Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves tanúk! Miért szorúl...

Kedves tanúk! Miért szorúl Krisztus háttérbe?

Figyelt kérdés

Miért hírdetitek illetve hangsúlyozzátok a társulat fontosságát állandóan? És miért nem fektettek kellő figyelmet arra, hogy Jézus a Krisztus?!

Valahogy, mintha a társulat helyettesítené Krisztust.

Hallgassunk a "hű és bölcs rabszolgára" stb.

Mintha elfelejtenétek Krisztus szavait:

„Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam."

(János 14:6)

2016. febr. 5. 20:55
1 2 3
 11/26 Jézus szolgája ***** válasza:

Ahányszor beszélek egy tanúval, az mindig azt sulykolja belém, hogy csak is ez az egyetlen olyan vallási szervezet ami Krisztus és az Atya támogatását élvezi.

Az összes többi hamis és sátáni?

ez így igaz kérdező.

ép tegnap beszéltem erről egy JhT-val,és nekem is ezt a választ adta.

persze megjegyeztem hogy ez a gondolkodási mód butaság,és ép hogy az ő vallásukra is mondhatnám ugyan ezt.

azt is mondta hogy az egész vallás között mért csak a jht at bántják sértegetik?

mert csak az az egy az igazi vallás és a sátán által a többi vallás támadja őket.

én azt mondtam hogy szerintem meg mert mindenki látja a félre tanításukat.

a válasza az volt,hogy ha valamit mondok róluk,azzal nem őt bántom hanem Isten.....

ezért bocsánatot kértem tőle és mondtam neki hogy amit mondok az nem bántás csak vélemény.

mint az ők véleménye a mienkről,amely mindkét fél részéről tiszteletet érdemel.

mert ha más indok nem is,de mind ketten az atyát szolgáljuk,csak eltérő módon.

szóval emberek! ne bántsuk egymást,legalább is próbáljunk úgy eszmét cserélni hogy tartsuk egymást egymás hitét tiszteletben tartani.

és ne ítélkezzünk egymásfelet,ez csak Isten dolga.

szeresd fele barátodat,mint önmagadat.

2016. febr. 6. 13:38
 12/26 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Teljes mértékben egyetértek veled.
2016. febr. 6. 14:33
 13/26 anonim ***** válasza:

(5Mózes 12:30) 30 Vigyázz, hogy őket követve tőrbe ne essél, miután kivesztek előled, és nehogy tudakozódj isteneik felől, ezt mondva: »Hogyan szolgálták ezek a nemzetek az isteneiket? Bizony én is úgy teszek.«

(Jeremiás 10:2) . . .„A nemzetek útját el ne tanuljátok, . . .

(3Mózes 20:23) 23 Ne járjatok azoknak a nemzeteknek a rendeletei szerint, amelyeket kiűzök előletek, mert ők elkövették mindezeket, és én utálom őket.

A Biblia tartalmát tekintve, azt Te is láthatod kedves Kérdező, hogy Isten soha nem támogatott vallásköziséget, vagy több vallást egyszerre.

Bár léteztek, de az nem az jelentette, hogy Isten egyetért azokkal.

Maga Jézus sem mondta soha, hogy mindegy milyen vallás, vagy hit, csak legyen.

Sőt többször is kihangsúlyozta az egységet, és azt hogy AZ, Isten akaratán kell hogy alapuljon.

(Máté 7:21–23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!

Jézus soha nem tagadta, hogy lesznek akik az Ő nevében különböző vallási, és egyéb "hatalmasnak" tűnő dolgokat fognak tenni,

Ám ahogy olvashatod a versben, Jézus nem tudja ezeket elfogadni, és törvénytelenségnek nevezi ezeket a dolgokat.

Jézus ezen kijelentéseit is figyelembe kellene venni, és ennek fényében elgondolkodni, hogy vajon, az a "Hitélet" ahova tartozom, Az Atya akaratán alapul, és támogatja -e Isten kinevezett királyának, Jézusnak a királyságát, tanításait, tiszta imádatát, és élem is azt?

Mert egy igazság van,

Vagy ez vagy az az igaz, a többi megosztottságot idéz elő,

és Jézus arról is beszélt, hogy az egész lakott földön erről is felismerhető a támogatott kiválasztott népe.

