Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi, had lássak...

Jehova tanúi, had lássak tisztán. Oké?

Figyelt kérdés

Jó estét,Sziasztok !

Hozzá is kezdek.Ki kell jelentenem,hogy jól éreztem magamat a Királyság teremben.Tetszett a moder épület,és nagyon imponált,hogy minden korosztály jelen van.Az én vallásomban,többnyire csak idősek mennek a templomba.Számomra nagyon tetszett,hogy a kisgyermekes anyuka is ott volt a kisfiával.Szépen elegánsan felöltözve.Az is jó volt,hogy velem hasonló korú fiatalember teljesen normálisan emberi módon közeledett felém.Kezet nyújtott bemutatkozott,le ült mellém,és segítőkész volt.Ezután az alkalom után a jw.org oldalon kértem Biblia tanulmányozást.(Ezzel viszont volt egy kis gond.Nekem egy piacon vásárolt régi Szentírásom volt.Annyira vékonyak voltak a lapjai,mint a normál papír kb 1/3-da.Ő pillanatok alatt megtalálta a fejezetet,én meg szenvedtem a könyvel.Úgy tudtam,hogy ingyenes a Szentírás,de sosem hozott egy olyat mint amit ő használ.És mindíg abba a körzetbe akart hívni amiben ő tag.És sajnos körzet szerint én is oda tartoznék.Viszont ahova én mentem az egy másik Királyságterem.Amikor az ottani boldog pillanataimról beszéltem neki.Azt mondta,hogy ismerem azt a srácot,és a családját is.És ekkor azt mondta,hogy nem kell ám a tanúk közt sem mindenkiben megbízni.Had legyek őszinte ! Én ezért hagytam abba a Biblia tanulmányozást.Utána meg azért nem mentem abba a körzetbe ahol jól éreztem magamat,mert attól tartottam,hogy ha ő errőlé tudomást szerez,akkor rosszat mond nekik rólam.Hallottam arról is hogy van kiközösítés is,és mondtam magamban hogy nekem ilyen nem kell,inkább akkor nem megyek ! A kérdéseim: Kérhetek-e a jw.org-on újra Biblia tanulmányozást ? Leírhatom-e ,hogy internetes Skype Biblia tanulmányozás legyen ? Leírhatom-e,hogy az igaz,hogy ne újra ezt az ember küldjék ? Leírhatom-e az igazat,hogy a bizalmatlanság magját ültette el bennem a tanúk felé,és ezért álltam le.

A másik kérdésem az,hogy lehet-e kicsit gyorsabb a Biblia tanulmányozás ? Ugyanis mi csiga lassan haladtunk.Amikor kiszámoltam,hogy ez fél évig tart,hát mondom ez nagyon sok idő ! Járhatok-e más (körzetbe) ? Mint ahogyan régebben is tettem. Érdekelne ez a nyilvános,és a zárt alkalmak közti különbbség is.Mi a különbbség a két alkalom közt ? Az aki már "teljes jogú tanú" annak valójában hányszor kell menni a királyság terembe vagy egyéb helyre ? Igaz az,hogy ha tanúvá válok akkor egy ranglétrát kell végig járnom ? Igaz az,hogy ha tanúvá válok,de valamiért nem akarom vállalni a szórólap terlyesztést (Őrtorony) akkor ezért tétlennek nyílvánítanak,és ki közösítenek ? (Erről itt olvastam a gyakorikérdéseke.hu-n) Azt tudom,hogy a vének azok a Jehova tanúi vezetői.Hány féle "titulus" van még ? Egy utólsó kérdés.Véletlen lenne hogy néhány embernél hajszálra azonos mobiltelefont láttam,vagy ez olyan szolgálat telefon féle lenne ? (Ugyanolyan márka,ugyanúgy börtokban stb) Válaszaitokat előrre is köszönöm szépen ! Én csak tisztán akarok láttni !

