Ha nem hiszek Istenben, de tegyük fel nagyon jó ember
vagyok és egész életemben folyamatosan segítek az
embereken és összességében nem vagyok rossz ember,
kerülhetek még a mennyországba?
7-es vagyok ,and to eight (azaz 8-asnak):
Igazad van ,barátom!
De nem is értem ,hogy miért kérdezi meg ,hogy ha számára -egyébként- tök mind1.
2016. febr. 11. 21:10
21:00, hatásos "beszédet tartottál", most jöhet a bizonyítás.
2016. febr. 11. 21:33
Sajnos nincs a Foldon olyan ember, aki ne szorulna ra bunbocsanatra.
Az ember bukott leny, es nincs hatalma a multja folott. Kernie kell Jezus veret es bocsanatat az eletere, hogy Isten kegyelme vegyen hatalmat a jovoje folott. Tegyuk fel, ha soha nem hallja valaki az evangeliumot, es jot cselekszik, a lelkiismerete tiszta onmaga elott, akkor a cselekedete alapjan kegyelmet kaphat. De ha hallotta az evangeliumot es nem fogadta be az igazsag szeretetet, akkor a lelke rajta, valoszinu rossz resze lesz.
2016. febr. 11. 23:19
12es, erre akarsz bizonyítást: ezért a legfontosabb, hogy Krisztuson keresztül lehet csak üdvözülni.
Hm? Mert ha igen, akkor olvasd el a Bibliát.
Kérdező: a bűn olyan, mint egy fertőzés és egyedül Jézus a gyógyszer. Ha őt elutasítod, akkor meghalsz és nem csak testben.
2016. febr. 12. 06:47
06:47, ez nem bizonyítás.
2016. febr. 12. 09:30
Ha tagadod Jézust, akkor mit is szeretnél pontosan? Én ismerem őt, te nem. Ez olyan, mintha én azt cáfolnám, hogy létezik az anyád. Te ismered, én nem és ezzel a logikával tagadnám. Gratulálok.
2016. febr. 12. 10:41
17/49 A kérdező kommentje:
Jó, pokolba fogok kerülni. OK. Nem tudom, ti hogy vagytok vele de én inkább hiszek a valóságnak és a szememnek és élek úgy, ahogy nekem tetszik mint hogy valami természetfeletti (lényben?) higgyek aminek a létezését csakis egyetlen egy, 2000 éves, többszörösen félreérthető, írásos dokumentum támasztja alá. Ha én azt mondom én csakis egy spagettiszörnyben hiszek aki a világot teremtette és ő irányít mindent és mindenki aki nem hisz benne pokolra fog kerülni és szenvedni fog az idők végzetéig, még ha jó ember is volt, -normális dolog ez? Persze hogy nem. Pedig sokkal több tény nem hozható fel a spagettiszörnyre, hogy nem létezik. Kedves utolsó: Igen? Akkor mutass be neki kérlek, mert feltennék neki pár kérdést. Írj üzenetet és megadom az elérhetőségeim! Megjegyezném, anyám létezésére talán valamivel több kézzel fogható bizonyíték van, igaz, ő nem diktált le egy könyvet sem szó szerint 3500 éve, nem állítja hogy özönvizet rendelt el és elpusztította az összes embert 8 ember (!!!) kivételével, majd elküldte a földre egyetlen fiát (engem, ugyebár) hogy megváltsa az embereket a bűneiktől. Gratulálok.
18/49 A kérdező kommentje:
Magyar mentalitásra vall, hogy amint valaki nem ért egyet a többi emberrel egyből a torkának esnek, még egy semleges kérdésnél is. Az én logikám szerint egy vallásos embernek inkább megtérítenie kéne egy ateistát, minthogy így letámadni. Szerintem én nem ártottam a kérdéssel senkinek. (Ha mégis, akkor azért erős elnézést kérek) Ja, és kössetek még belém. Tényleg.
A hitet Isten adja és ő az, aki megadja a választ annak, aki tiszta szívvel keresi őt. Nem pedig ember.
2016. febr. 12. 15:10
"egy vallásos embernek inkább megtérítenie kéne egy ateistát"
Az én logikám szerint engem senki ne akarjon megtéríteni, mert morcos leszek.
Amennyiben megengedem neki, mesélje el a vallásosság előnyeit, és a többit bízza rám. A térítésért harapok.
2016. febr. 12. 16:34
Kapcsolódó kérdések: