Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves tanúk! Miért szorúl...

Kedves tanúk! Miért szorúl Krisztus háttérbe?

Figyelt kérdés

Miért hírdetitek illetve hangsúlyozzátok a társulat fontosságát állandóan? És miért nem fektettek kellő figyelmet arra, hogy Jézus a Krisztus?!

Valahogy, mintha a társulat helyettesítené Krisztust.

Hallgassunk a "hű és bölcs rabszolgára" stb.

Mintha elfelejtenétek Krisztus szavait:

„Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam."

(János 14:6)

2016. febr. 5. 20:55
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Amikor valaki hátat fordít a Teremtőjének, az micsoda ellenséges támadásokat tud kreálni a valamikori testvéreivel szemben.....
2016. febr. 7. 05:53
 22/26 Jézus szolgája ***** válasza:

Amikor valaki hátat fordít a Teremtőjének.

nem nem a Teremtőjének,csupán a tagoknak,(az ember tanainak)és nem Istennek.

az ember döntéseinek mindég megvannak az okai,pld ha valaki elhagyja a jht vallást,azt azzal vádoljátok hogy elhagyja Istent...

az eszetekbe sem jut hogy talán mert nem emberi akaratot.

mind egy nem akarom hogy meg sértögy.

a lényeg ha Jézust követed és az ő tanai szerint próbálsz élni,akkor jó az út.

mert Jézus az út az atyához.

én vagyok az út az igazság,senki nem mehet az atyához csak is én általam.

és még valami,nem a valamikor testvér,hanem a testvér.

mert a jht is a testvéreink,a felebarátaink.

mint valójában minden ember.

Istennek minden ember kedves,és értékes.

nem csupán csak a jht-uk..

mikor Jézust megvetették mert bement egy emberek által bűnösnek tartott házában,többek közt ez is benne volt a válaszában.

a bűnösöknek kel megbánást mutatni,az Orvosra is a beteg embereknek van szűksége.

és meg említette,hogy lehet hogy ők még hamarabb bejutnak Isten Országába mint ti.

tehát nem a mi dolgunk eldönteni hogy ki megy Istenhez,és ki takarodjon mert nem méltó rá.

a döntés csak is Istené.

de ha Jézust követed,az atyát követed.

mert Jézus lábnyoma által kitaposott út vezet az agyához.

mely maga Jézus.

2016. febr. 7. 07:13
 23/26 A kérdező kommentje:

Kedves 73%-os.

Hiába érvelünk így, ők (tanúk) nem képesek ezt megérteni. A társulat agykontrolja uralkodik az elméjük fölött.

Nem is merik Jézus igazi üzenetét. Nem látják a Bibliában a sorok mondanivalóját, hanem az jelenik meg a szemük elött amit tanítottak nekik.

Ők nem látják azt, amit Krisztus Urunk mondott.

"Akkor így szól a király a jobb keze felől állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek az országot, amely készen áll számotokra a világ kezdete óta. 35 Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám. 37 Akkor így válaszolnak neki az igazak: Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enned adtunk volna, vagy szomjazni, hogy innod adtunk volna? 38 Mikor láttunk jövevénynek, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelennek, hogy felruháztunk volna? 39 Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy elmentünk volna hozzád? 40 A király így felel majd nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg"

(Máté 25:34-40)

Itt is azt olvasuk, hogy az üdvösséget a tetteink alapján adja majd meg a mi Urunk. Nem azt olvassuk, hogy mert ti "bementetek a bárkába" (tanúk dumája), vagy mert tagjai voltatok a földi kirááyságomnak.

A tettek miatt! És a tetteket nem az egyházi hovátartozás szabja meg!

Itt egy tipikus példa arra, hogy a tanúk mit látnak a Bibliában annak ellenére, hogy nem azt olvassák:

Két hölgy kopogtatott az ajtómon, Őrtorony és Ébredjetek! folyóiratokkal a kezükben. Hagytam, hogy egyikük magához ragadja az irányítást és egy-két percre belekezdjen mondandójába. A felajánlott folyóiratokat visszautasítottam, de megkértem, hogy ha tud, válaszoljon egy kérdésemre mielőtt elmegy. Megkérdeztem, hogy

"Igaz az, hogy Önök úgy hiszik, a hívők 'nagy sokasága' örökké tartó földi élettel lesz megjutalmazva a mennybemenetel helyett? Meg tudja nekem mutatni a Bibliában, hol említi az ezt a 'nagy sokaságot'?"