Ennek a versnek az utolsó mondata igen sokat mondó:

(Máté 28:19, 20) 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”

Vagy is azt mondja, hogy nem hagyja magukra, hanem támogatja Őket ebben a munkában, miközben mások is élik a "saját" hitüket.

2016. febr. 6. 15:13
 14/26 anonim ***** válasza:

Talán még annyit, hogy felfigyeltem a kérdésedben arra a versedre amit kiírtál:

(János 14:6) 6 Jézus ezt mondta neki: „Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csakis énáltalam.

Vajon elgondolkodtál már-e ezen a mondaton?

Nem csak az első felén, hanem a második mondaton.

Ebből is jól látható, hogy az Atya Jézus közben járása által hallgat meg imát, illetve nyújt támogatást.

S hányan vannak, akik Jézuson keresztül "mennek" az Atyához?

Mert hát, az Atya másodlagos lett, sőt valahol magát Jézust tartják az Atyának is, s Mint Teremtő Isten Jézushoz viszonyítva, "megszünt" és nem létezik az emberek elméjében, így tanították Őket.

S ez, máris elárulja azt amiről fentebb beszéltem,

(Máté 7:21) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát.

Jézusra hivatkozva, valóban az Atya akaratát cselekszem?

Mi az Atya akarata?

Ha valaki nem ismeri az Atyát, hogyan tudhatja mi az Akarata?

Jézustól! Jézus pedig elmondta, mit vár el, mit kér az Atyja. Sőt az életében példaként be is mutatta.

S a Tanítványokat felhasználva, elkezdte azt a világméretű munkát, amit annak idején a választott népének kellett volna tennie, de sajnos mint Nemzet kiestek Isten kegyéből,

(1Mózes 22:18) 18 És a te magod által nyer áldást a föld minden nemzete,. . .

(Zakariás 8:23) 23 Ezt mondja a seregek Jehovája: »Azokban a napokban mindenféle nyelvű nemzetek közül tíz ember ragadja meg, igen, megragadja egy zsidó férfi ruhájának szárnyát, és ezt mondja: ,Veletek megyünk, mert hallottuk, hogy veletek van az Isten!’«”

A Zsidó nemzet lehetett volna az aki az Atya akarata szerint, megtanítja a Földön élőknek helyes imádattal élni az életet.

Ezt a lehetőséget elvette tőlük, és másoknak, minden nemzetből valóknak adta. Akik megteszik ezeket. és gyümölcsöt teremnek

(Máté 21:43) 43 Ezért mondom nektek, hogy az Isten királyságát elveszik tőletek, és olyan nemzetnek adják, amely megtermi gyümölcseit.

ezek az emberek, minden nemzetből népből az Atya akaratát téve, egységes imádatot bemutatva végzik Jézus mint kinevezett király munkáját.

(1Timóteusz 2:2–6) . . .. 3 Ez jó és elfogadható a mi Megmentőnk, Isten szemében, 4 akinek az az akarata, hogy mindenfajta ember megmentésben részesüljön, és az igazság pontos ismeretére jusson. 5 Mert e g y Isten van, és e g y közvetítő Isten és emberek között: egy ember, Krisztus Jézus, 6 aki megfelelő váltságul adta magát mindenkiért — erről fognak tanúskodni a meghatározott időben.

Ezeket mind mind számításba véve kell az embereknek a Bibliából megvizsgálni, hogy Isten milyen egységes és szeretettel teli imádatot fogad el.

Ami nem kötelező.

2016. febr. 6. 15:38
 15/26 A kérdező kommentje:

És csupán egy felekezet/szervezet felel meg az általad felsorolt versek üzeneteinek?

Megvizsgáltad már a többi felekezet tanait? Vagy az alapján jelentessz ki azokról véleményt, amit a többi tanútól hallottál?

Nincsennek igaz emberek reformátusoknál, baptistáknál, adventistáknál?

Közöttük nem cselekednek jót az emberek?

Hány meg hány ember van a tanúk között, akik ennek a tanításnak köszönhetően (hogy ez az egyetlen szervezet amelyet Isten elfogad) pökhendi és öntelt a többi felekezetű emberrel szemben. A "lelki szegénységről" semmit sem tudnak.

