Mit gondoltok ezekről a versekről?
Érzés vagyok
Az én életem a szerelem,
Mert én erre születtem,
Hogy éltessem a vágyakat a szemekben.
Mert én vagyok a szerelem,
A megtestesült érzelem..,
Szívedbe lopózva
Nem felejtesz el engem.
Nem tudsz elérni,
S magadhoz ölelni..,
Nem látsz engem-
Csak örökké kísért lelkedben a szerelmem.
Holddal szemben
A hold varázsában úsztam,
S rád vágyakoztam.
Úgy éreztem te és én,
Ez így kerek egész.
A holddal szemben,
Már csak ebben hittem..,
Nézz az égre,
S meglátod síró szemem
A fényben.
A ritmusuk jó, de a tartalmuk nem.
Az első amilyen egyszerű, a végén olyan jó lett... majdnem, mert ovasom, hogy "nem látsz engem". Nem éppen azzal kezdted, hogy "Mert én erre születtem, / Hogy éltessem a vágyakat a szemekben."? Kissé zavaros, mintha úgy fejezted volna be a verset, hogy nem emlékeztél, hogy kezdted.
A másodikat már az első sor elrontja, de vannak benne agrammatikus mondatok később is (az "Úgy éreztem te és én, / Ez így kerek egész." sorokból csak egy kettőspont hiányzik, hogy értelmes legyen), de az utolsó 5 sort egyszerűen nem értem, mármint az utolsó 3 érthető, de az nem, hogyan kapcsolódik az eddigiekhez (az 5-6. sor sehogy sem kerek).
Hát szerintem sem túl jók. Kicsit gyerekesek...ami persze lehet pozitív is, mármint ha az írójuk egy ambiciózus tinédzser, aki mindenáron JÓ verseket akar írni:)
Esélye még lehet, olvasson sokat, gyakoroljon, stb.
a 2. kevésbé jó, mint az első. nekem nem mond sokat.
az első a szerelemről szól, de a szerelmet nem tudod elérni? vagyis azt mondja a szerelem, hogy nem érhetsz el engem???? ha nem tudnád elérni a szerelmet, akkor nem is lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!