Jó, akkor részletesebben.
"öngyilkosság
a szerelembe
nem lehet belehalni,
de beléd: igen."
- Ennek így nem sok értelme, illetve iszonyat dagályosan hat, amikor egymást követik a versek, melyek cizelláltan ennyi mondanak: "nagyon szeretlek".
"vásznadra
szép szín is a szürke;
ha te vagy a fekete,
s én lehetek a fehér."
- Egyszerű, mint a százas szög.
"csal-ogató
gyere közelebb,
nem bántalak.
ugye nem is fájt a halál…?"
- Egyszerűen hatásvadász, egymás mellé rakott szavak. Valószínűleg a szerző semtudja, miről szól.
"elsősegély
rubinvörös.
ne hagyd!
szerelmünk az,
mi éppen elvérzik"
- Első olvasásra azt gondoltam, a menstruálásról szól. Másodikra is.
"hiány
eszembe jutsz,
majd arcomon legördül
egy érzés irántad."
- Remélem, harmadszorra már nem sütöd el a "legördül arcomon" klisét.
"fagyhalál
süllyedő hajót elhagyni kell,
mondják,
kik még nem csobbantak jeges vízbe."
- A cím elcseszi.
"színházban
oly szép
e szerelmes színdarab.
kár, hogy ma sem én játszom."
- Ja, hát végülis jobb, ha fizetnek az embernek, hogy színházba menjen, mintha neki kell fizetnie érte...
Néha nem lehet mindent rendesen megindokolni, mert egyszerűen lehet, hogy valakinek csak simán nem tetszik, nem ad neki semmit, nem a stílusa. Én is így vagyok ezekkel a gondolatokkal, de ha nagyon meg kéne indokolni, talán azt mondanám, hogy sablonosak, klisések, és néha kicsit nem is érzem igaznak őket. Persze van egy-kettő ami tetszik, én a helyedben inkább a minőségre törekednék, mintsem a mennyiségre. Ez pl. egészen tetszik:
szilánkosan
óvatosan a törött szívvel!
még a végén mást is
megsebez.
Vannak egészen jók is, de néha egy kicsit túl közhelyesre sikerül a dolog. Tinédzser lehetsz, aki tanulgat a szavakkal és az érzéseivel bánni. Szerintem jó úton haladsz. Ha örömöt okoz az írás, és segít megnyugodni, mikor zaklatott vagy, akkor tényleg megéri írnod. Ezek miatt kell tollat ragadni; mások véleménye mellékes.
meztelenség
fontos, hogy tisztázd,
meztelen bújsz mellém,
vagy csak ruha nélkül?
Ez különösen tetszett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!