2016. febr. 6. 16:44
 16/26 anonim ***** válasza:

Ugye kedves kérdező nem kell azok után már semmi konkrétat leírni, amit a Tanúk saját magukat leleplezvén megtettek. Azért ejtenék néhány szót, előre is kijelentem engem a kész tények érdekelnek és nem a rágalmak ezért ebben a szellemben is fogalmazom meg a mondandóm ha ennek ellenére is egyetlen egy Tanú is leírja, hogy őket azért rágalmazzák meg Krisztust is, akkor azonnal el fogják ismerni minden egyes szavamat.

Tehát a gond ott kezdődik, hogy egy emberi szervezetről van szó, csak úgy ahogy a többi vallási felekezet esetében is, legyen Református, Katolikus, Ortodox, stb itt is látható nem vagyok sehova sem pártoló, mivel egyértelmű, hogy legyen az teológiailag apostoli eredetűnek mondott, vagy megreformált, vagy new ages mozgalom által alapított mindegyikben vannak emberek akik Isten szolgálják és vannak emberek akik nem. Onnan lehet tudni, ha egy vallás nem felel meg Isten kritériumának, amikor ki meri jelenteni egyértelmű primátusát itt több történelmi egyház is jelen van, és többek között a Jehova Tanúi is, Isten felhívta erre is a figyelmet, és ti viszont ezt figyelmen kívül hagyjátok. Sajnos az a vallási szervezet, gyülekezet amelyik kijelenti saját egyetlen igazinak titulált jogát azonnal azt követi el, amikor Krisztus elmondta tanítványainak, hogy aki Istent tiszta szívből szolgálja az nem fog dicsekedni vele. Remélem érthető anélkül is, hogy beilleszteném a Bibliai részleteket, nem szándékozok térítést végrehajtani, de ha szükséges szívesen beillesztem a Bibliai részeket.

Szóval egyértelmű, hogy aki kijelenti saját kiválasztottságát, az azonnal elbukott, így sajnos a Jehova Tanúi biztos nem Isten kiválasztott szervezete , A Bibliában egyértelműen Isten informálja az embereket, hogy lesznek akik majd igazságra jutnak és utálatosak lesznek az emberek szemében, a vallások, gyülekezetek szemében, mert nem fognak többé egyetlen emberi tanítást sem elfogadni, ezt a gyülekezetet majd Eklézsiának hívják, Krisztus testének, ami nem lesz ember által kreált egyházakba, gyülekezetekbe zárva.

Sajnos nem tudok olyan egyházat, gyülekezetet mondani, amelyikben ne lehetne szörnyűséget találni, ezért láthatjátok egyetlen világi egyház sem felel meg a kritériumnak, ha az emberi figyelembe veszi Krisztus szavát, ahol direkte elmondta, "Keskeny az ösvény amely az örök életre vezet" Jehova Tanúi is már több milliós taggal rendelkezik, ugye itt sajnos megint megbukik az az állítást, hogy ők lehetnének a kiválasztott szervezet :( Biztos vannak emberek akik igyekszenek az igaz Istent szolgálni, ők már kiváltak onnan, csak úgy ahogyan más világi csoportból is.

Mivel elég sok információval rendelkezek a világi egyházakról, felekezetekről, csoportokról, így ismerem a Jehova Tanúi teljes tanítási folyamatát, és azt, hogyan fognak reagálni a leírtakra, ezért nem haragszom rátok, egyet kérek, Isten kegyelme vezessen titeket is ki a hamis egyházból, egyházakból. Béke legyen =)

2016. febr. 6. 21:00
 17/26 Jézus szolgája ***** válasza:

hogy melyik a hamis?

melyik az igaz?

ki mondja meg?

a Jht-uk?vagy más más vallásúak?

emberek?,kik vagyunk mi hogy ezt 100%-ra meg mondjuk?

mi tökéletlen gyarló por szemek.

ezt csak Isten tudja,de valahol a hívők akik Istent szolgálják még is tudják azt.

hogy honnan? mert érzik a szívükben hogy a számukra melyik áll a legközelebb az igazsághoz.

