Hol írja a Biblia, hogy Jézus szelleme újra lett teremtve a testi halála után?
Figyelt kérdés
2016. febr. 14. 10:13
2/8 A kérdező kommentje:
Egyik kérdésben ezt olvastam a válaszoknál. Hogy amikor meghalt, azután nem volt, hisz halott volt, de mivel Jézus szellemlény volt és az is ma is, hisz ezt mondják a jehova tanúi, ezért kérdem, hogy ha nem volt, akkor hogyan lett újra?
2016. febr. 14. 11:36
3/8 Roland G. válasza:
Logikailag ellentmondásos,de biztos találnak rá választ.Kíváncsian várom!Amúgy jó a kérdés,élőben én is felteszem ha tanúkkal fogok beszélgetni.
4/8 anonim válasza:
Sehol nem ír ilyent. És már eredetileg sem teremtve lett. A Fiú a második isteni személy a Szentháromságban, Isten pedig nem teremtmény, hanem Teremtő.
5/8 anonim válasza:
Azaz, ha ő a második Isten akkor a kereszténység nem monoteista!
Azaz nem egyistenhívő!
6/8 A kérdező kommentje:
A kereszténység monoteista, csak épp vannak akik nem értik a Szentháromságot, így hallgatás helyett butaságot mondanak.
2016. febr. 14. 14:31
7/8 szp72 válasza:
Az Isten Fia, mint Isten halhatatlan és megölhetetlen. Mint ember azonban valóban meghalt.
A Fiú tarja fenn hathatós szavával a mindenséget (Zsid 1,3), Isten általa teremt minden egyes embert (1Kor 8,6). Nos bizonyára mindenkinek feltűnt, hogy Jézus halálával nem omlott össze a világmindenség és bizonyára a gyermekek születése sem állt le.
8/8 A kérdező kommentje:
Én is látom a Bibliából, hogy Jézus nem lett újjá teremtve, még ki sem tér rá, pedig a jehovista és adventista irányzat szerint ennek kellett volna megtörténnie.
2016. febr. 15. 07:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!