Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan kezeljek egy hindu/budd...

Hogyan kezeljek egy hindu/buddhista főnököt, ha én keresztény vagyok?

Figyelt kérdés

Rendes és jófej, de beszélte, hogy ő majd meditációt is szeretne nekünk tartani. Amúgy nem nyitott rá a csoport, mert úgyis hülyeségnek fogják tartani, de mivel a főnökről van szó, bólogatni fog mindenki, mint a kiskutya.

Én egy keresztény lány vagyok, illetve azt hiszem, mert hol gyengül a hitem, hol erősödik. Az életem sem tükrözi 100%-ban Jézust. Így is elég nehéz, hogy Krisztusban maradjak, mert tényleg nem erős a hitem, hát még jön ez is. Nem tudom, hogy egy meditáció alkalmával is mi "fér bele" keresztény szemmel: ha csak nyugodjunk meg, felejtsük el a rosszat, koncentráljunk a haladásra, az még talán belefér, vagy nem is tudom.

Kérem, valaki segítsen, mert nem tudom, mit tegyek.

Köszönöm szépen

2016. márc. 2. 19:17
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
38%
A pokol veszett el bennem annak minden bűnével és seregével. Ennek lángját pedig magamba temettem. Így a bennem lévő űrben már csak a gyász kopár sírkövei tükrözik elveszett lelkemet, melyek dicsőn világítanak a puszta sötétségben.
2016. márc. 2. 20:31
 12/29 anonim ***** válasza:
41%
Ez valami romkocsmatöltelék nájlonbuddhista lehet. Buddhista ilyent nem vár el másoktól, sem munkaidőben, sem munkaidőn túl.
2016. márc. 2. 20:44
 13/29 Inkviziciós detektív ***** válasza:
44%

Nana, nem lehet olyan egyszeruen kijelenteni, hogy a meditacio csak egy kis lazito trening. A meditacio modositott tudatallapot eleresere iranyulo lelkigyakorlat -> kereszteny mercevel fehermagia. Szakorvosok sem ajanljak!

www.hetek.hu/eletmod/200510/a_meditacio_karos

2016. márc. 2. 20:48
 14/29 Vree ***** válasza:
17%

^háháháhá xD Állati jó poén.

Ma, amikor a hipnózisról is tudható lenne mondenki számára , hogy elmondják ismételten az orvosok, hogy nem, NEM lehet vele olyan hatékony trükköket csinálni, mint a filmek sugallják, max. egy relaxáltabb állapot kiváltására alkalmas és csak fogékony és együttműködő alanynál; amikor "filmbe vágott képek" mítoszt is ezerszer cáfolták; szóval ilyenkor ilyet leír valami marha, hogy még a meditációt is keveri a hipnózissal...xD

Te meg előző hozzácsapod hogy "mágia"....áháháháh xD

Te előző sztem még egy jógaórán se voltál például?

;D Na ott aztán röpködnek a trombiták meg az ektoplazma, vigyázz :p

Neeeeeee....

2016. márc. 2. 20:58
 15/29 anonim ***** válasza:
64%
A meditációnak alapvetően nem sok köze van bármilyen valláshoz. Maga a buddhizmus pedig szűkebb értelemben nem is egészen nevezhető vallásnak (az isten-fogalom iránt közömbös).
2016. márc. 2. 21:00
 16/29 anonim ***** válasza:
29%
Aki velem van, az a halál ösvényeit tapossa....
2016. márc. 2. 21:03
 17/29 anonim ***** válasza:
71%
Ha langyos keresztény vagy, akkor belemehetsz. De ha erősen ragaszkodsz a hitedhez, akkor mondd el udvariasan, hogy te keresztény vagy, ezért neked nem szabad buddhista módra meditálnod.
2016. márc. 2. 22:08
 18/29 Vree ***** válasza:
70%

Amúgy látom a Vallás téma magas szellemi színvonalát jól jelzi, hogy a meditációról paraniáskodó komment 62%-on áll...:D Szóval csak elismételném, hogy NEM, az orvosok többsége nem ellenzi, sőt JAVALLJA a meditációt (pl. áltatlanság, asztma, vérnyomásproblmák stb. esetében akár konkrétan is)

Az, hogy a fenti előásott egy nem is tudom milyen tudatlan fazon által odaköpött Kiskegyed (bocs, hetek.hu) cikket, nem oszt, nem szoroz.

(Hogy mi számít tilosnak, ahhoz nem szólok hozzá, tőlem, bár nekem személy szerint a babonaság, a nem isteni mágiában való hit egyenes istenkáromlásnak tűnik. De az a része hogy bármilyen orvos szerint kockázata lenne, szemenszedett hazugság. A cikkíró a fogalmakat se tisztázta le, a posztoló kicseresznyézgetett egy cikket, ami neki tetszett (tessék rákeresni Goggle-lel, és meglátjátok, hogy ez NEM a többségi orvosi vélemény :p) ha ti meg pontozgatjátok, azzal max magatokat minősítitek. xD

A meditáció kb egyfajta csukott szemmel merengés, esetleg valami légzési gyakorlattal kísérve, aminek a lényege a stresszoldás.

Ha te nem AKARSZ ellazulni (mondjuk mert rettegsz, hogy bemegy a sxggeden az ördög :D), akkor úgyse fog az akarod ellenére bármit érni.

Ha valaki ennyitőr beszxr, akkor egészségére.

2016. márc. 2. 23:05
 19/29 anonim ***** válasza:
30%

Kedves kérdező, kétféle képen lehet ezt a dolgot megközelíteni, az első, hogy Istent nem lehet csak kicsit szolgálni, és nem lehet csak kicsit szeretni, Istent és a fiát Krisztust valaki vagy követi vagy nem, szóval nincsen olyan, hogy néha egy kicsit igen, meg néha egy kicsit nem, ha az ember Bibliai alapon, és Isten szavát tökéletesen szentnek és sérthetetlennek tartja, akkor az általad felhozott Buddhista, vagy bármiféle keleti jellegű meditáció egyértelműen helytelen, és bűn.

A második, hogy téged annyira nem érdekel Isten, és nem tartod tökéletesen fontosnak, hogy kövesd a szavait, ebben az esetben nyugodtan belemehetsz a dologba, /én személy szerint/ nem javasolnám, de a te döntésed.

Meg kell jegyezni, azt minden embernek jól, hogy Isten elmondta, hogy valaki Istent szolgálja vagy a Sátánt, ami nem Istentől van az a Sátántól van.

Remélem nem érzed bántásnak a leírtakat, de szerettem volna tiszta vizet önteni a pohárba, hogy jól értsd a helyzetet.

Üdv.

2016. márc. 2. 23:28
 20/29 anonim ***** válasza:
35%

Te aztán a végtelek embere vagy. :)

2016. márc. 2. 23:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!