és ezért nem szabad egymást bántani a hite miatt.

főleg a keresztények és a Jht-nuk nak.

mert mind kettő az atyát szolgálja csak eltérő módon.

tudjátok amit a 11 válaszomban írtam,hogy.

a válasza az volt,hogy ha valamit mondok róluk,azzal nem őt bántom hanem Isten.....

meg értettem hogy mit akart mondani,nem azt hogy meg ne sérts engem mert Istent sérted meg.

hanem hogy a vallását bántom,azzal Istent is bántom,hisz ő is az atyát szolgálja mint én.

tehát ha a vallását bántom az atyát is bántom és vele az én Istenemet is, hisz ugyan azt az Istent szolgáljuk mind ketten,csak ő Jehovának nevezi,én meg atyának.

csak más módon szolgáljuk,de egy Istent szolgálunk.

de ha azt mondom hogy a te vallásod hamis és a sátánné,nos akkor Jht-nuk,ti nem Istent sértitek meg?

hisz az én atyám Istenem,a ti Jehovátok,mely egy és ugyan az.

és az atya nem lehet sátántól való nem?

tehát csak annyit kérnék tőletek hogy ne sátánhoz tartozóknak tartsuk egymást,hanem Istenhez.

mert mi mindannyian Isten gyerekei vagyunk.

és egy Istent szolgálunk.

csak mi a szent három-ság hitt által.

Mert hát, az Atya másodlagos lett, sőt valahol magát Jézust tartják az Atyának is, s Mint Teremtő Isten Jézushoz viszonyítva, "megszünt" és nem létezik az emberek elméjében, így tanították Őket.

ez nem igaz!

mi is tisztában vagyunk azzal hogy az atyánál nincs nagyobb.....

de Jézust is Istennek tartjuk,és az atyát nem feledjük el.

hisz Jézus az út az atyához....

kérlek ne vádolj minket ilyesmivel,mert nincs olyan hogy csak Jézus,vagy csak az atya.

hanem atya és Jézus.

ha megtagadnánk az atyát,Jézust is megtagadnánk,és ugyan ez a helyzet fordítva is.....

2016. febr. 6. 23:33
 18/26 anonim ***** válasza:

Az tény, hogy Jehova Tanúi között is vannak, akik nem biztos, hogy ki fognak tartani, már pedig aki mindvégig kitart az részesül megmentésben.

Isten pedig az Ítéletet a népén kezdi, vagy is időben eltávolításra kerülnek azok akik nem illenek bele Isten egységes nyájába.

Jézus idejében is voltak, akik elhagyták Jézust, és vissza mentek a "hátra hagyott dolgaikhoz" vagy is ott folytatták az életüket, ahol Jézusért egy darabig abba hagyták.

Még meg is kérdezte a Tanítványait:

(János 6:64–67) 64 De vannak köztetek néhányan, akik nem hisznek.” Jézus ugyanis kezdettől fogva tudta, kik azok, akik nem hisznek, és ki az, aki el fogja árulni őt. 65 Így ezt mondta még: „Ezért mondtam nektek: senki sem jöhet hozzám, csak ha az Atya megadja neki.” 66 Ennek következtében a tanítványai közül sokan elmentek a hátrahagyott dolgokhoz, és nem jártak vele többé. 67 Jézus azért ezt mondta a tizenkettőnek: „Talán ti is el akartok menni?”

s ha Jézus elhagyták? ....

Sokaknak nem tetszettek Jézus kemény, de igazságos Tiszta imádatra való invitálásai, és az hogy mit kell elhagyni az életben hogy elfogadhatóak legyünk Jézus előtt is.

A saját kívánságaik szerint gyűjtenek az emberek Tanítókat, de ezzel csak a saját lelkiismeretüket altatják el, mert sokan azt mondják, amit az emberek hallani szeretnének. s ezért némelyek válogatnak a vallások között.

ez áll hozzám közelebb,... vagy Ez nekem azért tetszik, mert egyetértek....stb,

sokat hallom ezeket a szavakat a szolgálatom során.

Válaszd azt amelyik neked tetszik...

Hát Jézus nem ezt mondta, és nem is tanított ilyet....

2016. febr. 6. 23:43
 19/26 anonim ***** válasza:

a Jézus által mondott szavak érdekes dolgot emelnek ki:

(János 6:65, 66) 65 Így ezt mondta még: „Ezért mondtam nektek: senki sem jöhet hozzám, csak ha az Atya megadja neki.” 66 Ennek következtében a tanítványai közül sokan elmentek a hátrahagyott dolgokhoz, és nem jártak vele többé.

