Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi! Mi a véleményete...

Jehova tanúi! Mi a véleményetek ezekről a versekről, és Bibliai tényekről?

Figyelt kérdés

Lehet provokatívnak fog tűnni, de válaszolnátok erre a pár kérdésre:

1.: Mi véleményetek? (János evangéliuma 14:1-10):

1 Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higyjetek Istenben, és higyjetek én bennem.

2 Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem volna, megmondtam volna néktek. Elmegyek, hogy helyet készítsek néktek.

3 És ha majd elmegyek és helyet készítek néktek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket; hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek.

4 És hogy hová megyek én, tudjátok; az útat is tudjátok.

5 Monda néki Tamás: Uram, nem tudjuk hová mégy; mimódon tudhatjuk azért az útat?

6 Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.

7 Ha megismertetek volna engem, megismertétek volna az én Atyámat is; és mostantól fogva ismeritek őt, és láttátok őt.

8 Monda néki Filep: Uram, mutasd meg nékünk az Atyát, és elég nékünk!

9 Monda néki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? aki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?

10 Nem hiszed-é, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van? A beszédeket, amelyeket én mondok néktek, nem magamtól mondom; hanem az Atya, aki én bennem lakik, ő cselekszi e dolgokat.

VAGY

(János evangéliuma 1:1-3): "Az örökkévaló Ige(nem "SZÓ") testté lett":

1 Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.

2 Ez kezdetben az Istennél vala.

3 Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, ami lett.

És mivel magyarázzátok azt, amit át írtatok (többek közt ezt is): (Zsidókhoz írt levél 1:8):

8 A Fiúról pedig így szól: A te trónod, ó, Isten, Mindörökké megáll, és királyságod pálcája az igazság pálcája.

Új világ fordításotok(forrás: jw.org): (héberek 1:8):

8 De a Fiúról: „Az Isten a trónod örökkön-örökké,+ és királyságod jogara+ az egyenesség jogara.

2.:Ugye ti azt mondjátok, hogy Jézus csupán egy angyal, volt, nos akkor, hogy tudott gyógyítani, és támasztotta fel Lázárt is többek közt. A Zsidóknál, volt 3 feltétel, ahogy megismerhetik a Messiást:

1.: Betegek meggyógyítása.

2.: Halottak feltámasztása.

3.: Születése óta vak meggyógyítása.

Ő mindet megtudta tenni, a farizeusok, és más írástudók nem hittek neki még így sem, hogy Ő maga Isten.

Ugyan akkor a Biblia írja, csak is Isten az, aki gyógyíthat vagy támaszthat fel embereket. Szeretném, megtudni, mit gondoltok erről. Vehetitek provokációnak is.

2016. febr. 10. 14:06
 41/96 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező!

Nekem is megvan a Bible Discovery, és mondjuk kifizettem a teljes programot szótárastul, mindenestül. A program nem tartalmazza a toldalékokat, ragokat, sőt, az eredeti nyelvű szöveget sem, csak szavak töveit lehet megnézni. Remek program, természetesen rengeteg hiányossággal, de jó mankó. Bakker, Te azt képzeled, hogy van egy ingyenes demó programod, és óhéber, ógörög szakértővé váltál? Hihetetlen! :)

„Valóban Interneten csak a Görög van (Ujszov.hu), de nem sokban tér el az Ógörögtől.”

Akkor ajánlok legalább egy görög tanszéket felkeresni, és ott talán címszavakban elmagyarázzák, hogy mekkora marhaságot is írtál. Ahogy írtam, olvasd el a Halotti beszédet, és vesd össze a mai magyar nyelvvel. Nagyjából ugyan ez a helyzet az ógöröggel is. Nem véletlenül hívják ógörögnek, és nem görögnek.

Ha megfigyeled Jézus mindet kapott, és nem maga kente fel magát.

Hogy értelmezed ezt a részt:

Korinthusbeliekhez írt I. levél 15. rész

23. Mindenki pedig a maga rendje szerint. Első zsenge a Krisztus; azután a kik a Krisztuséi, az ő eljövetelekor.

24. Aztán a vég, mikor átadja az országot az Istennek és Atyának; a mikor eltöröl minden birodalmat és minden hatalmat és erőt.