2016. jan. 29. 18:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
45%

Rémisztő amiket ide leírtál, hihetetlen.

Egy Tanú nem mond ilyeneket senkinek, még akkor sem ha oka van rá.

ez kimeríti a rosszindulatúság fogalmát ha valóban megtörtént az általad leírt dolog.

Javaslom, hogy egy felvigyázóval /vénnel/beszélj erről a tapasztalatodról, s mond el bátran a gondolataidat kérésedet.

a leírtakra megfogod kapni a választ.

Jehova Tanúi nem szóró lapoznak.

Az Őrtorony, vagy más kiadványok amik a Biblia alapján készültek, nem szórólap amit csak úgy dobálni kell,

olyannak kell adni vagy felkínálni, aki értékeli a bibliai gondolatokat. S bár az embereknek díjmentesen tesszük lehetővé, hogy hozzá jussanak, de nem kevés pénzbe, és munkába kerül ez szerte a lakott földön több száz nyelven.

s azzal, hogy Te szeretnél ilyen feladatban részt venni vagy sem, azt még nem most kell eldöntened. Erre az ismeret, a Tanult dolgok fognak ösztönözni, ha egyetértesz a bibliában leírtakkal.

A Vének, nem "vezetői" a Tanúknak, hanem felvigyázói.

Nekik az a feladatuk, hogy Jézus nyájára vigyázzanak, és tanítsák, oktassák, helyes úton terelgessék Őket

Hogy a gyülekezet egysége és tiszta imádatot mutasson be Istennek.

A nyáj tagjai nem a Vének Juhai, hanem Jézusé, amiért nekik el kell majd számolniuk.

Nincs ranglétra.

Az igaz, hogy vannak "kinevezések" de az nem azt jelenti, hogy ezek a személyek mások felett állnak, SŐT

azt, hogy Ők a munkájuk, az életük, körülményeik miatt több dolgot is tudnak végezni, vagy elvállalni a gyülekezet kiszolgálásban.

Ezeknek a személyeknek, Példamutatással kell élen járniuk, ahogy Jézus is, ami nem azt jelenti, hogy fent hordhatják az orrukat.

Egyetlen apostol sem tehette a "kinevezése" miatt, hogy mert Jézus megbízta őket egy fontos feladattal, akkor már Ők kényük kedvük szerint irányítgatnak, vagy parancsolgatnak.

mint írtam felelni fognak hogyan végezték a munkát amire kinevezték Őket.

Ha valakiknek egyforma telefonjuk van, az nem jelent semmit.

Vagy csak annyit, hogy ugyan azt a márkát, vagy stílust kedvelik, Nincs szolgálati telefon, itt mindenki saját magának vásárol a saját megdolgozott.

Ingyen nem osztogatnak telefonokat a Tanúk "szolgálati telefon" címszóval

Gyülekezeti alkalmak: "nyilvános, és zárt"

Na ez új, pedig 26 éve szolgálok,

Az tény, hogy van egy kifejezés, hogy nyilvános előadás, de az nem jelenti, hogy a másik összejövetel "zárt" nem lehet elmenni.

Ahogy említettem, a felvigyázók minden kérdésedre választ fognak adni. (

Remélem megkapod a válaszokat, és így eldöntheted, mit kezdesz az információval.

:) Tisztelettel.

2016. jan. 29. 20:55
 2/16 versenyző válasza:
0%

1. Hozzá is kezdek.Ki kell jelentenem,hogy jól éreztem magamat a Királyság teremben.

Nahh, az semmit se jelent, hogy MIT EREZTEL egy kozossegben, csoportban, szektaban, egyhazban stb. Egy csoport milyenseget nem az hatarozza meg, hogy ott MIT EREZ az ember. Az emberi eletet mar eleve nem hatarozhatna meg, hogy mit erez az ember. Az embert, ha az erzelmei vezetik, akkor kegyetlenul meg fogja szivni.