Sokan hivatkoznak és fognak is Jézusra hivatkozni.

Ám Jézus azt mondta: hogy ha az Atya nem vonzza, akkor Jézust elhagyják előbb vagy utóbb.

Jehova az aki a fiához vonzza az embereket, ám akik csak felületesek és nincs hitük, azt Jehova nem vonzza, és akkor igazából elhagyja Jézust, és másik "Jézus" tanítást keres....

2016. febr. 6. 23:48
 20/26 A kérdező kommentje:

28%-os!

"Ez áll hozzám közelebb,... vagy Ez nekem azért tetszik, mert egyetértek....stb"

Én nem kicsit sem arról írok, hogy ilyen feltételek szerint választok felekezetet!

Én arról érvelek nektek (tanúknak) itt, hogy a társulatotok önkényesen és pökhendi módon azt meri magáról állítani, hogy Isten egyedül a őket támogatja mint emberi szervezetet.

Sőt a társulat odáig is elmegy, hogy egyenesen azt álítja, hogy aki nem tagja ennek a szervezetnek az FELTÉTEL NÉLKÜL KÁRHOZATRA VAN ÍTÉLVE!

Szóval akkor nem Krisztus a megmentőnk, hanem a ti társulatotok?

Mégis, mikor jött rá a társulat arra, hogy Krisztus kiválasztotta őket, egyedűli szóvivőinek?

Ja ez az 1919-es eset volt? És mi is történt akkor pontosan? Rutherford testvéreteknek megjelent Jézus és villanásokban elmondta, hogy nincs rajtuk kívül más kegyeltje?

A legfontosabb tanítás az Őrtorony teológiában?

“Minden dolog minden esetben ahhoz a kérdéshez vezet vissza, hogy “Az Őrtorony Társulat Isten szervezete?” (nem pedig ahhoz, hogy “Vajon Jézus a Krisztus?”)

Ebből adódott a kérdésem (Miért szorúl Krisztus háttérbe?)

Kiket követnek Jehova Tanúi?

Az, hogy készségesen megváltoztatják hitnézeteiket, valahányszor vallási vezetőik megváltoztatják tanításaikat, azt mutatja, hogy ezeket az embereket követik, nem pedig Isten Szavát. Ez azt is mutatja, hogy vallási nézeteik tekintetében nem a Bibliát tartják végső tekintélynek, hanem vallási vezetőiket.

Jaj de ez hamis és aljas rágalom ugye?

Hiszen mit számít egy "pár" hamis világvége jóslat Russell tesótól. Rutherford tesó idején pedig nem számítanak a szervátültetéses és védőoltásos bakik.

Fátylat rá!

De vannak a közelmúltban is érdekes változtatások:

"Jehova Tanúi a világon mindenütt arról ismertek,

hogy követik az apostoli mintát, a házról házra végzett szolgálattal.

A Tanúk inkább elmennek az emberekhez, gazdagokhoz,

szegényekhez és szemtől szembe találkoznak velük, MINTSEM HOGY KÖLTSÉGES,

SEKÉLYES ÉS SZEMÉLYTELEN TÉVÉPRÉDIKÁCIÓKRA ÖSSZPONTOSÍTSANAK.

Istenről és az ő Szaváról szándékoznak beszélni.

Nem próbálnak meg rizskeresztényeket faragni az emberekből,

anyagi alamizsnát használva fel hozzá.

Minden olyan ember előtt, aki hajlandó a beszélgetésre, rámutatnak arra,

hogy az emberiség nehézségeire az egyetlen igazi megoldás Isten Királyságának az uralma,

amely megjobbítja földünkön az állapotokat." (Őrtorony, 1994. 08. 15., 19. old., 13. bek.)

Jaj de már azóta fellendült az üzlet olyannyira, hogy már bátran sugározhatunk saját tévécsatornát. ;)

Miért vonták vissza Jehova Tanúi titokban "Az ISTENI NÉV, amely mindörökké fennmarad" és a "Kell hinned a Háromságban?" című füzeteiket?

Noha ezek voltak a meghatározó kiadványaik az érintett témákban, BÁRMIFÉLE közlemény, vagy bejelentés nélkül vonták vissza őket. Titokban.

