Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az, hogy a legtöbben...

Kiss Éva Judit kérdése:

Miért van az, hogy a legtöbben nem a Biblia logikájára támaszkodva szeretnének Istenhez közeledni, hanem más könyvek, személyek tapasztalataira támaszkodnak?

Figyelt kérdés

Példa: Jézus több helyen is kijelentette, hogy ő egy küldött. Felette is az ATYjA áll, akihez imádkozott, aki küldte őt, akinek meg kellett ismertetni a nevét (mert ugye feledésbe merült). Illetve felmerül egy kérdés, ha Jézus az az Isten, aki volt van és lesz, akkor miért egyszülött? Mi volt akkor amíg a pokolban volt? Megszűnt Isten lenni mindenekfelett? Vagy erre is van egy frappáns magyarázata azoknak akik egyenlőségjelet húznak a Mindenható és Jézus a Megváltó között? Sok kérdésem van még, mert nem értem az embereket. :-(

Biblia:

János 6:44

Senki sem jöhet én hozzám, hanemha az Atya vonja azt, aki elküldött engem; én pedig feltámasztom azt az utolsó napon.

Zsidóknak írt levele Pálnak 1 :1 Minekutána az Isten sok rendben és sokféleképpen szólott hajdan az atyáknak a próféták által, ez utolsó időkben szólott nékünk Fia által, 2 Akit tett mindennek örökösévé, aki által a világot is teremtette, 3 Aki az ő dicsőségének visszatükröződése, és az ő valóságának képmása, aki hatalma szavával fenntartja a mindenséget, aki minket bűneinktől megtisztítván, üle a Felségnek jobbjára a magasságban,

stb...

Szóval maga mellett ül, és mégis önmaga, visszatükröződése annak aki küldte őt, de ő saját maga, az Atya vonza és akkor feltámasztja Jézus, de az Atya=Jézussal????? Logikus ez? Valóban Jézus egyenlő Istennel? Vagy Jézus, Isten fia, akit magasabb állásba emelt, miután teljesítette a földi küldetését. Milyen magasabba? Az angyalok a Biblia szerint nem halhatatlanok. Jézus ezután a tette után, halhatatlanságot kapott. Vagy ki hogyan érti ezeket a verseket? Csak Bibliával kérem az érveléseket, ha lesznek :-), mert a Biblia sorai nem lehetnek ellentmondóak. Szeretném megvizsgálni ki mit mond.

#nem a Biblia logikájára #támaszkodva
2016. febr. 16. 08:51
1 2
 11/16 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Kiábrándító lehet, de, ha a Biblia logikájára építesz, akkor is csak más logikáját használod.

2016. febr. 16. 17:52
 12/16 anonim ***** válasza:

Igen, valóban egyenlő Jézus az Atyával mint ahogy egyenlő a nevük is pl. "Jehosua" a JHWH-val.

És bizony igazad van, a Biblia sorai nem lehetnek ellentmondóak. ;)

2016. febr. 16. 18:11
 13/16 A kérdező kommentje:

Hm! Ez jó, hogy más logikájára támaszkodok így is. Talán igazad is van, de nem bánom, ha ezt a logikát Isten állította fel. Ezt szeretném megérteni, az Ő gondolkodásmódja szerint ismeretet szerezni! Aki szidja a tanúkat, az két csoportból érkezett: vagy rosszat hallott rólunk, de nem tapasztalta és tanulta azokat a dolgokat, amikkel minket a Biblia így Isten igazsága tanúvá tett, vagy tanú, volt valamikor, és haragszik, hogy kiközösítették.

Velünk valóban nem érdemes vitázni, mert ha Isten velünk, ki lehet ellenünk? :-)

Félretéve a viccet, köszönök mindenkit, aki nagyon sok időt eltöltött azzal, hogy elolvassa, és megválaszolja a kérdéseimre a Bibliából a válaszokat!!!!!!! Viszont akik csak "kibeszélnek a fejükből".... azokat nagyon sajnálom. Szánalomra méltó a butaságuk, mert ismeretet sem akarnak szerezni, csak vagdalóznak mások elképzeléseivel. Már nincs sok idő, amikor mindenki megismeri Jehova akaratát. Kinek jó lesz, kinek pedig a pusztulás.

Máté 7:13 13 Menjetek be a szűk kapun; mert széles és tágas az az út, amely a pusztulásba visz, és sokan vannak, akik azon mennek be; 14 ellenben szűk az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják.