-----------------------------------------------------------------

2. Tetszett a moder épület,és nagyon imponált,hogy minden korosztály jelen van.

Aha, ertem. Sok modern epulet van a vilagon. Sok olyan elborult, torz, sotet, satani hely van a vilagon, ahol minden korosztaly megtalalhato. Attol, hogy mondjuk az orultek-hazaban:) minden korosztaly megtalalhato, meg nem biztos, hogy az egy jo hely. Marmint most a valodi orultek hazara gondolok.

3. Az én vallásomban,többnyire csak idősek mennek a templomba.

Attol, hogy egy szektaba nem csak oregek jarnak, hanem fiatalok is, meg nem biztos, hogy a szekta az igazsagot tanitja az embereknek. Tehat ez is csak reszletkerdes, semmit nem hataroz meg az, hogy milyen korosztaly jar oda.

4. Számomra nagyon tetszett,hogy a kisgyermekes anyuka is ott volt a kisfiával.Szépen elegánsan felöltözve.Az is jó volt,hogy velem hasonló korú fiatalember teljesen normálisan emberi módon közeledett felém.

Ezek is ugyanugy reszletkerdesek csak. Es meg mindig arrol beszelsz, hogy te mit ereztel azon a helyen. Az Istenbe vetett hitet nem az erzelmek hatarozzak meg. Sot: az erzelmeknek semmi koze a hithez.

5. Kezet nyújtott bemutatkozott,le ült mellém,és segítőkész volt.

A satan is ugyanilyen kedves, rendes, udvarias lenne veled, mielott lecsalna a pokolba.

6. Ezután az alkalom után a jw.org oldalon kértem Biblia tanulmányozást.

Az utolso helyen se alljon szamodra a jahova tanuja szekta, ha arrol van szo, hogy meg akarod ismerni a Bibliat. Megmondom miert: mert ok UGYMOND leforditottak, de rengeteg, tehat megegyszer mondom: RENGETEG szot direkt felre forditottak! Tehat tevtanito hazudozokrol van szo. A Biblia szoszerinti ellensegei, a celjuk az, hogy a Bibliat direkt elferditve adjak elo azoknak a szerencsetleneknek, akik hozzajuk jarnak. Akkor se jarj a jahovakhon “Biblia Tanulmanyozasra”, ha havi fizetest kapsz erte, marmint abban az esetben NE, ha tiszteled a Bibliat, ha neked mindegy, hogy miket hazudoznak ossze a Bibliarol, akkor persze mas a helyzet.

7. Ezzel viszont volt egy kis gond.Nekem egy piacon vásárolt régi Szentírásom volt.Annyira vékonyak voltak a lapjai,mint a normál papír kb 1/3-da.Ő pillanatok alatt megtalálta a fejezetet,én meg szenvedtem a könyvel.Úgy tudtam,hogy ingyenes a Szentírás,de sosem hozott egy olyat mint amit ő használ.És mindíg abba a körzetbe akart hívni amiben ő tag.És sajnos körzet szerint én is oda tartoznék.Viszont ahova én mentem az egy másik Királyságterem.Amikor az ottani boldog pillanataimról beszéltem neki.Azt mondta,hogy ismerem azt a srácot,és a családját is.És ekkor azt mondta,hogy nem kell ám a tanúk közt sem mindenkiben megbízni.Had legyek őszinte ! Én ezért hagytam abba a Biblia tanulmányozást.Utána meg azért nem mentem abba a körzetbe ahol jól éreztem magamat,mert attól tartottam,hogy ha ő errőlé tudomást szerez,akkor rosszat mond nekik rólam

Ez nulla. Sokfele szekta van a vilagon. Semmi kozuk nincs a valodi hithez es Istenhez. A szektakban mindig ez van: kibeszelik rosszhiszemuen egymast, kavarnak egymasnak, hazudoznak egymasrol, kiturjak/kituratjak egymast, szinte egymas ellen harcolnak. Ezert sem erdemes szektazni.

