A Tanúk azt hangoztatják, hogy egyisten hívők, de valójában mégis mást tanítanak, miért?
A mai nap folyamán volt egy kis beszélgetésem egy Jehova Tanúja munkatársammal.
Semmi gond vele elég jól elvagyunk egymással sőt azt is mondhatnám, hogy barátok vagyunk addig amíg nem kerül szóba a vallás. :D
Ma éppen a Szentháromságról "vitatkoztunk" és szóba jött a János 1:1 , én az én "Bibliámból" ő meg az ő "Bibliájából" probáltuk győzködni egymást csakhogy itt a kedves barátom zsákutcába került mert nem tudta kimagyarázni, hogy hogy hihet ő egy Istenben amikor a saját Bibliájában 2 istenről van szó.
Azért, hogy mindenki megértse be idézem az igét;
"Kezdetben+ volt a Szó+, és a Szó az Istennél volt,+ és a Szó isten volt."(Ján.1:1)
Na szóval "A SZÓ ISTEN VOLT" most akkor, hogy is van ez egy istenetek van vagy 2 istenetek van?
A Biblia ezt mondja;
5Móz 4:35
Csak néked adatott láthatóan tudnod, hogy az Úr az Isten és nincsen kivüle több!
5Móz 4:39
Tudd meg azért e mai napon, és vedd szívedre, hogy az Úr az Isten, fent a mennyben, és alant e földön, és nincsen több!
1Krón 17:20
(Óh Uram, nincsen senki hasonló hozzád, és nincsen Isten náladnál több), mind a szerint, a mint füleinkkel hallottuk.
Ézs 45:5
Én vagyok az Úr és több nincs, rajtam kivül nincs Isten! felöveztelek téged, bár nem ismerél.
Ézs 45:14
Így szól az Úr: Égyiptom gyűjtött kincse és Kús nyeresége és a nagy termetű Szabeusok hozzád mennek és tieid lesznek, téged követnek, békókban járnak, előtted leborulnak és hozzád könyörögnek: Csak közted van az Isten és nincsen több Isten!
Ézs 45:18
Mert így szól az Úr, a ki az egeket teremté; Ő az Isten, a ki alkotá a földet és teremté azt és megerősíté; nem hiába teremté azt, hanem lakásul alkotá: Én vagyok az Úr és több nincsen!
Ézs 45:21
Jelentsétek meg és hozzátok elő, sőt egyetemben tanácskozzanak: ki mondta meg ezt régtől fogva és jelenté meg előre? Vajjon nem én, az Úr? És nincs több Isten nálam, igaz Isten és megtartó nincs kívülem.
Ézs 46:9
Emlékezzetek meg a messze régi dolgokról, hogy én vagyok Isten és nincsen több; Isten vagyok, és nincs hozzám hasonlatos.
Ez különösképpen érdekes mert Jézus azt mondja, hogy;
(Jn 14:9 )
"Monda néki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? a ki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?"
Ézsaiás azt írja, hogy Istenhez nincs hasonlatos, Jézus pedig merészkedik azt mondani, hogy aki Őt látta az az Atyát látta.
Na most vagy a munkatársam nincs felkészítve kellőképpen, hogy megválaszolja ezeket a kérdéseket vagy pedig tényleg nincs rá válaszotok. :)
Így vagy úgy de szívesen várom válaszaitokat mert kíváncsi vagyok, hogy, hogy lehet egyisten hitet gyakorolni mikor mégis 2 istenről tanít a bibliátok?
A kérdés nem provokáció remélem nem is veszitek annak és gondolom számotokra is fontos, hogy megértsétek és megtaláljátok a választ ezekre a kérdésekre.
Szia
A háromság igen érdekes dolog, sokan sokféle képen látják, sőt az egyház szerint ez olyan titok melyet meg sem érthetünk.
Kat lex:
'A →megismerés szempontjából abszolút misztérium: teremtett lény számára kimerítően soha meg nem ismerhető.'
Gondolj csak a János 1/18 - a fiú az atya kebelén van.
Két külön személy, egyik az Atya - ő létezhetne a fiú nélkül is - másik a Fiú - ő csak akkor létezhet ha van az Atya- máris nem egyenlőek.
Ezét kérdés számomra, hogy te hogyan képzeled el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!