A visszavonás óta már évek teltek el, de még nem adtak ki helyettesítő kiadványokat.

A JW.org-ról is eltávolították őket.

Hát ilyen is van. Na és? Változnak az idők ugye?

Na most akkor csak is Jehova Tanúi fognak megmentésben részesülni?

Az érdeklődőknek szánt válasz:

Nem. Több millióan, akik az elmúlt évszázadokban éltek, és nem voltak Jehova Tanúi, lehetőséget fognak kapni a megmentésre. A Biblia azt írja, hogy Isten megígért új világában „lesz feltámadásuk mind az igazságosaknak, mind az igazságtalanoknak” (Cselekedetek 24:15). Ezenkívül a ma élő emberek közül is sokan dönthetnek úgy, hogy elkezdik Istent szolgálni. Ők is megmentésben fognak részesülni. Tulajdonképpen nem a mi dolgunk meghatározni, hogy ki fog megmenekülni, és ki nem. A döntés egyértelműen Jézus kezében van.

V.S.

A 2015. júliusi Királyság-szolgálati az 1. oldalon, "Összpontosítsunk a tanítványképzésre!" című, négy bekezdéses cikk:

1. A 2014-es szolgálati év is igazolja, hogy Isten népe eltökélten és buzgón prédikálja a jó hírt (Máté 24:14). A házankénti munka során, a közterületi tanúskodás alatt, és a különleges időszakokban, amikor tájékoztatólapokat vagy meghívókat terjesztettünk, a Biblia üzenetét jóval több emberrel osztottuk meg, mint valaha. Ám hogy az emberek megmentésben részesüljenek, Jézus tanítványaivá kell válniuk. Ehhez tanulmányoznunk kell velük a Bibliát (1Tim 2:4).

Tehát akkor mi a válasz erre a kérdésre:

Úgy gondolják Jehova Tanúi, hogy egyedül ők fognak megmenekülni?

A nyilvánosságnak szánt válasz ez: nem.

A tanúknak szánt válasz ez: "Ám hogy az emberek megmentésben részesüljenek, Jézus tanítványaivá kell válniuk. Ehhez tanulmányoznunk kell velük a Bibliát "

Azaz: igen.

Azt gondolhatnánk, hogy itt ellentmondás van, sőt, azt, hogy a zrt kettős mércét alkalmaz, megtéveszti valamelyik oldalt.

Nos, aki így gondolja, soha nem hallott még a "teokratikus hadviselésről".

A biblia ugyanis tiltja a hazugságot. Éppen ezért a Tanúk soha nem hazudnak, csak teokratikus hadviselést alkalmaznak.

Mint pl. a jw.org honlapon is.

Vajon mi a különbség a hazugság, és a teokratikus hadviselés között?

ÓÓÓRIÁÁÁÁSSÍ!!!!!!!!!!!!

A hazugságról ugyanis beszél a biblia, a teokratikus hadviselésről meg nem.

Ha ezek miatt leszektáznak titeket, megsértődtök (már aki, sokan élvezik a rágalmakat, jó mártírok módjára).

Milyen egy szekta?

1.) A kérdések feltételét, a kételkedést, és az eltérő véleményt ellenzik, vagy büntetik.

2.) A bizonyítékokat nem igénylő vak hitet támogatják.

3.) A vezetőség szabja meg - időnként nagy részletességgel -, hogy a tagoknak hogyan kell gondolkodni, cselekedni, és érezni.

4.) A csoport elitista; különleges, emelkedett státuszra tart igényt a maguk számára, vezetőiknek és tagjaiknak.

5.) A csoport egy sarkított mi-szemben-velük mentalitással bír.

6.) A tagoktól elvárják, hogy elutasítsák az életmentő orvosi kezelést.

7.) A tagoknak kerülniük kell az egykori tagokat (közösségmegvonás).

8.) A csoport figyelmét leköti az, hogy új tagokat hozzanak be.

9.) A vezetőség bűntudatot és félelmet ébreszt annak érdekében, hogy befolyásolja és/vagy irányítsa a tagokat.

10.) A tagoktól elvárják, hogy rendkívüli időmennyiséget szenteljenek a csoportnak és tevékenységeinek.

International Cultic Studies Association

Ismerősen hangzik?

2016. febr. 7. 03:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!