8. Kérhetek-e a jw.org-on újra Biblia tanulmányozást ? Leírhatom-e ,hogy internetes Skype Biblia tanulmányozás legyen ? Leírhatom-e,hogy az igaz,hogy ne újra ezt az ember küldjék ? Leírhatom-e az igazat,hogy a bizalmatlanság magját ültette el bennem a tanúk felé,és ezért álltam le.

Figyelj:) Ne az ordogot kerd, hogy magyarazza el neked a Bibliat. Mert el fogja magyarazni, de hazudik kozben es elferditi. Bele se kezdj ezeknek a kereseknek a leirasaba, mert mindenkeppen ellened fogjak forditani, hiszen a szektakban az emberek elmebetegek vagy pedig azza akarnak valni.

9. A másik kérdésem az,hogy lehet-e kicsit gyorsabb a Biblia tanulmányozás ? Ugyanis mi csiga lassan haladtunk.Amikor kiszámoltam,hogy ez fél évig tart,hát mondom ez nagyon sok idő !

Figyi, ha most azt nezzuk, hogy lehet a Bibliat rendesen is, szektamentesen tanulmanyozni, akkor nem szamit az ido, a Bibliat NEM IDORE tanulmanyozzuk, hanem MEGERTESRE. Tehat addig kell egyetlen egy sorral bibelodni a Bibliaban, amig azt teljesen meg nem ertjuk az adott szovegkornyezethez kepest. Ha nem igy allsz hozza, akkor bele se kezdj.

10. Járhatok-e más (körzetbe) ? Mint ahogyan régebben is tettem. Érdekelne ez a nyilvános,és a zárt alkalmak közti különbbség is.Mi a különbbség a két alkalom közt ? Az aki már "teljes jogú tanú" annak valójában hányszor kell menni a királyság terembe vagy egyéb helyre ? Igaz az,hogy ha tanúvá válok akkor egy ranglétrát kell végig járnom ? Igaz az,hogy ha tanúvá válok,de valamiért nem akarom vállalni a szórólap terlyesztést (Őrtorony) akkor ezért tétlennek nyílvánítanak,és ki közösítenek ?

Ezek csak az adott szekta belso dolgai, belso kerdesek. Ha mas szektaba jarnal, akkor masfajta szabalyokat talalnal. Masfajta ertelmetlen baromsagokat. Emberi kitalaciok. Bibliahoz, Istenhez kozuk annyi se, mint makonak jeruzsalemhez :) De amugy igen, biztos kizavarnak,elzavarnak, kikozositenek egy ido utan, ha nem akarod te is terjeszteni a toalett-papirt, mert ugy tudom, hogy a jahovaknak ez kotelezo… tehat ha oda jarsz, akkor neked is az lesz, vagy pedig repulsz.

11. (Erről itt olvastam a gyakorikérdéseke.hu-n) Azt tudom,hogy a vének azok a Jehova tanúi vezetői.Hány féle "titulus" van még ? Egy utólsó kérdés.Véletlen lenne hogy néhány embernél hajszálra azonos mobiltelefont láttam,vagy ez olyan szolgálat telefon féle lenne ? (Ugyanolyan márka,ugyanúgy börtokban stb)

Miert kerdezed, hogy hanyfele titulus van meg? Nem mindegy? :) Te hiszed, hogy VAN Isten? Ha van, akkor nem mindegy, hogy egy adott szektaban hanyfele titulus letezik a szektavezerek kozott? Mire mesz vele, ha megtudod? Lesz belole lelki, szellemi hasznod? Mindegy, hanyfele titulus van, ezek az emberek megcsinaltak azt, hogy direkt, tudatosan szant szandekkal felre forditottak a Bibliat… Innentol mindegy, hanyfele titulus van naluk :)

