Ha nem hiszek Istenben, de tegyük fel nagyon jó ember vagyok és egész életemben folyamatosan segítek az embereken és összességében nem vagyok rossz ember, kerülhetek még a mennyországba?
Nincs szerencséd, kérdező: létezik kb. 8000 fő vallás.
Ha pl. nem tiszteled őt, akkor a Tollaskígyó személyesen tépi ki a szívedet a halálod után!
Egyszerűen lehetetlen, hogy mindegyiknek megfeleljél.
És nem látom be, hogy miért kellene jobban félned a (legalábbis elviekben) szelídebb keresztény istentől, mint akár a Tollaskígyótól, akár pl. a kelta Wotantól, akik igencsak erőszakosak.
De említhetném pl. Zeuszt is, aki szintén nem díjazza, ha nem áldozol neki kellő tisztelettel.
Ja: és miért pont a keresztény mennyországba akarsz kerülni?
Kedves Mesa_biome!
Nem az, hogy nagy volt az egója Jézusnak, egyszerűen csak igazat mondott. A maga idejében (épp ma olvastam egyébként a bibliában :D ) a zsidók is háborogtak, hogy hogy képzeli, hogy ilyeneket mond magáról.
Egyszerűen csak nem volt álszerény.
Érdekes, hogy nem hiszel Istenben, mégis itt a vallás oldalon írtad ki a kérdésedet.
Ez az oka, hogy elküldöm neked Isten tanácsát (még ha nem is hiszed):
A Biblia ezt mondja: „Bízzál Jehovában teljes szívedből, és a magad értelmére ne támaszkodj. ... Ne légy bölcs a magad szemében” Példabeszédek 3:5–7.
ismét:
" Ezzel azt szeretnéd mondani, hogyha tegyük fel én a fizetésem 80%-át eladományozom és mondjuk egész életemben a Vöröskeresztnél tevékenykedem de a hit, Istenben hiányzik belőlem, én a pokolba fogok kerülni? " - ha nem hiszel Istenben, Istennek, miért hiszel a pokolban, amelyről a Szavában olvasol? Lehet olyasmitől félsz, ami nem is létezik? Ezt fontos lenne tisztáznod, hiszen érinti az életedet:-)
Ha nem hiszel Istenben, akkor miért félsz a pokoltól?
És miféle mennyországba akarsz kerülni?
Szerinted KI teremtette a poklot és a mennyországot?
Vagy csak úgy maguktól vannak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!