Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi, had lássak...

Jehova tanúi, had lássak tisztán. Oké?

Figyelt kérdés

Jó estét,Sziasztok !

Hozzá is kezdek.Ki kell jelentenem,hogy jól éreztem magamat a Királyság teremben.Tetszett a moder épület,és nagyon imponált,hogy minden korosztály jelen van.Az én vallásomban,többnyire csak idősek mennek a templomba.Számomra nagyon tetszett,hogy a kisgyermekes anyuka is ott volt a kisfiával.Szépen elegánsan felöltözve.Az is jó volt,hogy velem hasonló korú fiatalember teljesen normálisan emberi módon közeledett felém.Kezet nyújtott bemutatkozott,le ült mellém,és segítőkész volt.Ezután az alkalom után a jw.org oldalon kértem Biblia tanulmányozást.(Ezzel viszont volt egy kis gond.Nekem egy piacon vásárolt régi Szentírásom volt.Annyira vékonyak voltak a lapjai,mint a normál papír kb 1/3-da.Ő pillanatok alatt megtalálta a fejezetet,én meg szenvedtem a könyvel.Úgy tudtam,hogy ingyenes a Szentírás,de sosem hozott egy olyat mint amit ő használ.És mindíg abba a körzetbe akart hívni amiben ő tag.És sajnos körzet szerint én is oda tartoznék.Viszont ahova én mentem az egy másik Királyságterem.Amikor az ottani boldog pillanataimról beszéltem neki.Azt mondta,hogy ismerem azt a srácot,és a családját is.És ekkor azt mondta,hogy nem kell ám a tanúk közt sem mindenkiben megbízni.Had legyek őszinte ! Én ezért hagytam abba a Biblia tanulmányozást.Utána meg azért nem mentem abba a körzetbe ahol jól éreztem magamat,mert attól tartottam,hogy ha ő errőlé tudomást szerez,akkor rosszat mond nekik rólam.Hallottam arról is hogy van kiközösítés is,és mondtam magamban hogy nekem ilyen nem kell,inkább akkor nem megyek ! A kérdéseim: Kérhetek-e a jw.org-on újra Biblia tanulmányozást ? Leírhatom-e ,hogy internetes Skype Biblia tanulmányozás legyen ? Leírhatom-e,hogy az igaz,hogy ne újra ezt az ember küldjék ? Leírhatom-e az igazat,hogy a bizalmatlanság magját ültette el bennem a tanúk felé,és ezért álltam le.

A másik kérdésem az,hogy lehet-e kicsit gyorsabb a Biblia tanulmányozás ? Ugyanis mi csiga lassan haladtunk.Amikor kiszámoltam,hogy ez fél évig tart,hát mondom ez nagyon sok idő ! Járhatok-e más (körzetbe) ? Mint ahogyan régebben is tettem. Érdekelne ez a nyilvános,és a zárt alkalmak közti különbbség is.Mi a különbbség a két alkalom közt ? Az aki már "teljes jogú tanú" annak valójában hányszor kell menni a királyság terembe vagy egyéb helyre ? Igaz az,hogy ha tanúvá válok akkor egy ranglétrát kell végig járnom ? Igaz az,hogy ha tanúvá válok,de valamiért nem akarom vállalni a szórólap terlyesztést (Őrtorony) akkor ezért tétlennek nyílvánítanak,és ki közösítenek ? (Erről itt olvastam a gyakorikérdéseke.hu-n) Azt tudom,hogy a vének azok a Jehova tanúi vezetői.Hány féle "titulus" van még ? Egy utólsó kérdés.Véletlen lenne hogy néhány embernél hajszálra azonos mobiltelefont láttam,vagy ez olyan szolgálat telefon féle lenne ? (Ugyanolyan márka,ugyanúgy börtokban stb) Válaszaitokat előrre is köszönöm szépen ! Én csak tisztán akarok láttni !

2016. jan. 29. 18:45
1 2
 11/16 KZitus ***** válasza:
25%

Szia

Jól döntöttél, hogy a Biblia olvasásánál maradtál. Valamikor én is a Károli Bibliát olvasva ismertem meg Jehovát. Semmi gond azzal, csak itt ott kicsit úgy szabták, hogy a fordító hitnézetét tamogassa.

Van egy 1907-es Károli féle Bibliám, abban a tízparancsolatban 5 helyen nevezi Istent Jehovának. Hogy lözben az újabb Károli fordításokból hova tünt Isten neve?!, nos az átdplgozókat kellene megkérdezni, de miért? nincsen értelme. A tiszta szívű, az az jó talaju szívbe, ahogyan a Lukács 8:5-15 ben olvashatunk megfogan Krisztus szava, mindegy milyen fordításu a Biblia.

2016. jan. 30. 18:51
 12/16 KZitus ***** válasza:
17%
várom a véleményedet egy hónap múlva:-)
2016. jan. 30. 18:52
 13/16 anonim ***** válasza:
69%

Szia

Kérhetsz újat és bármit leírhatsz benne amit fontosnak tartasz - erre amúgy bátorítalak is.

Szerintem nyugodtan mehetsz a másik gyülibe is, általában praktikusabb ha a közelebbibe jár az ember, de semmilyen követelmény nincsen veled szemben ezzel kapcsoltban.

Ha újra jársz látogasd meg a "zárt " összejövetelt is és akkor meglátod mi a különbség.

Az hogy hányszor menni: ahányszor csak akarsz és tudsz.

Tanúvá válsz: ha nem veszel részt semmilyen módon a tanúskodásban akkor nem tudsz tanúja lenni annak amit megtanultál, ám ez miatt NEM közösítenek ki.

Ha valamilyen módon tanúskodsz - nem kötelező az őrtoronnyal, vagy más kiadvánnyal - akkor ez a problémád is megoldódik.

Teló: véletlen, mindannyiunkra nem jellemző.

Biztos, hogy hagytam ki kérdést, de nem szándékosan és amit itt olvasol az elégé szerteágazó vélemény.

Én is tapasztaltam, hogy vannak páran ezen a fórumon akik nem tanúk, de esküvel is állítanák hogy jobban tudják mit csinálok mint én magam.

Ha valamiben tudok még segíteni szívesen teszem.

2016. jan. 31. 11:31
 14/16 KZitus ***** válasza:
17%
Fölöttem író a "látogasd meg a "zárt " összejövetelt is " - meghívással mire gondoltál??
2016. jan. 31. 19:17
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező:

Megkérlek olvasd el a Karoli Gaspar: Mate evangelium 24 resz 9 vers.itt leirja többek között"gyülöletesek lesztek minden nep előtt az én nevem miatt.Kedves kerdezö itt latszi,hogy az oldalon gyülölnek es mier?..Jézus azt mondja az én nevem miatt,örülünk,hogy Jezus mellett állunk.De akik gyülölnek azok velünk szembe vannak de ha Jézus melett vagyunk akkor vele is szembe vannak.De ha Jezussal és az öveivel szembe vannak akkor mar is kiderült,hogy kivel vannak.

Éppen ezért azt tudom mondani baráti alapon,ne azokra halgas akik szembe álnak veled vadolva hamisan Isten nevet(Jehovát)es Jehova Tanuit hanem alj ki az igazság melett.

Mert minden embernek ettől függ az örök élete.

2016. febr. 21. 19:34
 16/16 anonim ***** válasza:
0%
KZitusnak:gratulalok mint az igazság bajnokának.Csak igy tovabb!!!
2016. febr. 21. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!