25. Mert addig kell néki uralkodnia, mígnem ellenségeit mind lábai alá veti.

26. Mint utolsó ellenség töröltetik el a halál.

27. Mert mindent az ő lábai alá vetett. Mikor pedig azt mondja, hogy minden alája van vetve, nyilvánvaló, hogy azon kívül, a ki neki mindent alávetett.

28. Mikor pedig minden alája vettetett, akkor maga a Fiú is alávettetik annak, a ki neki mindent alávetett, hogy az Isten legyen minden mindenben.

2016. febr. 10. 20:35
 42/96 Roxy333 ***** válasza:
63%
Ha csak személyeskedni tudsz,meg sértegetni,meg kérdésre újabb kérdéssel felelni,az nem érv. Ezzel szerintem nem támasztottál alá neki semmit,hogy lehordtad a sárga földig,ettől senki nem lesz meggyőzve,hogy talán neked van igazad.
2016. febr. 10. 21:37
 43/96 anonim ***** válasza:
0%
Ha elolvastad az előző válaszaimat is, akkor láthatod, hogy nemcsak sértegettem (bár szerintem egyáltalán nem tettem ilyet, csupán közöltem, hogy attól, hogy van egy applikációja, még ne állítsa be úgy magát, mind valami nyelvi szakértő), hanem meg is válaszoltam azt, hogy egyes meglátásai miért is hibásak.
2016. febr. 10. 21:46
 44/96 Roxy333 ***** válasza:
63%
Igen,van programja,de egy szóval nem mondta,hogy ő csakis abból tájékozódik,hanem a Bibliájában ez áll,és ezzel a programmal támasztotta alá,hogy ott is ugyanez áll. Itt nem a programról,meg nyelvszakértelemről volt szó,ilyet senki nem állítod,ha szakértőnek gondolná magát,szerinted miért használ fordítót? Az csak egy támasz,amit összevet a Bibliában leírtakkal,és ugyanaz.
2016. febr. 10. 22:06
 45/96 A kérdező kommentje:

"Kérdező!

Nekem is megvan a Bible Discovery, és mondjuk kifizettem a teljes programot szótárastul, mindenestül. A program nem tartalmazza a toldalékokat, ragokat, sőt, az eredeti nyelvű szöveget sem, csak szavak töveit lehet megnézni. Remek program, természetesen rengeteg hiányossággal, de jó mankó. Bakker, Te azt képzeled, hogy van egy ingyenes demó programod, és óhéber, ógörög szakértővé váltál? Hihetetlen! :)"

Olyan jó mankó, hogy benne van az Óhéber is, nade... vannak hiányosságai igen, de a ragozás így is benne van, ami épp elég ahhoz, hogy értse mindenki a maga nyelvén. Ez a "demo" program is épp elengendő ahhoz, hogy értsem, és feltudjam fogni, nefizetek ki pénzt ha megkapom ingyen azt, amire szükségem, felesleges pénz kidobás. Nem vagyok semmilyen Óhéber, sem Ógörög szakértő, csupán tudok olvasni, és feltudom fogni, ami oda levan írva, lehet ez téged felháborít, de én megvagyok vele. :)

"„Valóban Interneten csak a Görög van (Ujszov.hu), de nem sokban tér el az Ógörögtől.”

Akkor ajánlok legalább egy görög tanszéket felkeresni, és ott talán címszavakban elmagyarázzák, hogy mekkora marhaságot is írtál. Ahogy írtam, olvasd el a Halotti beszédet, és vesd össze a mai magyar nyelvvel. Nagyjából ugyan ez a helyzet az ógöröggel is. Nem véletlenül hívják ógörögnek, és nem görögnek."

Hm, én meg ajánlok egy erkölcs oktatót, mert szükséged lenne rá. Ha válaszolnál, a kérdéseimre, akkor válaszolok én is, az én kérdésem van kint, nem pedig a tied. Nem vetem össze a halotti nyelvet, és a mai magyar nyelvet, mert nem akarom, mivel nem érdekel.

Görög:(Zsidókhoz írt levél 1:9)

"ἠγάπησας δικαιοσύνην καὶ ἐμίσησας ἀνομίαν· διὰ τοῦτο ἔχρισέν σε ὁ θεός, ὁ θεός σου, ἔλαιον ἀγαλλιάσεως παρὰ τοὺς μετόχους σου·"(Magyarul: Szeretted az igazságot, gyűlőlted a törvénytelenséget, ezért jobban felkent téged Isten, az Ujjongás olajával mint társaidat.)

