A papok, egyháziak miért szokták elöl összefogni a kezüket?
2016. febr. 7. 10:53
1/3 anonim válasza:
Én is sokszor össze szoktam fogni. Van amikor lóg is a fejem, mint a csuklyásoknak. De attól még nem vagyok papa.
Azt sem mondanám, hogy a szorongás jele.
De most mit csináljon a kezével? Szerintem rászoktak az imádkozás miatt, mert ott szokták összekulcsolni. Én biztonsági őrnél is láttam már ilyet. Nem hiszem, hogy van bármi jelentése.
2/3 anonim válasza:
Ebben a formában nincs kimondottan konkrét jelentése. Ortodox viszont templomban nem illik hátul összekulcsolni a kezet, mert az ellent mond annak az alázatnak, amivel az Úr színe elé járulunk.
3/3 anonim válasza:
imádkozásnál szokás összekulcsolni a kezünket. van még egy formája: a tenyereinket összezárt újakkat egymásra tesszük és az ujjaink végeit az ég felé mutatva tartjuk testközelben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!