Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves hívők! Kérhetném a...

Kedves hívők! Kérhetném a segítségetek?

Figyelt kérdés

Elsősorban most olyan vallásos embereket szeretnék megkérni erre a dologra, akik úgy gondolják, hogy nem csak vakon hisznek, hanem gondolkodnak is és érveik vannak.

Nem egy vitát szeretnék most, hanem egy eloldalú információátadást. Arra szeretnélek megkérni titeket, hogy írjatok olyan dolgokat, amikkel úgy gondoljátok, hogy bizonyítani vagy csak racionális gondolkodással rá tudnátok világítani arra, hogy isten és az összes, a vallásotokhoz köthető dolog miért valóságos.

Az egycsatornás információ étadást azért írtam, mert én nem szeretnék feltétlen válaszolni, mert erre a dologra sokkal jobb az azonnali válaszadás lehetősége, azt pedig itt nem lehet kivitelezni.

Szóval legyetek szívesek meggyőzni egy ateistát a saját igazatokról.

Ja és az nem valós érvelés, hogy Biblia. :D

2016. febr. 11. 18:23
1 2 3 4 5
 41/47 A kérdező kommentje:
Newton korában még nem volt ekkora információ az emberiség birtokában. A jelen korban, amikor már szabadon elérhetõ a tudás, akkor szerinted Stephen Hawking majd pont tévedni fog csak a hívõk kedvéért?
2016. febr. 17. 23:53
 42/47 anonim ***** válasza:
Minden a legkisebb ellenállás felé törekszik... egyszerűbb elhinni, hogy Isten létezik, mint azt hogy nincs Isten. Hát ezért gondolja azt sok ember, hogy van Isten. :)
2016. febr. 18. 19:14
 43/47 anonim ***** válasza:
Newton korában még nem volt ekkora információ az emberiség birtokában? Ez így van, de hogy jön ide? Milyen információ nem volt Newton birtokában, ami neked igen? (ez most nem provokálás, csak értelmezni szeretném) "A jelen korban, amikor már szabadon elérhetõ a tudás, akkor szerinted Stephen Hawking majd pont tévedni fog csak a hívõk kedvéért?" Ööö... Szabadon elérhető a tudás?? Lol! Attól függ, kinek. :P Ez inkább attól függ, milyen képességeid vannak, nem? És miért tévedne a HÍVŐK KEDVÉÉRT?? What? Egyrészt senki nem téved valakinek kedvéért, másrészt elhiszem, hogy Stephen Hawking számodra az eszmény, az agy (bocs! :)) de valaki tévedni fog és van sok okos ember, aki meg Istenben hisz? Valamelyik csoport téved...
2016. febr. 18. 19:20
 44/47 anonim ***** válasza:

"Ha te megköszönsz bármit is istennek, akkor egy önző és arrogáns ember vagy, mert ezzel nem csak azt köszönöd meg, hogy veled ez történt, hanem azt is, hogy veled nem történik meg az, ami a többi emberrel, amiből következik, hogy elfogadod a sorsukat."

Istennek meg szoktam köszönni azt is, hogy ilyen gyönyörű kék volt ma az ég, vagy hogy milyen jó volt, hogy oda jött hozzám a barátom. Nem azt köszönöm meg, hogy felettem kék volt az ég, bezzeg Tokióban zuhogott az eső - nem annak örülök, hogy nekem jobb, mint másnak, hanem annak, hogy nekem jó. :) vagy azt köszönöm meg, hogy ilyen jófej emberek vannak. Sőt megköszönöm olykor, hogy az öcsém ma végre boldog volt. Persze, sokszor örülök annak, hogy VELEM történt valami jó, lehet, hogy szerinted ez önzőség, de szerintem nem - inkább hála ;) Miért ne szerethetném magamat, és miért ne kívánhatnék jót magamnak? Az a lényeg szerintem, hogy ne CSAK magamnak akarjak jót.

"Te egy ilyen istent szeretsz. Ez egy nagyon aljas dolog. :)"

Tegyük fel, hogy valaki aljas. Ha ilyen embert szeretek, aljas vagyok? Hát nem, bocs. :) Más kérdés, hogy Isten szerintem nem aljas. :P

2016. febr. 18. 19:30
 45/47 anonim ***** válasza:

2-es vagyok. :) Istent nem teremtette senki. Isten öröktôl fogva van. Ha valamikor semmi sem lett volna, akkor ma sem lenne semmi. Tehát valaminek vagy valakinek kell lennie elôször, azaz magától. A materialisták szerint az anyag van magától, az istenhívôk szerint Isten. Azt, hogy Isten van elôször, onnan tudjuk, hogy az anyagvilágban rend van, s ezt egy értelmes valakinek kellett létrehoznia. Tehát az anyagot Isten teremtette.

Megpróbáltam értelmesen összefoglalni. :P

2016. febr. 18. 19:34
 46/47 anonim ***** válasza:

Attól, hogy rengeteg ember élete rossznak, boldogtalannak mondható, attól az élet nem lesz rossz és csúnya.

Ez nem úgy van, hogy a csodálatos dolgokat él át több ezer ember minden nap (nem tudom mennyi viszonylag boldog ember van a világon), viszont isten rossz, mert Sanyi bácsi rákos lett vagy mert volt egy rossz napom. Ez nem így működik.

Lehet, hogy ez kegyetlenül hangzott, de miért számítana többet egy ember szenvedése, mint egy ember boldogsága? Ugyan azt a gondolatmenetet követtem, mint te, csak a másik szemszögből. Nem ez dönti el, hogy az élet szép-e vagy sem, és azt sem, hogy Isten jó-e vagy sem. Az élet szép, de vannak bizony elég rossz dolgok a földön - de MAGA az ÉLET szép és kész. Csodálatos lenne, ha az emberek nem tennének tönkre mindent. Elhiszed, hogy vannak emberek, akik boldogok? Akik harmonikus házasságban élnek, szeretik a munkájukat, stb.? Lehetne ilyen minden ember élete, ha törődnénk egymással is, nem csak magunkkal. Isten ilyennek akarta.

Hogy miért nem így van? Talán:

"Nézzünk egy szemléltetést! Tegyük fel, hogy egy tanár elmondja a tanulóknak, hogy hogyan kell megoldani egy bonyolult feladatot. Egy okos, de lázadó tanuló azt állítja, hogy a tanár megoldása téves. Bizonygatja, hogy ő tud egy sokkal jobb megoldást, arra célozva ezzel, hogy a tanár nincs a helyzet magaslatán. Néhányan az osztályból igazat adnak neki, és ugyancsak fellázadnak. Mit tegyen a tanár? Milyen hatással lenne a többi tanulóra, ha kiküldené az óráról a lázadókat? Nem az lenne a benyomásuk, hogy az osztálytársuknak és a hozzá csatlakozóknak igazuk van? Lehetséges, hogy mindnyájuk tisztelete megrendülne a tanár iránt, mert úgy tűnne, fél attól, hogy rábizonyítják a tévedését. De most tételezzük fel, hogy a tanár megengedi a lázadónak, hogy mutassa be az osztály előtt, ő hogyan oldaná meg a feladatot."

2016. febr. 18. 19:55
 47/47 anonim ***** válasza:
2016. nov. 26. 11:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!