Ógörög:"ηγαπησας δικαιοσυνην και εμισησας ανομιαν δια τουτο εχρισεν σε ο θεος ο θεος σου ελαιον αγαλλιασεως παρα τους μετοχους σου" (Magyarul: Szeretted az igazságot, és gyűlőlted a törvénytelenséget, ezért felkent téged az Isten, a te Istened, az ujjongás olajával, méginkább mint társaidat.)

Nos, nem sok eltérést találok, valóban vannak a programnak hibái, de több az előnye, mint a hátránya!

"Ha megfigyeled Jézus mindet kapott, és nem maga kente fel magát."

Valóban nem, de nem is mondott ilyet senki soha sem. Én azt mondtam, hogy Isten felkente a Fiú-t (aki kinyílvánította magát Istennek többször is!) jobban mint az angyalokat, vagyis több náluk, MINDEN angyalnál, még Mihály arkANGYALnál(főANGYALnál-főKÜLDÖTTnél) is, mivel nála nem mondja azt az ÚR, hogy minden térd megrogy, és ellenségeit lábai elé vetem. Mihály a Sátánnak is azt mondta: Dorgáljon meg téged az ÚR! Jézus mért mondana ilyet, ha előtte arról beszél mikor még a tanítványokkal volt, hogy az Atya a Fiúnak adta az Ítélkezés hatalmát. Mért nem Ítélte meg Mihály a Sátán-t, ha ő Jézus, és övé az Ítélet joga is?

"Hogy értelmezed ezt a részt:

Korinthusbeliekhez írt I. levél 15. rész"

Úgy, hogy Jézus alá van rendelve mindenki, és Jézus az Atya alá rendeli magát majd, hogy Istené legyen minden hatalom, és mindenek felett neki legyen hatalma. Ezt nem úgy kell értelmezni, hogy Mihály vissza adja felkentségét, hanem úgy, hogy Jézus, és Isten EGY! Mihály angyal továbbra is, és nem Jézus, aki viszont Isten!

2016. febr. 10. 22:17
 46/96 anonim ***** válasza:
59%

" Nem vetem össze a halotti nyelvet, és a mai magyar nyelvet, mert nem akarom, mivel nem érdekel. "

Halotti beszéd, és általános iskolai tananyag, nem halotti nyelv...

2016. febr. 10. 22:23
 47/96 anonim ***** válasza:
0%

"Hm, én meg ajánlok egy erkölcs oktatót, mert szükséged lenne rá."

Miért voltam veled erkölcstelen??? Megmondanád, vagy csak vádaskodsz?

2016. febr. 10. 22:24
 48/96 anonim ***** válasza:
0%

"nefizetek ki pénzt ha megkapom ingyen azt, amire szükségem, felesleges pénz kidobás."

Csak néhány alkalommal használhatod, aztán már nem. Ezért kell fizetni, ha akarod hosszabb távon használni, akkor ki kell fizetned. De ez a Te dolgod.

2016. febr. 10. 22:25
 49/96 anonim ***** válasza:
0%

"Ógörög:"ηγαπησας δικαιοσυνη

ν και εμισησας ανομιαν δια τουτο εχρισεν σε ο θεος ο θεος σου ελαιον αγαλλιασεω

ς παρα τους μετοχους σου""

Hmmmmm! Gratulálok, ezért bátorkodtam szólni, ez görög, és nem ógörög. :P

Mondom, nem kell egyetlen programtól szakértőnek lenned.

2016. febr. 10. 22:27
 50/96 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, legyél oly szíves, és válaszolj a kérdésekre, mert ez így halott ügy. Ha ez neked, olyan jól esik akkor: Halotti Beszéd.

(nem szó szerinti idézet)"Mért vagyok erkölcstelen?"

Igazad van mondhatnék rád, rosszabbat is, de nem mondok, mert ÉN legalább megadom a tiszteletet neked, ezt elvárnám attól is, akivel épp beszélek valamiről, ennek alapnak kéne lennie.

2016. febr. 10. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!