt miért a szerint kéne döntenünk, hogy VALAHA mit hittek? Nem az alapján kellene, hogy MA mi az előírt? "Valaha" a villára (az evőeszközre) is azt mondták, hogy az ördög szerszáma. Akkor ezzel a mai napig előre meg kell tiltanunk az összes villát, vagy most mi van...?

A másik, hogy "a meditációt mágiára használták". Haha. Hahaha. Itt valakik nagyon kevernek össze-vissza mindent, a szezont a fazonnal...

A meditáció az egy csomó kultúrában és vallásban előforduló lelki gyakorlat összefoglaló neve. Igazából a szentkép előtt ájtatoskodás is egyfajta meditáció.

Amúgy a #17 jó tanácsot mondott: vallásra hivatkozva kivonnod magad, ezt minden további nélkül megteheted. (Esetleg hozzátéve, hogy nincs semmi bajod velük, de szigorú előírások vannak nálatok erre.)

Ha úgy érzed, jó esélye van, hogy kellemetlenre fordulhat a helyzet, és nem gondolod, hogy meg fogod tudni beszélni a főnkkel.

Mondom, nem ismerem a főnököt, ha nem esélyes, hogy ő figyelmeztetés nélkül egy Krisna-dicsőítésbe vonna be :p, akkor igazából nem kell tartani tőle. Ha ilyesmi történne, bármikor visszakozhatsz.

Amúgy elmondom, nálam hogy nézett ki egy meditáció egy buddhistával, mert egyesekkel nagyon elszaladt a fantázia.

Általában felrak az ember valami nyugtató zenét (nagyon menőknek esetleg természeti hangok (madarak, szél stb.) vannak felvéve).

Vannak, akik szeretnek illatosítót (illatos gyertya vagy füstölő) használni, de ez fakultatív.

Az ember szépen leül vagy lefekszik, a vezető személy pedig szépen elmondja, hogy:

Most ellazulunk, laassaaan belégzünk, most lassan kiengedjük a levegőt. Ellazítjuk a lábunkat,, karunkat stb. már az egész testünk laza, nyugodtan fekszünk a vízparton, nem gondolunk semmire, elengedjük a gondolatainkat, nem zavar semmi. Érezzük, hogy nyugodtak vagyunk, feltöltődve energiával.

majd ugyanez visszafelé: Lassan visszatér az erő a karunkba, a lábunkba, naaagyon lassan felemelkedünk ülő helyzetbe....És egészségünkre.

---

Amúgy hozzátenném, a keleti gyógyászat, torna stb. ezek igazából kulturális, valláshoz csak nagyon kevéssé kapcsolódó dolgok.

Ismétlem, ha nem látod konkrét jelét, hogy valami térítésbe lennél belerángatva, kár annyira parázni.

De...hogy mondjam...még ha úgy is lenne. Mondjuk, elmész egy Krisnással Krisna-templomba, kipróbálod, hogy pörgetsz egy rószafüzért, vagy elmondod, hogy háre rama rama háre.

És? Most mi, ettől megtérsz? Beállsz Krisnásnak? Vagy mi? Én nem hiszem. Megismerkedsz vele, hogy hogy élnek ők, de ha annyira megátalkodottan benne vagy EGY filozófiában, úgyis lepöccölöd magadról a dolgot.

Ha valami tényleg szigorú szekta/felekezet megtiltja még az érintkezést is a hitetlenekkel, oké, azt megértem (nem helyeslem, de legalább be tudom sorolni). De ha nem, akkor mi a bazi nagy félelem oka?

Én nem vagyok vallásfilozófus, de Jézus miért a...képmutatást szeretné, hogy távol tartja magát az ember mindentől, nehogy "megfertőzze"? Hogyan lehet őszinte hittel bírni, ha ennyire nem meri az ember próbára tenni? Vagy azt mondani, hogy te képviseled az igazságot, ha félsz megismerkedni másokkal? Szal nem tudom...

Na bocs a kitérőért, sztem az eredeti kérdésre már meg lett adva a válasz.

2016. márc. 3. 03:06
 23/29 anonim ***** válasza:
66%

"VALAHA mit hittek?"

Szerinted mit csinál ma a kereszténység?

Nem a 2000 éves hagyományokhoz ragaszkodnak netán?

Az meg, hogy mennyire komolyan gondolták, talán látszik abból, hogy mivel büntették: halállal.

Merthogy azt hitték, hogy tényleg működik, és nem szerették a konkurrenciát.

2016. márc. 3. 03:58
 24/29 anonim ***** válasza:

"ettől megtérsz? Beállsz Krisnásnak?"

Tudod, a HIT és a TUDÁS között van egy alapvető különbség:

a vallásos hit mögött nincsen semmiféle bizonyosság.

Tehát az, ha azt mondod, hogy "Hare Rama", vagy ha azt mondod, hogy "Jézus, Jézus" - az bizony ugyanolyan dolog.

Ezért aztán a vallások igenis féltik a saját híveiket - mivel SEMMI alapja nincsen, hogy éppen az ő hitüket követik.

És bizony bármikor előfordulhat, hogy csak úgy áttérnek egy másik hitre.

2016. márc. 3. 04:04
 25/29 anonim ***** válasza:
A Biblia leírja a választ, vagy is Isten tájékoztatást nyújt mit nem tehetünk.
2016. márc. 3. 06:11
 26/29 Pietrosol ***** válasza:
36%

Szia!

Nyugodj meg és keresgélj a kontempláció témakörében! A kereszténységtől nem idegen a meditáció, sőt meditáció nélkül a keresztény lét olyan, mintha herélt lóval akarnál fedeztetni.

2016. márc. 3. 06:42
 27/29 anonim ***** válasza:
76%

"A kereszténységtől nem idegen a meditáció"

Valóban, hiszen Jézus is meditált.

Azonban SZIGORÚAN és CSAK az Istenhez lehet fordulni a meditáció alatt! Semmilyen más technika nem megengedett - pl. az agykontroll sem, meg a klasszikus keleti meditáció sem, amilyen a kérdezőnél lesz.

2016. márc. 3. 09:01
 28/29 Pietrosol ***** válasza:

# 27!

Ez biztosan jó tanács!?

Már csak azt kellene kiegészítésként leírnod, hog ki vagy mi Isten, aki a meditáció középpontja!

2016. márc. 3. 09:25
 29/29 anonim ***** válasza:
69%

Érdekes ez a szitu.A meditáció az elme lecsendesítéséről,a gondolatok megfigyeléséről szól,ami által az "én" nem azonosul velük,és egyben felismeri,hogy a szabadsága és boldogsága útjában a megfigyeletlen elme áll,mert ez nem látja tisztán a valóságot.

Megindokolta a főnök,hogy miért szeretné tartani nektek?

Én gyakoroltam a keresztény vallást is,és meditáltam is később rendszeresen,de bátran mondhatom,hogy a kettő nem ütközik egymással,csak azért terjesztették el az egyházi vezetők,hogy igen,mert tudják,hogy így az ő karámjaikon belül tartott birkák biztos nem fogják megtapasztalni azt,ami a karámon kívül van,így függeni fognak tőlük,ezzel folyamatosan fenntartva a hatalmukat.

Azt,hogy te mindezt elhiszed-e,nem tudom eldönteni helyetted,és nem is akarom.

(A "birka" és "karám" szavakkal nem leszólni akartam a keresztényeket,csak szemléltetni egy hasonlattal a helyzetet)

Annyit mondhatok,ha nem akarsz belemenni,ne menj bele! Ha valóban Buddhista tanokat él,és nem csak a szája jár,divatból csinálja,vagy valami hátsó szándéka van az egésszel,akkor nem fogja rád/rátok erőltetni,mert a Buddhizmus alapvetően a szeretetről szól.

2016. márc. 3. 17:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!