12. Válaszaitokat előrre is köszönöm szépen ! Én csak tisztán akarok láttni !

Szivesen a valaszokat!:) Jol teszed, ha tisztan akarsz latni. De, ha van ra modod, akkor ezt ne eszelos szektakban keresd. Az Igazsag az, hogy Jezus Krisztus ezt mondja az Ujszovetsegben:

“En vagyok az Ut, az Igazsag es az Elet.” – Tehat, ha TE az igazsagot akarod megismerni, akkor ismerd meg Jezust. Ezt a Blogot is szivesen ajanlom neked, bar meg csak most lett elkezdve az irasa, DE NEM ROSSZ:

[link]

Szeretettel: atmark

2016. jan. 29. 21:03
 3/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszát.Amit leírtam az így történt.Attól,hogy nem járok jelenleg egyik Királyság terembe sem a jw.org oldal anyagait olvasom,és hallgatom.Ma a 2016.01 "Miért legyünk becsületesek ?" hanganyagát hallgatom,és ezen anyag kapcsán jött elő bennem,hogy írok erről a dologról.
2016. jan. 29. 21:06
 4/16 anonim ***** válasza:
26%

Szívesen.

Javaslom, hogy tárja fel Jehovának a gondolatait, és kérjen segítséget, hogy ez a "probléma" megoldódjon" :)

2016. jan. 29. 21:29
 5/16 A kérdező kommentje:
2# Válaszoló.Én elhiszem,hogy ön jót szeretne nekem.De én tényleg jól éreztem magamat abban a közösségben.Egyet is értek jó pár "szabályal." pl a névnapozás,születésnapozás nincsen.Vagy a karácsonyi ajándékozás.Én úgy látom,hogy akkor a "világiak" pénzért akarnak szeretetet venni.Szerintem meg kölcsönös elfogadás és tiszteletet ne ajándékokba mérjük,mi emberek.A jw.org oldalt olvasom,és hallgatom.És én érzem,hogy jót tesz nekem.Az ön véleménye szerint szekta.Amíg nem győződök meg erről,én egy vallási közösségnek tartom.Régebben sok alkoholt ittam,de mióta a jw.org-ot látogatom.Letettem a poharat,és jobb így az életem.Alkohol mentesen.A válaszát,és az idelyét köszönöm.A weboldalába bele olvastam.Nincsennek butaságok írva.Az is keresztény szemlélet.Én elfogadom,és tiszteletben tartom mindegyik vallást ami keresztény.
2016. jan. 29. 22:08
 6/16 versenyző válasza:
0%

Kedves kerdezo:)

csak annyit tudok mondani, hogy az nagyon jo, ha valaki meg akarja ismerni a Bibliat.

De ha TE a jahovaknal akarod megismerni a Bibliat, akkor sajnos egy hatalmas tevtanitasban fogsz reszesulni.

Rengeteg szot direkt felreforditottak. A sajat kitalaciojukhoz merve forditottak le a Bibliat, erre konkret bizonyitekok vannak.

A Jelenesek konyve vegen le van irva, hogy ha valaki direkt felremagyarazza a Bibliat, akkor annak a nevet kitorlik az Elet Konyvebol. Meg, hogy az orok tuzbe vetik stb....

En nem akarok senkit megbantani, de a jahova tanuinal sotetebb Biblia-elferditokkel meg nem nagyon talalkoztam.

Na mindegy. En ezt azzal zarom, hogy akinek nem mindegy, az nem egy torzul forditott Bibliat akar tanulmanyozni.

En a valodi Istent akarom megismerni, nem egy jahova tanui altal kitalalt, nem letezo szemelyt :)

udv,

atmark

2016. jan. 29. 22:22
 7/16 anonim ***** válasza:
31%

nem értem, a 2-es válaszolót, aki itt irt.