"Igen". - válaszolta, gyorsan kinyitva Új világ fordítását - amint jól tudtam - a Jelenések 7:9-nél, ahol is ezt olvasta: "Ezek után láttam, és íme, egy nagy sokaság, melyet senki nem volt képes megszámolni, minden nemzetből, törzsből, népből és nyelvből; és a trón előtt és a Bárány előtt álltak, fehér köntösbe öltözve, és a kezükben pálmaágak voltak".

Amikor felhívtam figyelmét a szövegösszefüggésre, és rámutattam, hogy a "nagy sokaság"-ot Isten "trónja előtt állva" ábrázolja a mennyben, mintsem a földön, azt válaszolta, hogy az egész föld Isten trónja előtt áll.

Ezért megkértem őt, lapozzon néhány oldallal arrébb a Jelenések 19-hez, amely szintén a "nagy sokaságról" beszél, és megkértem őt, olvassa el az első verset: "Amit ezek után hallottam, olyan volt, mint egy nagy sokaság harsány hangja az égben. Ezt mondták: "Dicsérjétek Jahot! A megmentés, a dicsőség és a hatalom a mi Istenünké".

"Nos, hol található a nagy sokaság?" - kérdeztem.

"A földön." - hangzott a válasz.

"Kérem, olvassa el még egyszer!" - mondtam.

Ezúttal megállítottam őt, miután elolvasta a 'menny'-szót, és ismét megkérdeztem, hol helyezi el a vers a "nagy sokaságot". "A földön" - hangzott még mindig a válasz.

"Mi volt az utolsó szó, amit olvasott?" - kérdeztem.

"A 'menny'" - ismerte el végül -, "de a 'nagy sokaság' a földön van. Ön nem érti meg - folytatta -, hogy nekünk a brooklyni vezetőségünkben vannak olyan férfiak, akik megmagyarázzák számunkra a Bibliát. És ők bizonyítani tudják, hogy a "nagy sokaság" a földön van; csak én nem tudom elmagyarázni ezt olyan jól."

(egy megtörtént eset)

2016. febr. 7. 10:50
 24/26 anonim ***** válasza:
Szia kedves kérdező, én nekem voltak időszakaim, sőt még most is vannak, amikor a hajamat tudnám tépni a fölényeskedő magatartáson, amelyet egy-két magát szelíd Jehova Tanúja képvisel, mit csinál egy normális és Istenben bízva próbálván élő ember, ha kap egy új információt nem feltétlen utasítja el, mert külső forrásból érkezik és esetleg az addigi nézeteivel ütközik, ezzel szemben mit csinál egy Jehova Tanúja? Azonnal elutasítja, és figyelmen kívül hagyja, és ha valami negatív gondolattal vagy a szervezet iránt, akkor azonnal támadásnak veszik, és az agymosás eredményeként rögtön előjön a Krisztusi példázattal erőltetett üldözés mánia, ami egyébként pszichológia betegség, mint köztudott, én is találkoztam Jehova Tanúkkal, többször volt szerencsém a társaságukban is lenni, és volt egy hölgy aki tagbaszakadtan azon beszélgetett egy másik hölggyel, hogy a lánya szeret tanulni, és aggódik, hogy tönkreteszi az életét, pusztán azért mert 13 évesen jobban érdekli az apróságot a számítástechnika, mint a társaság által létrehozott tévtanok a hölgy szó szerint teljesen extázisban volt, ugyanígy szerencsém volt látni, egy olyan Jehova Tanúja férfit, aki szintén több évtizede szolgált, és a felolvasás közben majdnem bevizelt, és remegett, mint a nyárfalevél, mert félt, hogy elrontja a vázlatosan felépített estét, aztán volt egy Tanú aki elárulta nekem, hogy az napok teljesen előre az őrtorony által felépítettek alapján megy. Nem tudom itt lévő emberek, azt tudjátok e, hogy már külön elmélet született arról is a Tanúknál mi az amivel általában támadják őket, és hogy azokra milyen válaszokat kell adni, szerencsém volt látni egy ilyen vázlatot, komolyan én elképedtem rajta, magyarán előre készülnek arra is, hogy a saját hazugságaikat kimagyarázzák, pl Kzitus, 28%, Tantételbeli, M.Sándorné, stb figyeljétek ezt szokták általában mondani "Krisztust is üldözték ezért üldöznek minket is" Krisztust és tanítványaikat is bolondnak tartották sokáig" A szervezet felé rengeteg hazugságot hordnak össze" Ugye ismerősök ezek a visszatérő védelmi mondatok, nehogy valaki is azt higgye ezek véletlenek.... :D Végezetül egy több évtizedet Jehova Tanúként szolgáló ember mondata " Nem kell hazugságokat kitalálnom a szervezetről, mivel annyi mocsok van a szervezetben amit 30 év alatt tapasztaltam, hogy azokat is alig lehet összeszedni" =)
2016. febr. 7. 12:38
 25/26 A kérdező kommentje:

Igen ez így van. Én is ismerek személyesen ogy ojan tagot, aki bár még nem tanú, de alámerítetlen hírnök ként szolgál. A baj vele csak annyi, hogy ha rájön a tízperces, akkor olyannyira felmagaztalja magát (persze ő ezt nem vszi észer) hogy az embre a legszívesebben lekeverne neki egy józanító pofont. Most kérdem én:

Egy ilyen emberrel szívesen állnak le az emberek a Bibliáról és Istenről beszélgetni?

Az efajta magatartás inkább taszítja az embereket mint sem vonzaná.

Ennek a viselkedési formának egy lényeges mozgatórugója van. Méghozzá az az állításuk, hogy egyedül ők a kiválasztottak, az összes többi felekezet sátántól ered. Csak ugye azt már kevesen tudják, hogy Russel testvérük othonosan érezte magát a piramidológiában és a hasonló okkult dolgokban. Ha ezt felhozzuk, akkor azonnal jön (mint a reflex a térdben a kalapácsütéskor)

a válasz: A világosság egyre növekszik duma.

Persze már elég korán 1919-ben kilettek választva egyedülállóknak az igazságban és még akkor is nyomták a ma már eltitkolt és hamisnak ítélt tanokat. Na most akkor átmentek Krisztus vizsgálatán? Ma átmennének? Ha igen akkor akkriban hogy mehettek át, ha a világosság egyre növekszik?

Szóval, logikájuk az nem sok van (tisztelet a kivételnek) de dogmájuk és működő elmeprogramuk az bezzeg mint a szemét.

2016. febr. 7. 13:47
 26/26 anonim ***** válasza:

"Igen ez így van. Én is ismerek személyesen ogy ojan tagot, aki bár még nem tanú, de alámerítetlen hírnök ként szolgál. A baj vele csak annyi, hogy ha rájön a tízperces, akkor olyannyira felmagaztalja magát (persze ő ezt nem vszi észer) hogy az embre a legszívesebben lekeverne neki egy józanító pofont. Most kérdem én:

Egy ilyen emberrel szívesen állnak le az emberek a Bibliáról és Istenről beszélgetni?

Az efajta magatartás inkább taszítja az embereket mint sem vonzaná.

Ennek a viselkedési formának egy lényeges mozgatórugója van. Méghozzá az az állításuk, hogy egyedül ők a kiválasztottak, az összes többi felekezet sátántól ered. Csak ugye azt már kevesen tudják, hogy Russel testvérük othonosan érezte magát a piramidológiában és a hasonló okkult dolgokban. Ha ezt felhozzuk, akkor azonnal jön (mint a reflex a térdben a kalapácsütéskor)

a válasz: A világosság egyre növekszik duma.

Persze már elég korán 1919-ben kilettek választva egyedülállóknak az igazságban és még akkor is nyomták a ma már eltitkolt és hamisnak ítélt tanokat. Na most akkor átmentek Krisztus vizsgálatán? Ma átmennének? Ha igen akkor akkriban hogy mehettek át, ha a világosság egyre növekszik?

Szóval, logikájuk az nem sok van (tisztelet a kivételnek) de dogmájuk és működő elmeprogramuk az bezzeg mint a szemét."

Ne haragudj, de mit vársz el egy olyan gyülekezettől, akinek az alapításának alapjait egy volt okkultista Katolikus pap vezetésével történt, egy beavatott szabadkőműves okkultista tanítványával karöltve? Mielőtt még egyszer rám írna akármelyik is Tanú privát üzenetet, hogy fejezzem be a rágalmazást, ezek nem csak bizonyított tények, ha nem mindenki számára világos, annak a jele, hogy mennyire elvannak vakítva a Tanúk is a következő Jehova Tanúja hozzá szólásából látni fogod, kinek küldhetem a leleplező videókat Tanúk, és az írásos bizonyítékokat az állításaimra, csak hogy ne a semmibe beszéljek?

2016. febr. 7. 13:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!