A hitemet Isten felé gátolná a barátság olyan
emberekkel akik nem hisznek?
Figyelt kérdés
Kevés barátaim vannak de azok se arról hiresek hogy nagy hit tudóak lennének...valahogy én is ilyen voltam...de változtak a dolgok és szeretném tudni van e tanácsotok hogy mi tevo legyél
Milyen erőteljes hatással van a társaságunk a gondolatainkra, illetve arra, hogy mit szeretünk, és mit nem! Salamon ezt az örök igazságot jelentette ki: „Aki bölcsekkel jár, maga is bölcs lesz, de aki ostobákhoz társul, az rosszul jár” (Példabeszédek 13:20). Igen, akivel kapcsolatba kerülünk, akár a kikapcsolódásunk alatt, akár az interneten, vagy azon keresztül, amit olvasunk, hatással van arra, hogy milyenek vagyunk, és milyenekké fogunk válni. Mennyire fontos, hogy bölcsen válasszuk meg a társaságunkat!Tehát olyan társaságot válassz amilyenné válni akarsz mert jelentös kihatással van a társaság egyéniségedre döntéseidre
2016. febr. 23. 17:44
22/27 anonim válasza:
Ez így igaz, ami a szemen be, a szánkon ki. A füllel is hasonló a helyzet. A fejben meg aztán gondolatok szintjén még kesze kuszább a helyzet. Egyébként ettől függetlenül nem kell bezárnod magad egy kalitkába, tehát nem kell végletekben gondolkodnod. A munkahelyet pl nem igazán válogathatja meg az ember, de azt sem hogy az utcán miket hallasz meg, tehát emiatt ne menekülj ki a világból, ahogy Pál is írja. Ha a Szentlélek benned munkálkodik és hagyod, akkor nem fogsz bele olvadni a világba, csak résen kell lenned. Nekem is sok olyan ismerősöm barátom van akik nem hisznek, de én hiszek abban, hogy a hitem erős, és hatással lehetek akár rájuk is, ahogy hatással is vagyok pozitív példaként.
2016. febr. 24. 12:17
23/27 anonim válasza:
Kedves tizenkilencedik, az ateizmus is hit, és arra ugyanúgy vonatkozik az, hogy nem gondolkodásból származik, hanem az ateizmusból származik az ateista gondolkodás. Amúgy soha nem hallottam még olyan őszinte kíváncsiságból származó kérdést, amire nincs valódi válasza a Bibliának. De sokszor találkoztam évszázados sztereotípiákkal, amiket a számba igyekeztek erőltetni, ám én nem voltam hajlandó hagyni, hogy letuszkolják a torkomon. Ezek többségükben olyan emberek voltak, akik nagy hangon hirdették a gondolkodás szabadságát, mégis korlátoltabbak voltak egy régi márványfalról álmodozó bérház sötét lépcsőházánál, ahol vizelet és dög bűze mosódik össze a patkányok motoszkálásával.
2016. febr. 24. 20:58
24/27 anonim válasza:
"az ateizmus is hit"
Ja, ja.
A medence partján napozás az pedig az vízisport.
"és arra ugyanúgy vonatkozik az, hogy nem gondolkodásból származik, hanem az ateizmusból származik az ateista gondolkodás."
Biztos akad ilyen ember is - egy... kettő?
Több nem.
"Amúgy soha nem hallottam még olyan őszinte kíváncsiságból származó kérdést, amire nincs valódi válasza a Bibliának."
Akkor az első: mennyivel jobb a tóriumos erőmű, mint az urános?
Asperrimus: teljesen komolytalan vagy. Abszolút nem lehet beszámítani téged semmiféle értelmes társalgásnál.
2016. febr. 25. 04:50
25/27 anonim válasza:
"De sokszor találkoztam évszázados sztereotípiákkal, amiket a számba igyekeztek erőltetni, ám én nem voltam hajlandó hagyni, hogy letuszkolják a torkomon." Igen, ilyenekkel én is találkoztam, méghozzá pont a Bibliában.
2016. febr. 25. 16:20
26/27 anonim válasza:
Na szóval ugye nem baj ha nekem isten síva meg budha meg minden közrejácik?
2016. febr. 28. 16:50
27/27 anonim válasza:
ez egy törvényszerűség,ha megváltozik a gondolkodásod ,megváltozik a baráti köröd is,hiszen két ellentétes felfogású ember ,elég hamar összeveszik.
A hívő a hívőkkel barátkozik.
Na de nem azt jelenti hogy nem lehet a hitetlenekkel szóba álni,hiszen az evangéliumot hírdetni kell,de majd meglátod ,ha kiálsz a hited mellett,szép lassan lekopnak a világi haverok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!