Ugyan is a kérdés a Tanúknak szól,

Persze ha nincs önuralma, ami elengedhetetlen lenne a keresztény számára,akkor van mit fejlődnie,

/mint mindannyiunknak/

nem beszélve a lealacsonyító és megalázó, "jehovisták" utalással, amit egy szeretettel rendelkező keresztény akkor sem alkalmaz ha oka volna rá-

2016. jan. 29. 23:52
 8/16 anonim ***** válasza:

Sok sikert kérdező, de nem mondhatod, hogy nem lett szólva. Már a jehova szó is egy kitalált szó, a 15.század előtt nem is létezett. Ez egy tény. A tetragrammaton nem azonos a jehova szóval és ez csak egy hazugság a millióból.

A 29%os nő pedig szándékosan feketíti be a másikat, hisz a kettes csak igazat írt, nem volt benne rosszindulat. Ó, hányszor írnak ezek is olyan kérdésekhez, amihez semmi közük és még ő van felháborodva :)

Nem mellesleg kérdező a jehovisták nem keresztények, mert ők csak utánozni akarják Jézust, nem pedig követni, márpedig a keresztény szó jelentése Krisztus követése. Sőt, azt is kéri, hogy térj meg és fogadd őt ne a szívedbe. Gondolom ezt nem tetted meg.

Ja, amúgy ők Biblia ellenesen személytelen erőnek mondják a Szentlelket, akiről a Biblia minden esetben személyként ír és a nevére kell megkeresztelkedni.

De sok sikert. Ne hidd el nekik, hogy mi irigyek vagyunk és az igaz vallástól akarunk eltántorítani, csak épp írja a Biblia, hogy figyelmeztetni kötelező, hogy a halálba indulsz. Krisztus az egyetlen, akit követni kéne. Amúgy szerinted ha a gyermek ajándék, akkor azt az ajándékot tilos ünnepelni minden évben? :)

Végül pedig: be szégyellj kérni Istentől bölcsességet,ha hiányod van belőle, vagy épp az agyi kapacitásod kevesebb. Aki kér, az kap.

2016. jan. 30. 06:21
 9/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Azokat amiket itt kaptam,és azokat is amiket üzenetben.Azt tudom,hogy a fő cél a lelkibékém.Szentírásom van.A jw.org oldalt is tudom látogatni.Úgy érzem,hogy most egy kis szünetet kell tartanom a gyakorikérdések.hu oldalra való bejelentkezésben,mert kezd összezavarni a "harc".Református vallású vagyok,és az én vallásomban (hanyagabb) minden.Nincsennek Őrtorony kiadványok,nincsennek hanganyagok,vagy videók.A községem legutóbbi lelkipásztora jobbikos volt.Árpádsávos zászló az autóján.A tőle vásárolt Biblia is 3500ft-volt.Nem mintha most olyan nagy összeg lenne 3500ft,de az is egy jó pont a Jehova tanúi részére,hogy náluk ez ingyenes.Nálunk Reformátusoknál nincsen olyan összetartás,mint a Jehova tanúinál.Gyermekkorban van egy keresztelés,és ezután az egyházadó az amit kapunk,és a harang szó.Maximum esküvőkor lesznek az emberek hírtelen vallásosak,és akkor mennek be a templomba.Nem mondanám,hogy a községünk lelkipásztora törődne azzal,hogy én hogy vagyok...Száz szónak is egy a vége,minden ember önmaga dönt,hogy melyik vallást választja.Sziasztok !
2016. jan. 30. 09:22
 10/16 A kérdező kommentje:
Úgy döntöttem,hogy elolvasom a Bibliát elejétől a végéig.A Károli Gáspár fordítást,és a Szentírást is.Ez kb 1hónap lesz,és azután újra belépek ide.Úgy érzem,hogy ezzel kellett volna kezdenem.Mármint azzal,hogy önmagam olvassam el mindkettőt,és ki jegyzeteljek részeket,és azokat össze hasonlítsam.1hónap múlva találkozunk. 2016.Január.30
2016. jan. 30. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!