LOGIKA: ha nem lenne logikus a Biblia, akkor nem sok értelme lenne. Nem egy mesekönyv, mítosz, hanem tudományosan is megállja a helyét. Még az egyház megégette Jordano Brunot, amikor már Ézsaiás megírta, hogy "Van Valaki, aki a föld kereksége felett lakik, ..." Vagy azt, hogy a semmire van felfüggesztve, és nem teknős hátán, vagy ember vállán nyugszik. (ahogyan ezt egyesek a vallásaikban tanították)

Szóval akinek csak úgy kibeszélni van kedve a fejéből, az esetleg másik topikban nyomkodja a gombot, mert itt érvek és cáfolatok a Bibliából vannak lejegyezve. A többi válaszra sem érdemes. :-)

2016. febr. 18. 10:20
 14/16 anonim ***** válasza:

Neharagudj, csak ideírnám az én hitem alapját.

"Máté 7:14 ellenben szűk az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják. "

Mi az út? Egy szervezet?

Az én hitem szerint nem és itt válnak ketté az útjaink.

Mert Krisztus szavai:

János 14:

Jézus így válaszolt: „Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam. 7Ha ismernétek engem, ismernétek az én Atyámat is: mostantól fogva ismeritek őt, és látjátok őt.”

8Fülöp így szólt hozzá: „Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és az elég nekünk!” 9Jézus erre ezt mondta: „Annyi ideje veletek vagyok, és nem ismertél meg engem, Fülöp? Aki engem lát, látja az Atyát.

Nekem Krisztus az út, másoknak a szervezet.

2016. febr. 18. 12:17
 15/16 A kérdező kommentje:

Apexus nevű felhasználó részére:

"Neharagudj, csak ideírnám az én hitem alapját."

Dehogy haragszom! Köszi, ennek jobban örülök, mint egy buta értelmetlen vitának. :-)

"Máté 7:14 ellenben szűk az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják. "

"Mi az út? Egy szervezet?"

Szerinted egyház? Félretéve a humort. Az út egy életút.

Ne feledjük azonban. hogy Isten népet választott a nevének: Cselekedetek: 15: 14 Simeon elbeszélé, mimódon gondoskodott először az Isten, hogy a pogányok közül vegyen népet az ő nevének,; Ha bántja a füledet a szervezet szó.....? Sajnos az emberi csoprtot vezető vezeti, ha el szeretnének jutni egy(!) helyre. Ő Jézus, de a hű és értelmes rabszolgán keresztül juttatja el a megfelelő időben az eledelt.

Tehát, ha Te külön úton szeretnél eljutni, akkor az elég érdekes lesz, mert egy egész nép, egységes gondolkodásban, vezetéssel a keskeny úton fog haladni. Akik Jlzus által kapott eledellel - szellemi és lehet, h fizikai - fognak ezen az úton haladni. Persze Isten a tudója, hogy ez pontosan ez hogyan fog menni :-) Végül is Mózes kivonulásakor is volt elegy nép a zsidókon kívül, akik kimenekültek! Igaz, hogy meghintették ők is a kapujukat, tehát nyilván elfogadták Jehova szellemi vezetését.

"Mert Krisztus szavai:

János 14:

Jézus így válaszolt: „Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam. 7Ha ismernétek engem, ismernétek az én Atyámat is: mostantól fogva ismeritek őt, és látjátok őt.”

8Fülöp így szólt hozzá: „Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és az elég nekünk!” 9Jézus erre ezt mondta: „Annyi ideje veletek vagyok, és nem ismertél meg engem, Fülöp? Aki engem lát, látja az Atyát. "

Ettől bizony nem kellene, hogy ketté váljon az utunk, mivel nekünk - tanúknak - egész életünkkel a keresztelkedést követően azon kell dolgoznunk, hogy Jézus nyomdokában haladjunk az Újvilág, Jézus királysága felé. Azaz, kövessük őt, mert Ő a mi Urunk, és egyben Atyánk is, hiszen ha Ő nem áldozta volna föl magát, mind meghalnánk, és még a feltámadáskor se lenne semmi esélyünk, mert feltámadás se lenne nélküle. Jehova az Ő Atyja, is a mi Atyánk, hiszen a teremtés Atyja Ő, a Mindenható, az egy igaz Isten. Szal nekünk kettő atyánk is, van, mitöbb három, mert egy földi is :-)

Tehát! Ha mi imádkozunk, akkor csak és kizárólag Jehovához, az egy igaz Istenhez imádkozunk, de mindig Jézus neve által kérjük imánk meghallgatását, mert Ő a közbenjáró.

"Nekem Krisztus az út, másoknak a szervezet." ez egy kicsit nekem cinikus, aminek nem gondolnám, hogy helye van most.

É

2016. febr. 19. 09:27
 16/16 anonim ***** válasza:

Jézust követni egy szervezettől függetlenül is lehet.

Számos példa van arra a Bibliában, hogy voltak olyan emberek, akik Istennek tetsző életet éltek, miközben körülöttük mindenki istentelen volt.

Nem feltétele az üdvösségnek a szervezethez való tartozás.

Ez tiszta lap.

2016. febr. 19. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!